TheVR Fórum

Dark Souls help

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy nemreg hozzakezdtem az elso dark soulshoz eletembe a játék az az első rész remasterd változata szoval az lenne a kérdésem hogy jelenleg azzal nyomom mint Pisti katana+thief de eléggé szenvedek vele van olyan build amivel könnyebb lenne vegig tolni a gamet?

Szia!

Mivel most kezded, kitartást! Addig csináld míg rá nem jössz az ízére, a dodge timingra, ütésekre, staima management. El fog tartani egy ideig(ez töled függ), de amit eljön az a pillanat, onnantól kezdve menni fog!

Én azt ajánlom, hogy ne úgy akard pontosan játszani, mint Pisti, mert ő egy állat.
Ha katanával akarsz (dex build)menni, akkor a Wanderer a legjobb rá!
Ha nehézkardok/kardokat akarsz használni(strenght build), akkor kezd lovaggal a játékot, vagy harcossal.

A Master Keyt pedig ne használd mert ha nem ismered a játékot, akkor nagyon széttörheti azt.
Jáccc anélkül, és mindig lesz egy kis irány, hova és merre.

Itt van egy topic, ami tele van Dark Souls tanácsokkal.

Mint Platina Soul megídézem @szikla85 ninjont a segítségedre.

Rendben köszönöm megkoszonnem hogyha adnatok meg tanacsokat az elejére ami szerintetek fontos, valószínűleg katanaval fogom nyomni es ha nem master key akkor milyen giftet valasszak?

A gyürűt ami megnöveli a HP-t. Az elején jól jön.

Rendben es mi a véleményetek a pajzsrol megeri hasznalni vagy inkább hagyatkozzunk a gurulasra?

Pisti azért játszik a katanával mert erre van fixációja :smiley: ami teljesen ok. Viszont a katana leginkább egy dueling fegyver, PVE-re nem annyira jó.

@nobi1123 A DS-ben teljesen valid dolog a pajzs. Főleg az ember méretű ellenfelek ellen jó, a nagy bossoknál változó. Pl a Moonlight Butterfly megfelelő pajzzsal nagyon easy, a Gargoyle-oknál is segít de a Capra Daemonnál semmit sem ér. Felváltva érdemes használni a dodgeolással.

Ami könnyebbé teheti a játékot, az, ha olyan karaddal vagy ami könnyen “stun-ol” gyenge ellenfelelket. Ez nagyjából összefügg a fegyver súlyával. A katana vagy a Scimitar semmit sem stunol kb, de egy Zweihander vagy egy Black Knight geatsword elég arra, hogy Artorias meg se tudjon ütni. A másik előnye ezeknek, hogy mivel általában nagyobb a sebzésük kevesebb sikeres ütés is elég velük.
Ha nem zavar, hogy ronda akkor a Large Club és a Great Club brutális fegyver. STR scaling (ha két kézben fogod 27 STR elég a max. közeli skálázáshoz), és a legnagyobb sebzés a játékban, plusz a large club még poison sebzést is ad. Csak az a baj velük, hogy ocsmányak és unalmas a moveset-ük.

Sok fegyvernek van “pörgő” támadása ami jó, ha véletlenül összeszedsz több ellenfelet vagy nem tudsz pontosan célozni.

Személyes kedvencem a Claymore, mert korrekt sebzése, pörgő és szúró támadása, korrekt range-e van, és két kézben általában 2-3 ütésből stunol átalgos ellenfeleket.

@cthulhuhun : sikeresen beidéztél! :slight_smile:

Én annak idején Knighttal kezdtem, ez elvileg a legerősebb kaszt a játékban, a master key-t azért nem ajánlom, mert így sokat ront a végigjátszáson, hogy sok röviditést meguszól ( pl : Firelink Shrine -> Valley of Drakes --> Blinktown )

Három dologra érdemes költened a soulokat, a fejlődésben : Vitality ( Ez a HP-t növeli ) Endurance : ez a staminát növeli ( 40-ig érdemes, mert utána nem nagyon növeli a staminát ) Strengh : ez elvileg a dmg-t növeli értelemszerűen.

Én is próbáltam egy ilyen buildet, amit Pisti csinált, hát így olyan nehéz a játék, hogy az felér egy külön fokozattal :smiley: :smiley: Én annak idején a Gravelord Servant nevű Unique fegyverrel operáltam. Pajzsot nyugodtan használj, nem buzis!

Az equip loadra figyelj : van 1 fix szám, mondjuk legyen száz. Ha az equip load számod 0-30 / 100 között van vagyis 30% alatt nem vagy fat, ergo nagyobbakat fogsz dodgeolni, többet tudsz szaladni 1 staminában. 30-tól asszem 70-ig már fat vagy tudsz dodgeolni, de sokkal kisebbet, s kevesebbet futsz, a felet a dodge olyan, mintha banánhéjon csúsznál el.

Ami fontos : lesznek bossok, amiknek a farkát érdemes levágni, ( lásd : Hellkite dragon [ a vörös sárkány ] Gargoyle boss … ) mert spéci fegyvereket adnak. Ha kapsz boss soult, s a 100%ra törekszel / platinára akkor ezeket ne használd el! Minden zegzugót járjál be, ne foglalkozz vele, hogy mennyi idő alatt viszed ki a játékot. Nekem a platina durván 340 óra volt (!!), de ebben volt kb 100 óra PVP is.

Első körben így ennyi, majd írj ha van még kérdésed.

1 Like

A pajzs használatát én is támogatom! Nagyon ajánlott a Crescent Grass Shield, aminek staima regeneráló ereje van.

1 Like

vagy a Ring of Favor and Protection gyűrű erősen ajánlott, de ha azt leveszed, akkor eltörik. De ha jól emlékszem a Clorethy ring az ami a staminát gyorsabban tölti vissza, csak az Blinktownból nyílik az a terep, ahol ezt felszedheted :slight_smile:

1 Like

Igen, a Clorethy ring ott van a The Great Hollow elején egy fatörzsben. Egy duplatitkos fal van elötte.

1 Like

@cthulhuhun : köszi a teljes pontosítást :wink: Milyen gyűrű buildet használtál / használsz ?

Köszönöm srácok Jézus annyi mindent irtatok hogy harmadszor olvasom el es meg mindig csak az 50% értelmeztem :joy:Köszönöm a sok tippet szerintem ma akkor elkezdem végre a knight castal szerintetek a zweihander (asszem ez a neve a kardnak) jó fegyver? Mert azt tudom hol lehet pontosan megszerezni az elején

Tökéletes. Az a fegyver a nagy baszó pajzsos szobrokon kívül mindenkinek szétszedi a poise-át. Gyűjts össze 27 strength-et, fogd két kézben és mehet a dara. +15-ön power within-nel smough 4 ütés vele úgy, hogy hátra is löki. Az egyik legyorsabb az ultra greatsword-ök között. Endurance-ra érdemes pakolni, mert fogyasztja azért a staminát.

Rendben köszi tegnap mar eljutottam a femdisznoig a Claymore karddal az is nagyon tetszik :grin:Annak a kardnak van pörgő támadása ha igen elmondanatok hogy lehet aktiválni?

Olyan 360°-os pörgő támadása nincs mint egy halberdnek, inkább egy nagyon széles vízszintes vágás, kb olyan 200° lehet.
Ez a teljes moveset:

Rendben most nagyon ugy nez ki hogy egy ideig nem fogom tolni mert egyszerűen nem tudok tovább jutni a vizkopos boss fighton egyszerűen képtelen vagyok

Egy jó tanács még @nobi1123 : a boss farkakat vágd le, akinél van!

( Hellkite dragon, gargoyle, gaping demon, seath the scaless, priscilla ) illetve majd Ash Lake-ben lesz 1 sárkány, aki nem bánt, s szövetségébe tudsz lépni, s nem zavarja ha levágod a farkát! Másik ami fontos, s nem írtuk eddig : az equipment-t fejleszd! Ezt úgy tudod, hogy lesznek majd titanite cuccok ( ha jól emlékszem így van az érc sorrend : Titanite shard, larga titanite shard, titanite chuck , titanite slab )

A fegyvereket és a páncélt a kovácsoknál tudod fejleszteni, DE a fegyverek kimaxolásához úgy nevezett embereket kell találnod, ami elvan dugva rendesen, ha ilyet találsz ad oda a kovács(ok)hoz, s utána tudod tovább fejleszteni a fegyvert. +5ig tudod alapból a sima fegyvereket bármelyik kovácsnál, illetve az unique fegyvereket, de az unique fegyverek :

  • csak +5ig lehet fejleszteni
  • oda másfajta érc kell, s több lélek

A Soliere és Siegmayer of Caterina küldetés vonalat érdemes végigvinni, mert sokat tud segíteni a végigjátszásban.

A bonfireket meg kindlézd meg ehhez kettő humanity kell ha hollow vagy. Ezzel tudod a estus flaskát, ami vagy napelemes almalé vagy házipálinka :smiley: növelni.
Alapból 5 van minden bonfirenél, de ezt feltudod növelni 10-re, s később majd 20-ra.
Na a kindlézés úgy néz ki ha hollow vagy :

  • Legyen 2 humanity-d, amit el kell fogyasztanod, az hogy mennyi humanityd van elfogyasztva azt abból tudod, hogy az életcsík mellett van 1 körben szám, annak kettőnek kell lennie.

  • leülsz a bonfirehez, s keresd meg, hogy “reverse hollow” feliratot, s rányomsz, utána a yesre. Ekkor kiirja, hogy human restore

  • most vidd a kindle feliratra, s nyomj rá! Ha jól csinálod 10 estus flaskád lesz ennél a bonfirenél!

Viszont! Ha ember vagy és online játszol, akkor bármikor betörhetnek hozzád PVP-s alakok! Viszont te is csak ekkor tudsz beidézni embereket / NPC-ket mondjuk egy nehéz boss előtt!

Speciel én mikor erősebb voltam örömmel vállaltam fel a pvp-t, rengeteget lehet tanulni más játékosok taktikája alapján. Emlékszem volt olyan pvp győzelmem, hogy @thereal_thevr_pisti DS3 Nameless King győzelmét csináltam meg őrjöngésben :slight_smile: Annyi volt, hogy ő a segezőre hajtott, amit kétszer be is adott, de csinált egy olyat,hogy simán rám támadt, amit egy faszozóval kivédtem :smiley: s utána 2 kezes, s csaptam rá 2-t s meg is murdelt :slight_smile:

Másik dolog, amit elfelejtettem : vannak úgynevezett Crystal lizardok. Ezeket egyszer lehet megölni 1 játékban, nem nehezek, s spéci érceket adnak.

Jézusom köszönöm szóval a bonfire cuccokat tudtam viszont azt nem hogy a gargoil boss fight előtt egyszer letudtam idézni a naplovagot de amikor másodszor mentem mar nem azt hittem hogy ez csak egyszeri alkalom de akkor ezek szerint csak humannek kell lennem köszi

1 Like

így van, mindig csak humanként tudsz idézni. Amit tudni kell még vannak olyan pályák ( pl : Blinktown ), hogy ameddig nem ölöd meg a boss-t, addig bizonyos ölés után kapsz 1 elhasznált humanity-t

Ring of Favor and Protection az állandó,
A többi helyzettől függ. Általában a Ring of Evil Eye a másik gyürű.
Szokotam még használni:
Rusted Iron Ring, Silver Serpent Ring,

1 Like