Sziasztok az lenne a kérdésem hogy nemreg hozzakezdtem az elso dark soulshoz eletembe a játék az az első rész remasterd változata szoval az lenne a kérdésem hogy jelenleg azzal nyomom mint Pisti katana+thief de eléggé szenvedek vele van olyan build amivel könnyebb lenne vegig tolni a gamet?
Szia!
Mivel most kezded, kitartást! Addig csináld míg rá nem jössz az ízére, a dodge timingra, ütésekre, staima management. El fog tartani egy ideig(ez töled függ), de amit eljön az a pillanat, onnantól kezdve menni fog!
Én azt ajánlom, hogy ne úgy akard pontosan játszani, mint Pisti, mert ő egy állat.
Ha katanával akarsz (dex build)menni, akkor a Wanderer a legjobb rá!
Ha nehézkardok/kardokat akarsz használni(strenght build), akkor kezd lovaggal a játékot, vagy harcossal.
A Master Keyt pedig ne használd mert ha nem ismered a játékot, akkor nagyon széttörheti azt.
Jáccc anélkül, és mindig lesz egy kis irány, hova és merre.
Itt van egy topic, ami tele van Dark Souls tanácsokkal.
Mint Platina Soul megídézem @szikla85 ninjont a segítségedre.
Rendben köszönöm megkoszonnem hogyha adnatok meg tanacsokat az elejére ami szerintetek fontos, valószínűleg katanaval fogom nyomni es ha nem master key akkor milyen giftet valasszak?
A gyürűt ami megnöveli a HP-t. Az elején jól jön.
Rendben es mi a véleményetek a pajzsrol megeri hasznalni vagy inkább hagyatkozzunk a gurulasra?
Pisti azért játszik a katanával mert erre van fixációja ami teljesen ok. Viszont a katana leginkább egy dueling fegyver, PVE-re nem annyira jó.
@nobi1123 A DS-ben teljesen valid dolog a pajzs. Főleg az ember méretű ellenfelek ellen jó, a nagy bossoknál változó. Pl a Moonlight Butterfly megfelelő pajzzsal nagyon easy, a Gargoyle-oknál is segít de a Capra Daemonnál semmit sem ér. Felváltva érdemes használni a dodgeolással.
Ami könnyebbé teheti a játékot, az, ha olyan karaddal vagy ami könnyen “stun-ol” gyenge ellenfelelket. Ez nagyjából összefügg a fegyver súlyával. A katana vagy a Scimitar semmit sem stunol kb, de egy Zweihander vagy egy Black Knight geatsword elég arra, hogy Artorias meg se tudjon ütni. A másik előnye ezeknek, hogy mivel általában nagyobb a sebzésük kevesebb sikeres ütés is elég velük.
Ha nem zavar, hogy ronda akkor a Large Club és a Great Club brutális fegyver. STR scaling (ha két kézben fogod 27 STR elég a max. közeli skálázáshoz), és a legnagyobb sebzés a játékban, plusz a large club még poison sebzést is ad. Csak az a baj velük, hogy ocsmányak és unalmas a moveset-ük.
Sok fegyvernek van “pörgő” támadása ami jó, ha véletlenül összeszedsz több ellenfelet vagy nem tudsz pontosan célozni.
Személyes kedvencem a Claymore, mert korrekt sebzése, pörgő és szúró támadása, korrekt range-e van, és két kézben általában 2-3 ütésből stunol átalgos ellenfeleket.
@cthulhuhun : sikeresen beidéztél!
Én annak idején Knighttal kezdtem, ez elvileg a legerősebb kaszt a játékban, a master key-t azért nem ajánlom, mert így sokat ront a végigjátszáson, hogy sok röviditést meguszól ( pl : Firelink Shrine -> Valley of Drakes --> Blinktown )
Három dologra érdemes költened a soulokat, a fejlődésben : Vitality ( Ez a HP-t növeli ) Endurance : ez a staminát növeli ( 40-ig érdemes, mert utána nem nagyon növeli a staminát ) Strengh : ez elvileg a dmg-t növeli értelemszerűen.
Én is próbáltam egy ilyen buildet, amit Pisti csinált, hát így olyan nehéz a játék, hogy az felér egy külön fokozattal
Én annak idején a Gravelord Servant nevű Unique fegyverrel operáltam. Pajzsot nyugodtan használj, nem buzis!
Az equip loadra figyelj : van 1 fix szám, mondjuk legyen száz. Ha az equip load számod 0-30 / 100 között van vagyis 30% alatt nem vagy fat, ergo nagyobbakat fogsz dodgeolni, többet tudsz szaladni 1 staminában. 30-tól asszem 70-ig már fat vagy tudsz dodgeolni, de sokkal kisebbet, s kevesebbet futsz, a felet a dodge olyan, mintha banánhéjon csúsznál el.
Ami fontos : lesznek bossok, amiknek a farkát érdemes levágni, ( lásd : Hellkite dragon [ a vörös sárkány ] Gargoyle boss … ) mert spéci fegyvereket adnak. Ha kapsz boss soult, s a 100%ra törekszel / platinára akkor ezeket ne használd el! Minden zegzugót járjál be, ne foglalkozz vele, hogy mennyi idő alatt viszed ki a játékot. Nekem a platina durván 340 óra volt (!!), de ebben volt kb 100 óra PVP is.
Első körben így ennyi, majd írj ha van még kérdésed.
A pajzs használatát én is támogatom! Nagyon ajánlott a Crescent Grass Shield, aminek staima regeneráló ereje van.
vagy a Ring of Favor and Protection gyűrű erősen ajánlott, de ha azt leveszed, akkor eltörik. De ha jól emlékszem a Clorethy ring az ami a staminát gyorsabban tölti vissza, csak az Blinktownból nyílik az a terep, ahol ezt felszedheted
Igen, a Clorethy ring ott van a The Great Hollow elején egy fatörzsben. Egy duplatitkos fal van elötte.
Köszönöm srácok Jézus annyi mindent irtatok hogy harmadszor olvasom el es meg mindig csak az 50% értelmeztem Köszönöm a sok tippet szerintem ma akkor elkezdem végre a knight castal szerintetek a zweihander (asszem ez a neve a kardnak) jó fegyver? Mert azt tudom hol lehet pontosan megszerezni az elején
Tökéletes. Az a fegyver a nagy baszó pajzsos szobrokon kívül mindenkinek szétszedi a poise-át. Gyűjts össze 27 strength-et, fogd két kézben és mehet a dara. +15-ön power within-nel smough 4 ütés vele úgy, hogy hátra is löki. Az egyik legyorsabb az ultra greatsword-ök között. Endurance-ra érdemes pakolni, mert fogyasztja azért a staminát.
Rendben köszi tegnap mar eljutottam a femdisznoig a Claymore karddal az is nagyon tetszik Annak a kardnak van pörgő támadása ha igen elmondanatok hogy lehet aktiválni?
Olyan 360°-os pörgő támadása nincs mint egy halberdnek, inkább egy nagyon széles vízszintes vágás, kb olyan 200° lehet.
Ez a teljes moveset:
Rendben most nagyon ugy nez ki hogy egy ideig nem fogom tolni mert egyszerűen nem tudok tovább jutni a vizkopos boss fighton egyszerűen képtelen vagyok
Egy jó tanács még @nobi1123 : a boss farkakat vágd le, akinél van!
( Hellkite dragon, gargoyle, gaping demon, seath the scaless, priscilla ) illetve majd Ash Lake-ben lesz 1 sárkány, aki nem bánt, s szövetségébe tudsz lépni, s nem zavarja ha levágod a farkát! Másik ami fontos, s nem írtuk eddig : az equipment-t fejleszd! Ezt úgy tudod, hogy lesznek majd titanite cuccok ( ha jól emlékszem így van az érc sorrend : Titanite shard, larga titanite shard, titanite chuck , titanite slab )
A fegyvereket és a páncélt a kovácsoknál tudod fejleszteni, DE a fegyverek kimaxolásához úgy nevezett embereket kell találnod, ami elvan dugva rendesen, ha ilyet találsz ad oda a kovács(ok)hoz, s utána tudod tovább fejleszteni a fegyvert. +5ig tudod alapból a sima fegyvereket bármelyik kovácsnál, illetve az unique fegyvereket, de az unique fegyverek :
- csak +5ig lehet fejleszteni
- oda másfajta érc kell, s több lélek
A Soliere és Siegmayer of Caterina küldetés vonalat érdemes végigvinni, mert sokat tud segíteni a végigjátszásban.
A bonfireket meg kindlézd meg ehhez kettő humanity kell ha hollow vagy. Ezzel tudod a estus flaskát, ami vagy napelemes almalé vagy házipálinka növelni.
Alapból 5 van minden bonfirenél, de ezt feltudod növelni 10-re, s később majd 20-ra.
Na a kindlézés úgy néz ki ha hollow vagy :
-
Legyen 2 humanity-d, amit el kell fogyasztanod, az hogy mennyi humanityd van elfogyasztva azt abból tudod, hogy az életcsík mellett van 1 körben szám, annak kettőnek kell lennie.
-
leülsz a bonfirehez, s keresd meg, hogy “reverse hollow” feliratot, s rányomsz, utána a yesre. Ekkor kiirja, hogy human restore
-
most vidd a kindle feliratra, s nyomj rá! Ha jól csinálod 10 estus flaskád lesz ennél a bonfirenél!
Viszont! Ha ember vagy és online játszol, akkor bármikor betörhetnek hozzád PVP-s alakok! Viszont te is csak ekkor tudsz beidézni embereket / NPC-ket mondjuk egy nehéz boss előtt!
Speciel én mikor erősebb voltam örömmel vállaltam fel a pvp-t, rengeteget lehet tanulni más játékosok taktikája alapján. Emlékszem volt olyan pvp győzelmem, hogy @thereal_thevr_pisti DS3 Nameless King győzelmét csináltam meg őrjöngésben Annyi volt, hogy ő a segezőre hajtott, amit kétszer be is adott, de csinált egy olyat,hogy simán rám támadt, amit egy faszozóval kivédtem
s utána 2 kezes, s csaptam rá 2-t s meg is murdelt
Másik dolog, amit elfelejtettem : vannak úgynevezett Crystal lizardok. Ezeket egyszer lehet megölni 1 játékban, nem nehezek, s spéci érceket adnak.
Jézusom köszönöm szóval a bonfire cuccokat tudtam viszont azt nem hogy a gargoil boss fight előtt egyszer letudtam idézni a naplovagot de amikor másodszor mentem mar nem azt hittem hogy ez csak egyszeri alkalom de akkor ezek szerint csak humannek kell lennem köszi
így van, mindig csak humanként tudsz idézni. Amit tudni kell még vannak olyan pályák ( pl : Blinktown ), hogy ameddig nem ölöd meg a boss-t, addig bizonyos ölés után kapsz 1 elhasznált humanity-t
Ring of Favor and Protection az állandó,
A többi helyzettől függ. Általában a Ring of Evil Eye a másik gyürű.
Szokotam még használni:
Rusted Iron Ring, Silver Serpent Ring,