Darkest Dungeon // Kezdetek

Sziasztok!

Nos tudtam a jatek letezesorol, azonban nem neztem Pisti jatekat, mert akkor idom sem engedte, utolag pedig azert mert nem fogott meg a jatek.

Ma viszont, ugy valahogy rabukkantam, es valahogy nagyon szimpatikus lett a jatek es nagyon megjott a kedvem jatszani vele :smiley:

Meg is vettem, viszont foggalmam sincsen, hogy mirol szol a jatek, mi a lenyege, stb stb. Viszont ahogy ertesultem rola azert eleg nehez jateknak tunik.

Ugy hogy szeretnek kerni nemi tanacsot stb, hogy mire erdemes figyelni, mi is a jatek pontosan stb:D Persze magam szeretnem kitapasztalni es rajonni mindenre, de azert nem art ha valami fogalmam lesz a dologrol legalabb :smiley:

Elore is koszonom!

UI: meg nem kezdtem bele, mert holnap lesz ra idom :smiley: es valoszinuleg a kozepes szinten fogom igy elso korben jatszani ha ez szamit :smiley:

igen ezt olvastam de nekem ez meg kinai volt amirol beszeltek, ezert irtam direkt h egy apranyi reszletet se tudok a gamerol azon kivul, hogy harcolni kell benne igy elso ranezesre ugy mint a south parkban :smiley:

Hasonlít, hozzá igen. Körökre osztott küzdelmek. A stream VOD-ok alapján rá lehet jönni könnyedén.
(Nem vagyok gamer, nem játszom, én csak a stream alapján ismerem.)
A megválasztott négy karaktered adott sorrendben szeretnek lenni, sőt van amelyik nem is szeret a másikkal együtt lenni. A felállított sorrendet tartani kell az egyes körök alatt. A játékosoknak élete és stressz levelje van. A stressz folyamatosan nőhet különböző ingerektől (pl.: csapdába lép, vagy az ellenfél kelt félelmet benne…), ha a stressz level betelik akkor kialakul valami a karakterben, lehet pozitív és negatív fordulat is. Ebből a betegségből, ha túléli a kört kigyőgyíthatod, elküldöd inni, vagy börtönbe zárod…stb. és a következő kör után már újra alkalmas lesz a harcra.
Minden kör után kapsz egy új karaktert. A pályákon haladsz szobáról-szobára, visszafele is lehet haladni, a csapdákra kell figyelni közben.
Ha túl nagy lenne a stressz level a karaktereknél, le lehet állni campelni, ahol csökkenthető a stressz és növelhető a hp.
Ha egy kör alatt meghal egy játékos akkor őt elveszted.
Érdemes healer-t is választani a csapatba, hogy a harcoknál a játékosokat heal-elhesse.
Valamint a karakterek képessége választhatóak és fejleszthetőek is.
Loot-okat gyűjtsd, bár a tárolásuk helye kevés így meg kell választani mi ér többet. A végén ezek után jár a gold, amiből pedig vásárolni, fejleszteni tudsz.

1 Like

koszonom szepen, es ha van egy karim felfejlesztve ami meghal, azt baszhatom szepen szolva :smiley: ?

es egyebkemt mi a game lenyege? van vege stb?

Ha a karakter meghal akkor vége, akármennyire is fel van fejlesztve. Ha értékes számodra akkor őt healeld többet.

A fő sztorit nem tudom és hogy pontosan van-e vége. De itt van két cikk. :smiley:


Itt megnézheted mit ajánlatos vinni egy küldetésre:
https://arnaud.rocks/darkest-companion/
Itt pedig kornkrétan minden mást(a különféle dungeon-ről amit tudni kell az ott találhato ellenfelek illetve azok tipusát, statisztikáit, támadásait…stb boss-nál nagyon hasznos és még sok más :slight_smile: ) :
https://darkestdungeon.gamepedia.com/Darkest_Dungeon_Wiki

1 Like

2 éves hozzászólásra reagáltál. :smiley:

1 Like

Én arra lennék kiváncsi, hogy hogy találják meg ezeket a topicokat.

1 Like

Gondolom szeretne a játékról beszélni így rákeres, de mivel halott játékról van szó csak kihalt témákat találhat.

Jól látszik a statisztikákon. Amikor ez a téma megnyílt 20k ember játszott a játékkal, az volt a csúcs. Ma már ennek csak 10%-a játszik, és nyilván azok sem a 2 évvel ezelőtti emberek.

Ezért nem szeretek dead gameket vásárolni, vagy olyanokat, amikről tudom h úgyis kihal rövid időn belül. (Vagy ha story játékokról van szó akkor legalább az legyen olyan átütő, hogy még sok év után is emlegetik majd és tudják miről van szó, ha szóba hozom)
Inkább felszállok a hype vonatokra, mint h ilyen elhagyatott témákban vesződjek. :smiley: