Dell Optiplex modding


#1

Kedves hölgyismerősöm kapott a cégtől egy kvázi komoly céges gépet. 2. vagy 3. gen i7, 8 giga ram, nem igazán emlékszem a részletekre. Nézegettem mit lehetne ebből kihozni, és találtam 1050es low profile gpu-kat, de valahogy az nem lenne az igazi. Ez a kép ragadta meg a figyelmem.

Ezt mennyire lehet bonyolult megcsinálni ? Illetve esetleg valami nagyobb házba átépíteni az egészet? Tudom ezek elég integrált komplikált vackok sajnos, de minden ötletet elfogadok. Egy 1060-nal szeretném ellátni a gépet ha lehet. Úgy egész használható lenne szerintem ha nem is egy high end masina.


#2

Azt először megnézném most milyen táp van benne (nem tudom az ilyenekbe mit raknak) de ha kb 500W-os gold akkor nem nyúlnék hozzá, ha kisebb akkor is inkább a táp méretéhez megfelelőt raknék bele.
VGA egy riser-el illetve távtartókkal megoldható de elég ormótlanul néz ki. Jobban jársz ha megnézed az alaplap méretét és annak megfelelő dell optiplex házat nézel használtan. Biztos találsz HA-on. (nem tudom, hogy az ilyen alaplapokat miként lehet belerakni egy normális házba)


#3

Volt szerencsém dell optiplex gépekhez, a saját kiöregedett irodai gépem meg is vettem. Abba a gépbe 275 wattos fsp 80 plus gold táp van. I7 miatt ebbe lehet többet bír a táp, de ha egy 1060 a terv én cserélném, mivel a cpu fogyasztásra kalkulálják a tápot ezekbe a gépekbe.

Transzpalntációban nincs tapasztalatom optiplexeknél, de ezzel jársz a legjobban szerintem. Vehetsz másik optiplex házat is akár, 7010 gépházba egy teljes kártya is belefér.