TheVR Fórum

Discord 2 gépen 1 avagy 2 accal hang kérdés

Sziasztok!

Elnézést, ha rossz helyre pötyögök, ezt találtam legéletképesebb helynek a kérdésemnek.

Adott egy A és egy B gép. A gép amolyan main gamer gép B egy mindenes vágós-streamer stb gép. B gép bír a rádugott mikrofonnal.

Lényeg, hogy ne legyen cifra: 1 avagy 2 accal megtudom-e azt oldani, hogy mikor az A gépen játszok halljam rendesen a discordot. Próbáltam onnan indulni, hogy 2 accal vagyok a 2 gépen, de mikor mind2 acc belép a szobába, hiába az egyiken csak a hangszóró ,mód" megy míg a másik adja a mikrofont… visszahallom saját magam.
Kérdés: ez beállítás gond vagy alapból mivel 1 hálózaton vagyok ezt a DC valahogy így kezeli le?

Ha a fenti dolog nem életképes ez már inkább audio technikai kérdés, akkor írok a helyes helyre:
Megtudom azt oldani valahogy, hogy mind én mind a streamer gép hallja a dc-t is rendesen egy felvétel alatt? Van egy capture card kettőjük között, de az legjobb tudásom szerint csak a vga előállított hangját és képét avagy a játék hangját és képét viszi át, minden egyéb ami pl discorsd stb nem.
Avagy itt jönne képbe egy voicemeter használata? Az megoldja ezt?

Köszönöm előre is a válaszokat, sajnos audio terén nem vagyok nagyon otthon, minden mást megoldok de ez kifogott rajtam. Akinek van tapasztalata e téren nagyon megköszönném ha akár privátban akár itt fórum alatti bejegyzésben kisegítene.

Én amit csinálnék:
Ha a streamer gépen van a discord+mikrofon, én egy jack elosztóval a line-out-ról (hangszórók) húznék egy 3,5 jack apa-apa kábelt bele a gamer gép mikrofon bemenetébe (mivel az nincs használva) és bekapcsolnám az állandó figyelést mintha vissza akarnád hallani a mikrofonod.
Ebben az esetben viszont a streamer gép minden hangját hallod, úgyhogy én csak akkor használnám ezt a megoldást, ha a streamedet “némítva” nézed közben, hogy ne hallj 2 játékot egyszerre.
Hirtelen ez jut eszembe, ami egyszerű.

Ebben mintha hasonlóról lenne szó.

Hmmm ez nem is rossz ötlet. :slight_smile:
Amm ha monitorozom is mi újság stream terén, akkor az amúgy is némítva van, mert akkor az ugyan úgy visszamenne a nézőknek is…már értem ez alatt, hogy ha pl rálesek twitchen mizu… Szóval elméletben működhet hisz a B gépen csak a DC van ami hangot ad, nekem meg pont az kell.
Mivel minden kábelem van itthon 10esével csak jack apa-apa nincs, így egy 2-3 nap múlva megmondom bejött-e a tipp. Köszönöm!
Amúgy akár a hangszóró csati is működhet, mert usb-s füles van a gamer pcn… szóval elől hátul szabad mindkét csatlakozó, mert a ,hangszóró" hang is optikán megy ki. Dee én is inkább a mikire dugnám, az tuti nem kavar be.

@Csori96 Köszönöm Neked is, utánaolvasok!