Discord ban

Sziasztok!

Sajnálatos módon egy alkalmazás, aminek hozzáférése volt a fiókomhoz, tegnap este tele spammelte az összes szervert és megnyitott beszélgetést amihez csak hozzáfért. Ez alól feltételezem a TheVR sem lehetett kivétel, mert reggel szembesültem vele, hogy ki lettem tiltva (és még vagy 16 másik szerverről is).

Azt szeretném kérdezni, hogy mennyi időre szól egy ilyen kitiltás, illetve, hogy feloldható-e esetleg korábban?

Köszi a választ, és bocs a kellemetlenségért!

3 kedvelés

Szia!

@gige @noisehu @lengyelb

Tudtok segíteni?

4 kedvelés

Kitiltás nem időre hanem alkalomra szól, ebből kettő féle van, kick és ban. Ha kick-et kapsz vissza tudsz lépni, ha ban-t akkor nem. nemrég bejött a “To”, avagy mute, ez nem rúg ki, csak nem tudsz üzetet írni vagy hívásba csatlakozni 1-5-10percig, 1 óráig egy napig vagy egy hétig. Ez időre szól, viszont mindegyik feloldható bármikor egy moderátor által. The more you know.

2 kedvelés

Köszi az infót! Amúgy biztos, hogy ban (amin nem is lepődök meg), csak azt gondoltam/gondolom, hogy bot kezelte mindezt és nem örökre szól. Volt olyan szerver, amelyik vissza is jelzett rögtön, hogy 4 napra vagyok kitiltva.

Gondolom a bot feloldja a bant 4 nap múlva, de ez a lényegen nem változtat (a ban normális esetben örökre szól), meg kell várnod a vr moderátorok válaszát :wink:

3 kedvelés

@dassar25 Szia! Ez ilyen önvédelmi ban, hogy más ne tudja megnyitni amiket a bot spamel a szerverre. Természetesen feloldom, mert a tiltás oka így megszűnt, ha jól érzem. Annyit segíts kérlek, hogy mi a discord accountod?

2 kedvelés

@miazhogyketto ilyenkor ez ban - ban. Így tudjuk a leggyorsabban eltávolítani az üzeneteket és a fehasználót is. de simán fel is oldjuk, ha visszaszerezte vagy megtisztította az accountját :wink:

5 kedvelés

most végre kaptam email értesítést :slight_smile:

5 kedvelés

Köszi a segítséget! :slight_smile:

1 kedvelés

@noisehu
dassar#8972
Igen, remélhetőleg többet nem fordul elő. Kidobtam minden kapcsolatot és visszavontam minden engedélyt. (Irónikus, hogy ilyenkor hiába van két lépcsős hitelesítés… ezen az nem segít. :))

Köszi a segítséget!

1 kedvelés

@dassar25 levettem a ban-t :wink: újra tudsz csatlakozni a szerverhez

3 kedvelés

Lehet esetleg tudni mi volt ami spammelt? Csak hogy mások ne fussanak bele.

1 kedvelés

@noisehu Köszi. :slight_smile: Reggelig még várok, biztos ami biztos…
@miazhogyketto Igen. Egy etikátlan hacker írt egy szkriptet, ami discord kliensként működött. Annak ellenére, hogy két lépcsős hitelesítés van bekapcsolva, sikerült egy új aktív login session létrehozni (tehát még csak nem is egy MITM attack) egy orosz windows-os gépről. Ez már önmagában elég gyanús volt, mivel csak linux-os klienseket használok… (tehát még az sem valószínű, hogy malware lenne a gépemen) Feltételezem vagy a discord, vagy valamelyik saját (tesztkörnyzetben) lévő botom admin hozzáférését használhatta ki. Ezt nem tudom sajnos, de megpróbálom egy másik fiók segítségével kinyomozni, mert engem is érdekel, hogy pontosan mi történt.

Amit javasolni tudok, hogy aki botot fejleszt (és emiatt félkész állapotban lévő szkripteknek admin jogot ad) inkább egy másik fiók alól tegye, illetve mindenki nézze át rendszeresen, nincs-e gyanús bejelentkezett eszköz, ami nem az övé.

4 kedvelés

This topic was automatically closed 8 hours after the last reply. New replies are no longer allowed.