Discord laptopról problémám


#1

Sziasztok! Holnap érkezik meg az új konfigom, szép jó, csak a fejhallgatómon rossz a mikrofon. Eddig laptopról játszottam+discord. Új fejhallgató vásárlásáig megoldható hogy a laptop mikrofonját használjam továbbra is? Köszönöm szépen előre is a segítségeteket. :smiley:


#2

Ha van a laptopon beépített mikrofon akkor teszteld a dcvel hogy érzékeli-e. Ha igen akkor lehet azt is használni,ha nem akkor ajánlom a régi kis telefonos headsetet , illetve lehet venni olyan 2-300-ért egy olyat ami 1 jackből 2-őt csinál. Nekem bejött a mai napig az van


#3

Eddig is a lapos mikrofonját használtam. Csak majd pc-n nemtudok majd beszélni, ( 2 jack-es a fejhallgató és a mikrofon jack utolsó érintkezője kitört/kiesett ). Valami olyan megoldás kéne hogy a laptop mikrofonjának a hangja, a pc re megy át.


#4

Csinálj 2 discord karaktert, az egyik legyen a mic accountod(estedben a laptop) ,és legyen egy main accountod (estedben a géped). Majd menjenek be ugyanabba a szerverbe/szobába, majd a mainen némitsd le a mikrofont(ha nincs bedugva a mainbe semmi akkor ez felesleges), és majd a micbe csak a fülest kell lenémítani. Hátránya: Streamnél ez nem megy, de ameddig megérkezik a fejhallgató addig elég lesz ez is


#5

Igen, ez volt a legelső ötletem nekem is. De ahol vagyok discordon, azt mondták keressek inkább mas megoldást… De megoldottam úgy hogy a 2.1 es hangfalam on 2 bemenet is lehet, es a hangerő szabalyzon van egy kimenet.
1jack laptop
2jack pc
Fejhallgató a hangerő szabályzohoz :grinning:


Lezárva ekkor: #6