[DIY] Külső pc tápegység?


#1

Sziasztok.

Ki mit tudna ajánlani ez ügyben?

Azt tervezgetem hogy az asztali gépemet átépíteném egy konzol házba, játszani már nem játszok rajta, viszont kezd útba lenni a gépház.A legjobb az lenne ha konzol mellé tudnám rakni konzol formában. :smiley:

Eddig mindenre találtam megoldást csak a tápra nem, az tuti nem fér be, még vga nélkül se.


#2

https://www.pcx.hu/akyga-ak-ca-09-30cm-24pin-atx-hosszabbito-858303?gclid=CjwKCAiAv9riBRANEiwA9Dqv1UYAOPl9T30CrbFMfeSfnswGK78iVxLLbSulauQ1MrqNd_Ik6d3w3hoCxq0QAvD_BwE

Csak az első találatot másoltam be, nem muszáj pont ezt venni és vannak minőségibb és hosszabb megoldások is. A többi kábelezés is megoldható ilyen hosszabbítókkal. Majd utána egy harisnyázás és a táp mehet a szekrény aljába. :slight_smile:


#3

Hát ez nem túl elegáns megoldás, a kábelrendezés pedig nálam elég fontos.

Hasonló megoldásra gondolok mint pl az xbox360 külső tápegysége.


#4

És egy DC to DC belső táp?
http://www.pico-box.com/en/products/1682/X500
Ez 500w-os, nem tudom mekkora kell


#5

Ha olyat akarsz amilyen az xbox 360-nak van akkor vehetsz egy ilyet, és egy műanyag dobozt hozzá, a kábeleket meg átvezeted egy csőben a gépedbe


#6

Olyan házba esetleg, amibe Pisti a konzol méretű gépet építette? Gyárilag van benne táp is.


#7

Ha jól értem itt egy rendes konzol házába tenné


#8

Tudom. De ez így minden irányba 2 centivel lenne nagyobb és a tápot is magábanfoglalná. Ötlet. Nem kötelező.


#9

Igen, ez lenne egy másik megoldás, de ha van rá mód olcsóbban is kihoznám a projektet, de szerintem a tápon el fof csúszni a dolog.


#10

Panel tápokat néznék, de elég kis fogyasztásúnak kell lennie a gépnek, hogy ez szóba jöhessen


#11

Hát igen, sajnos a gépem nem épp az enegia takarékosságról jeleskedik.


#12

Ha kis méretű gép a cél, akkor eleve érdemes rámenni az energiatakarékosságra (szvsz Ryzen proci + nvidia kártya a legjobb ebből a szempontból), mert a kis hely miatt erősen korlátozott a légáramlás, így nem mindegy mi mennyire melegszik. És a kevesebb fogyasztás hozza magával hogy jó lehet hozzá külső táp.


#13

Nem tudom milyen a konfigod, de ha atx eleve nem gondolkoznék ilyenben. Add el esetleg ha kell pc (nem játékra) nézel aprón egy htpc-t az elfér a konzol mellett. Magadnak is összerakhatsz egyet, de akkor ahogy meteoric87 is írta, olyan konfigban is kellene gondolkozni (pl mITX). Főleg ha nem játszol rajta igp-s ryzen bőven elég.


#14

Igen, ha nem kell a játék, akkor egy Ryzen 2200G a legjobb opció.


#15

Asrock a88itx+ lap, benne egy A10 7700k, egy hd 7770 vga-val ami igazából elhagyható.Két db HDD+1 SSD.


#16

Legegyszerűbb megoldás akkor egy alacsony profilos itx ház ami vagy alapból külső tápos (simán a procinak az igp-vel elég 300w bőven) vagy sfx tápot külön hozzá, de nem tudom hogy meddig éri meg ez neked árban (használtban lehet találsz elfogadhatót).