Donatek, Cheerek, Subok stb

Sziasztok!

A srácok még régebben kíváncsiak voltak hogy milyen megoldást javasolnánk a donatek, cheerek, subok felolvasására.
Nekem olyan ötletem lenne hogy egyrészt a stream címében benne lenne:"
a donateket, cheereket, subokat nagyon szépen köszönjük de a stream élvezhetősége miatt nem olvassuk be!"(bár az elmúlt streamek tapasztalata alapján ez fölösleges).
Másik hogy ezt a szöveget bemondanák a srácok a live elején utána 20 percel és így tovább.
De ez lehet egy ilyen topik amiben ezeket az ötletinket osztjuk meg egymással.

3 kedvelés

20 percenként bemondják, mint valami szolgálati közleményt? :smiley: inkább olvassák fel őket :wink:

1 kedvelés

Én speciel sosem értettem miért kell felolvasnia bármelyik streamernek ezeket. Ne azért cheereljen-donateljen valaki hogy beolvassák amit akart, hanem hogy támogassa a csatornát, vagy hogy “privátban” üzenjen a streamernek. Egyáltalán nem hiányozna ha nem olvasnák be.

14 kedvelés

Én inkább úgy mondanám, hogy ez szerintem teljesen opcionális kéne, hogy legyen, ha valamiért Jani&Pisti úgy gondolja, hogy közérdekű az üzenet akkor felolvassák, ha nem, akkor nem. Csak persze ezen biztos van aki megsértődik :slight_smile:

5 kedvelés

Aki megsértődik az nézzen TV-t ott sem olvassák be, hogy befizette a havi előfizetést :smiley:

7 kedvelés

ott reklámok vannak

Mennyivel jobb így hogy olyan mint egy Budapest TV-s kívánságkosár :smiley:

1 kedvelés

A téma itt már előkerült. Ugyan oda lyukadnánk csak ki.

7 kedvelés

Én inkább stream típoshoz kötném pl. HH-ban miért ne lehetne. De ahogy Nessaj csinálta a god of war-nál az nekem tök szimpi volt. A story játékoknál úgy kéne. A multinál szerintem meg nem zavaró.

Szerintem már az nagy változás lenne, ha csak a cheereket/donateeket olvasnák be, amennyiben azok tartalmaznak üzenetet. Emellett a streamek végén megköszönnék mindenkinek a támogatást. Tudom-tudom, minden csak azért valósulhat meg, mert subolunk, cheerelünk és donateelünk. Én is sub vagyok, de ha valaki megsértődne, amiért nem olvasnák be a nevét az teljes ovoda. És azért írom ezt, mert nagyon meg tudja akasztani a streameket, főleg a HH-kat és a sztori alapú játékokat. Ja és véletlen egybeesés: pár hete öcsémmel utaztunk autóval, a reggeli HH-t hallgattuk auxról (ő először), és 15 perc után az első kérdése pont ez volt, hogy hogy-hogy mindent felolvasnak. Mindennel együtt tudom, hogy ez úgysem fog változni, de legalább látszik, hogy vagyunk akik így gondoljuk.

Ui.: ha már úgyis működik a szavazás mobil appról is, kíváncsi lennék egy HH alatt milyen eredmény jönne ki erre a kérdésre.

3 kedvelés

Én értem hogy sokaknak zavaró lehet az olvasgatás, de pont a Twitch és a livestream lényege tűnne el ha soha nem olvasnak semmit: a kétirányú kommunikáció.

Nem kell beolvasni valamit ahhoz hogy válaszolni lehessen. Ha olyan hogy közérdekű persze, nyugodtan, de az üzenetek 95%-a nekik szól, nem a közönségnek.

8 kedvelés

Illetve, ha valakinek arra van szüksége, hogy feliratkozásnál beolvassák a nevét, akkor komoly önértékelési problémái vannak. Nem erre kéne építeni az elismerési vágyát.

4 kedvelés

Amíg még néztem a srácokat, engem kifejezetten zavart a sok donate, cheer és chat felolvasás.
Értem én, hogy szeretnének a srácokkal kommunikálni valamilyen formában, de engem, mint harmadik felet nem érdekelt és zavart is egyben, pláne amikor a “mit vegyek?” és “megéri-e venni ezt vagy azt?” kérdésekkel jöttek.
Én eleve nem örültem a twiches átállásnak a streamek hossza miatt, mert csak a 20-30 perces yt videókat volt időm megnézni/pótolni, de amikor még egy csomó idő elmegy az ilyen “felesleges dolgokkal” a streamből az már idegesítő is volt.
Tisztában vagyok vele, hogy a live lényege az interakció élőben, de nekem pont ez nem tetszett.
Félreértés ne essék, nem azért nem nézem őket, mert fúúj twich, meg nem tudom megnézni minden pillanatát a liveoknak, de még csak nem is a beolvasások miatt.

5 kedvelés

Lehetne egy köszönőfal ahol az adott napi támogatásokat kategóriánként lebontva a srácok vicces köszönő üziket hagynak a nick-ek mellé.
De ez csak egy elvetemült időrabló ötlet…fáradtságból ered.

3 kedvelés

Nem igazán tudom ezt elképzelni mint egy folyamatosan működő dolgot. Túl sok energia, és pontosan hol is lenne ez?

1 kedvelés

Mondottam vala: fáradt vagyok.
Am pl… twitch whisper-en keresztül és akkor csak a donate esik ki a muxy miatt.
Programozásilag nem megoldhatatlan.

Amúgy “természetes”, hogy beolvassák a donate-eket és cheereket. Ha magamból indulok ki, nem lenne pofám legalább egy köszönömöt nem odatolni, ha már valaki támogat és ezzel a beolvasás is vele jár.
Amúgy ha jól tudom obs-ben a streamlabs egyik beépülőjével (de elképzelhető, hogy mással is) meg lehet oldani, hogy a cheereket, donateket egy Microsoft Sam szerű gép beolvassa magától, női vagy férfi hangon, azt hiszem magyar nyelvű gép is van.
Nem kéne a srácokanak sem meredni a monitorra, és hamarabb le is lehet tudni a dolgot.

Azzal az a baj hogy bármikor beolvassa, tehát lehet pont valami fontos dialógus közepén valaki becheerel egy f@szságot és ezzel meg is van lőve a hangulat. Lehet csak időnként bekapcsolni (pl van amikor Nessaj is így használja), de igazából az egész semmivel nem jobb mintha ők olvassák be, csak “könnyebb” a streamernek.

1 kedvelés

Én pl rühellem azt a géphangot.
:joy:
És jah, jó érzés köszönetet mondani egy-egy sub, cheer, donate, cheer után…de nagyban már el kell gondolkodni alternatív megoldásokon.

1 kedvelés