DOOM Eternal 3FPS a menuben és az indításkor

Sziasztok!
Problémába ütköztem DOOM Eternal első indításakor.
Nem értem miért van a probléma, indításkor már a kiadó logoja is laggol, a menüben szinte lehetetlen manipulálni. Próbáltam már az NVIDIA control panel-ben át állítani nagy teljesítményre a dolgokat ahogy egy YouTube videó tanácsolta, de nem segített. A beállításokban is már próbáltam mindent levenni low-ra, de az se oldotta meg a problémát.
PC konfiguráció: AMD Ryzen 5 4600H, NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB, RAM: 16GB
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segiteni.

ez úgy kb meg is magyaráz mindent. Én ezt a kártyát csak a hiány miatt tartom életképesnek a piacon, de, hogy semmire nem j, az is biztos. Max nem laggol a hbo és a netflix.

táp, ssd, alaplap nincs a gépben?
Ram 1x16, vagy 2x8 és milyen órajelen?

micsodát a micsodával?
Erről egy linket jó lenne kapni, mert tuti nettó hülyeség, de cserébe nem is működik.

1 Like

Ez egy laptop amit eredetileg munkára vettem, de mivel fut rajta az Elden Ring, GTA V, és a Marvel’s Guardians of the Galaxy is, gondoltam a Doom-ra is rápróbálok.
Márka és pontos model: HP PAVILION GAMING 15-EC1800NC (4R5J6EA)
RAM: 16GB DDR4-3200 MHz RAM (2x 8 GB)
SSD: 512 GB PCIe® NVMe™ M.2
Táp: Ezt sajnos a HP oldalán se találtam.
Videó ami “nettó hülyeség, de cserébe nem is működik”: DOOM ETERNAL | BOOST FPS And Reduce LAG - YouTube

Itt a kártya és a beállítások lesz a gond.

Ne a controlpanelban állítgass.

Játékon belül a textúrabeállítást vedd lejjebb.

A videóban amúgy is egy 1060 van, ami jóval masszívabb kártya, mint a mobil platformos 1650ti. Ez sajnos ilyen. És módosítom a véleményem. nem nettó, hanem konkrétan baromság.
Lényeg:
Játékba belépsz és a beállításaoknál mindent tegyél mediumra. Kivéve, ami low-on van. azt hagyd azon.

Ha ezek nem működnek, még a felbontást is egyel lejjebb veheted. azt is érdemes megnézni, hogy a felbontás 108p-e, vagy alapból valami 4k-ra van állítva.

1 Like


Mindent levettem low-ra, nem is mediumra, de így se változott semmi…

Közben a V Sync-et is kikapcsoltam, de semmi változás…

AZ a jó hogy ez a doom eternal még akkor is működik nagy fps számmal ha van egy fos géped és egy jó kártyád. Ezek szerint fordítva nem megy. Én fx 8350-el 16 gb(2x8) 1600mhz rammal meg valami régi gigabyte deszkával toltam csak benne volt akkor az asus 2060 6gb . Biztos a vga lesz a szűk keresztmetszet.

2 Likes

Néha szörnyülködve olvasom a szakavatott hozzászólásokat, és elgondolkozom, hogy komolyan gondolta-e a költő, vagy csak trollkodik. Hogy lehet minden logikus és ésszerű érv nélkül olyat írni, hogy egy 1650Ti (akár laptopos is) semmire nem jó, az lesz a gond, és amiatt fut csak 3 FPS-el a doom eternal. Ez nettó baromság. Ha nem értetek valamihez, legalább ne írjatok ekkora faszságot, és bölcsebbek maradtok. Azért beszélek egyébként többesszámba, mert nem csak a jelenlegi tisztelt költő írt most hülyeséget ezen a fórumon, sajnos elég gyakori jelenség.

@vmikesz116 Ha még mindig fenn áll a probléma, biztos hogy nem a kártya lesz a gond. Legalábbis, ha nem hardverhibás. Viszont ha másik játékokkal működik rendesen, akkor talán hardverhibára nem kell gyanakodni. Az ID Tech 6-7 baromira jól optimalizált engine, így kenyérpirítón is képes elég jó teljesítménnyel működni, viszont nem DX-re épül, és ez okozhat gondot. Ugyanis egyes kártyák és/vagy driverek, főleg szeretett nvidia gyártónktól hajlamos megfeledkezni az open source api-k megfelelő támogatásáról. Először is frissítsd le mindenféle képen a drivert a legújabbra (bár olykor nem az a legjobb választás), és ha az sem segít a problémán, nézd meg hogy OpenGL-re van-e állítva a játék. A Doom 2016 alap esetben arra volt állítva, az Eternal nálam kimaradt, így nem tudom mi az alap beállítás. Állítsd át Vulkan-ra ha OpenGL-en van, vagy fordítva. Illetve azért kíváncsi lennék, hogy ez a “3 FPS” költői volt-e vagy sem, amit a címben írtál?, mert egyébként a hozzászólásban csak lag-ról beszélsz, és azt azért mégis jó lenne tudni, hogy valójában mennyi FPS-ed van.

Illetve más játékok egyébként futnak rendesen? A gépben nem tapasztalt furcsa hardverhibára utaló jeleket? Esetleg másik 3D alkalmazás terén, pl gyakori fagyást, széteső képet, a gép minden ok nélküli újraindulását, hasonlókat.
Egyébként minden ilyen jelenségre nagyon nehéz megtalálni fórumon keresztül a hiba valódi okát, hisz az embernek látni kell, és átnézni dolgokat, hogy következtetést tudjon levonni. Ennek ellenére próbáld meg a driver frissítést, és a grafikai api átállítását a játékon belül. A hardvernek elégnek kell lennie ahhoz hogy 1080p-ben 60 fps felett vigye az Eternal-t akár high beállítások mellett is.

1 Like

A Doom Eternal csak Vulkant használ, nem lehet állítgatni.