Sziasztok!
Problémába ütköztem DOOM Eternal első indításakor.
Nem értem miért van a probléma, indításkor már a kiadó logoja is laggol, a menüben szinte lehetetlen manipulálni. Próbáltam már az NVIDIA control panel-ben át állítani nagy teljesítményre a dolgokat ahogy egy YouTube videó tanácsolta, de nem segített. A beállításokban is már próbáltam mindent levenni low-ra, de az se oldotta meg a problémát.
PC konfiguráció: AMD Ryzen 5 4600H, NVIDIA GeForce GTX 1650Ti 4GB, RAM: 16GB
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna segiteni.
ez úgy kb meg is magyaráz mindent. Én ezt a kártyát csak a hiány miatt tartom életképesnek a piacon, de, hogy semmire nem j, az is biztos. Max nem laggol a hbo és a netflix.
táp, ssd, alaplap nincs a gépben?
Ram 1x16, vagy 2x8 és milyen órajelen?
micsodát a micsodával?
Erről egy linket jó lenne kapni, mert tuti nettó hülyeség, de cserébe nem is működik.
Ez egy laptop amit eredetileg munkára vettem, de mivel fut rajta az Elden Ring, GTA V, és a Marvel’s Guardians of the Galaxy is, gondoltam a Doom-ra is rápróbálok.
Márka és pontos model: HP PAVILION GAMING 15-EC1800NC (4R5J6EA)
RAM: 16GB DDR4-3200 MHz RAM (2x 8 GB)
SSD: 512 GB PCIe® NVMe™ M.2
Táp: Ezt sajnos a HP oldalán se találtam.
Videó ami “nettó hülyeség, de cserébe nem is működik”: DOOM ETERNAL | BOOST FPS And Reduce LAG - YouTube
Itt a kártya és a beállítások lesz a gond.
Ne a controlpanelban állítgass.
Játékon belül a textúrabeállítást vedd lejjebb.
A videóban amúgy is egy 1060 van, ami jóval masszívabb kártya, mint a mobil platformos 1650ti. Ez sajnos ilyen. És módosítom a véleményem. nem nettó, hanem konkrétan baromság.
Lényeg:
Játékba belépsz és a beállításaoknál mindent tegyél mediumra. Kivéve, ami low-on van. azt hagyd azon.
Ha ezek nem működnek, még a felbontást is egyel lejjebb veheted. azt is érdemes megnézni, hogy a felbontás 108p-e, vagy alapból valami 4k-ra van állítva.
Közben a V Sync-et is kikapcsoltam, de semmi változás…
AZ a jó hogy ez a doom eternal még akkor is működik nagy fps számmal ha van egy fos géped és egy jó kártyád. Ezek szerint fordítva nem megy. Én fx 8350-el 16 gb(2x8) 1600mhz rammal meg valami régi gigabyte deszkával toltam csak benne volt akkor az asus 2060 6gb . Biztos a vga lesz a szűk keresztmetszet.
Néha szörnyülködve olvasom a szakavatott hozzászólásokat, és elgondolkozom, hogy komolyan gondolta-e a költő, vagy csak trollkodik. Hogy lehet minden logikus és ésszerű érv nélkül olyat írni, hogy egy 1650Ti (akár laptopos is) semmire nem jó, az lesz a gond, és amiatt fut csak 3 FPS-el a doom eternal. Ez nettó baromság. Ha nem értetek valamihez, legalább ne írjatok ekkora faszságot, és bölcsebbek maradtok. Azért beszélek egyébként többesszámba, mert nem csak a jelenlegi tisztelt költő írt most hülyeséget ezen a fórumon, sajnos elég gyakori jelenség.
@vmikesz116 Ha még mindig fenn áll a probléma, biztos hogy nem a kártya lesz a gond. Legalábbis, ha nem hardverhibás. Viszont ha másik játékokkal működik rendesen, akkor talán hardverhibára nem kell gyanakodni. Az ID Tech 6-7 baromira jól optimalizált engine, így kenyérpirítón is képes elég jó teljesítménnyel működni, viszont nem DX-re épül, és ez okozhat gondot. Ugyanis egyes kártyák és/vagy driverek, főleg szeretett nvidia gyártónktól hajlamos megfeledkezni az open source api-k megfelelő támogatásáról. Először is frissítsd le mindenféle képen a drivert a legújabbra (bár olykor nem az a legjobb választás), és ha az sem segít a problémán, nézd meg hogy OpenGL-re van-e állítva a játék. A Doom 2016 alap esetben arra volt állítva, az Eternal nálam kimaradt, így nem tudom mi az alap beállítás. Állítsd át Vulkan-ra ha OpenGL-en van, vagy fordítva. Illetve azért kíváncsi lennék, hogy ez a “3 FPS” költői volt-e vagy sem, amit a címben írtál?, mert egyébként a hozzászólásban csak lag-ról beszélsz, és azt azért mégis jó lenne tudni, hogy valójában mennyi FPS-ed van.
Illetve más játékok egyébként futnak rendesen? A gépben nem tapasztalt furcsa hardverhibára utaló jeleket? Esetleg másik 3D alkalmazás terén, pl gyakori fagyást, széteső képet, a gép minden ok nélküli újraindulását, hasonlókat.
Egyébként minden ilyen jelenségre nagyon nehéz megtalálni fórumon keresztül a hiba valódi okát, hisz az embernek látni kell, és átnézni dolgokat, hogy következtetést tudjon levonni. Ennek ellenére próbáld meg a driver frissítést, és a grafikai api átállítását a játékon belül. A hardvernek elégnek kell lennie ahhoz hogy 1080p-ben 60 fps felett vigye az Eternal-t akár high beállítások mellett is.
A Doom Eternal csak Vulkant használ, nem lehet állítgatni.