Dual sim telefon help!

Sziasztok!

Meguntam két telefon párhuzamos használatát ezért úgy döntöttem hogy vennék egy daul sim képes telefont. Két almát cserélnék le, de ezen fronton sajnos nincs ilyen megoldás ezért egy Blackberry Key2 Dual Sim-et néztem ki.
A kérdésem arra vonatkozna hogy egy ilyen telefon képes egyidejűleg kezelni két különböző országból származó sim kártyát? Ugyanis az egyik telefonomban egy magyar, a másikban egy svéd sim kártya van.

Pontosan hogy is van ez? Ha kártyafüggetlen telefont vásárolok itt Svédországban az olyan szinten kártyafüggetlen hogy magyar sim kártyát is kezel? Vagy fordítsuk meg a dolgot. Megvenném otthon a telefont akkor azt vajon tudnám a svéd kártyámmal használni? Nézzétek el nekem ha hülyeségeket kérdezek, de ezeket mindenféleképp tudnom kellene még mielőtt kiadok vagy 200k-t egy telefonért.

Szerintem ha független, és az adott készülék tudja kezelni a másik ország hálózatát, akkor simán mennie kell. Vannak modellek amik pl nem tudnak bizonyos LTE frekvenciákat, de ez inkább ilyen Európa/Amerika/Ázsia vonalon fordul elő, EU-ban nem hiszem hogy gond lenne.

Én amikor nyáron az USA-ban voltam simán betettem az amcsi kártyát a független telefonomba és egyből működött.

Ennek megfelelően tudnia kellene a két különböző ország simkártyáját is kezelni. (más kérdés hogy minek 2 simkártyát tartani EU-n belül?)

2 Likes

A lényeg, ahogy @meteoric87 írta, működni fog 2 külön sim-el akár más országban vett kártyával, teló típustól függően Európában vagy globál is. Mielött megvennéd a készülék spec adatainál és a szolgáltatónál tájékozódhatsz a frekvencia sávokról.

Ami gondokat okozhat az az oprendszerből adodhat, ha nincs megfelelően beállítva a hálózatok kezelése. Androidos korábbi telóknál tapasztaltunk ilyeneket

1 Like

Szia,

egy Honor 6X-t használok (kártyafügetlen), egy cseh Vodafone, illetve egy magyar T-mobil kártyával. A cseh Vodafone az elsődleges 4G-vel, a T-mobil meg roamingon van, just in case.
Mindkettőről tudok hívást indítani/fogadni.

1 Like

Köszi mindenkinek a válaszokat, igazán hasznos volt!

@greg820918 még hozzád volna kérdésem. Írtad hogy elsődlegesnek van beállítva az egyik a másik pedig roaming-on. Ezek szerint aktívan egyszerre csak 1 sim kártyát képes kezelni? Ha a másikat akarom használni akkor azt kell elsődlegessé tennem a beállításokban vagy ez hogy működik?

Bocs, hogy én válaszolok :slight_smile: Mindkettő működik egyszerre csak az egyiket beállítod elsődlegesnek ez lehet amit gyakrabban használsz.
Pl. az galaxy s9-nél látod mindkettőt és ha váltani akarsz csak ráböksz és hívhatsz is.

3 Likes

Bocsi, nem személyhez akartam kötni a kérdést :slight_smile:

Köszi a választ! Örülök hogy most már ez is ennyire egyszerűen és jól működik. :slight_smile:

1 Like

így van, ahogy tanult kollégám írtam. Be lehet állítani default-t is, de nekem is úgy van, hogy hívás előtt ki tudom választani melyikről hívjon/sms.

1 Like

Sziasztok!

Bocsánat, hogy ehhez a poszthoz irok, új vagyok még, nem tudom mi a szokás.

Én is dual simekkel kapcsolatban érdeklödnék.
Van 2 simem. Van e olyan lehetöség, hogy ha hivásban vagyok az egyik simen és esetleg a másikon hivnak, akkor hivás tartásba rakja a folyamatban lévöt. Elvileg csak a dual active telefonok képesek ezt kezelni, de az ilyesmi ma már ritka.

A másik kérdés van e olyan app, amelyiken, ha hivásban vagyok és közben hivnak telefonon, akkor nem foglaltat jelez? Mert pl a vibernél nem jelzi a hivást, csak miután ott letettem.

Elöre is köszönöm!