Dupla indulás

Nekem még mostanság frissités után is duplán egy rövidebb indulás után indul a gépem normálisan,ha hidegen inditom mióta megvettem ez igy van.Lehet egy teljes memória szettet kellene vennem amit támogat az alaplap is?Mi okozhatja ezt?

Intel i7 3.2ghz 9700k
Asus Z390-H ROG Strix
Memroriák:Kingstone Hyperx DDR4 3200 4x8GB KHX3200C18D4/8G
A széria számok eltérnek ez is probléma?A memoriákat nem készletben vettem hanem darabra.

Azt hinnéd, hogy ha valaki sokszor aktív a fórumon, tudja hogy minek kell szerepelnie egy topikban ha segítséget kér :smiley:

2 Likes

Elkelne pár adat a gépről, nem természetes ez az állapot

2 Likes

Javitottam.

Videokártya, táp, SSD van a gépben?

Lehet, de akkor nagy. Mindenesetre nem volt okos húzás.

Az okozhat gondot, ha eltérő a ram de nem mindig ugyan azzal a tünettel találkoznál éa nem feltétlen csak indításkor. Bios frissítés volt a lapon? GPU nélkúl csak az igpu-ra kötve a monitort is produkálja ezt? Milyen a táp?

A táp egy erös enermax 1250.Szóval azzal nem lehet gond a kártya egy Gigabyte RTX 2070-es 8gb.Bios-t frissitettem de az sem használt.Legutobb mondjuk egy ocz szettet vettem memóriákból de az már régen volt

Minden van a gépben mert akkor nem írnék ide nagyon mobilról amugy se szeretek.

Itt az első találatra gondolsz?

1 Like

Lehet en vagyok hülye de mégis mi indul duplán? Egy program vagy mi? Mert amit leirtal abból nemlehet egy értelmes szituációt elkepzelni.

Vagy pedig a géped másodjára indul csak el? Második indításra?

Igaz mert azt lefelejtettem.Van egy rövidebb indulás és aztán megy normálisan.Tehát bekapcsol és vissza ki aztán megint de mostmár normálisan folytatja tovább az inditást.Én memoriára gondolok csak azt nem értem miért ilyen kényes sz@ra tervezték ezeket.Persze én is butaságot csináltam amikor nem memoria szettet vettem csak kiváncsi volnék hogy kinek mi a tapasztalata vagy esetleg volt valaki akinek hasonló már megtörtént.Dupla butolás ha úgy jobban tetszik.A másik kérdés.Mi értelme darabosan áruljanak memoria modulokat ha ezt okozza hogy duplán butol vagy indul el egy gép?

Vagy rossz SSD vagy HDD partició is okozhat ilyet?De látja mindegyiket.Lehet megnézem prohardveren is.

Nem mindig okoz gondot a darabos RAM, nekem pl először 2x8gb ram volt majd később kb 1 évre vettem még 2x8gb t ugyan abbol a típusból ugyan az a késleltetés stb. Es tökéletesen működik game meg stresz teszt alatt is.
Ez a magátol ujra bootolo szituáció lehet simán, hogy a Windows baszakodik egy friss rendszer megoldhassa. Es kozbe egy bios reset mert lehet, hogy a boot order szar vagy valami.
Egy uj rendszer telepítés ssdn max 10 perc szal laza,Egy próbát meger.

Lehet,de kedvem nincs hozzá. :frowning:

Azért még érdekelne kinek mi jut esetleg eszébe.

Ilyen hozzáállással, ne csodalkoz ha nemfog senki írni.

3 Likes

Szia.

Alaplapodon vannak LED-ek, amik a boot státuszát jelzik vissza

Nézd ezeket, hogy melyik lépésnél indul újra. Ez már adhat valami kiindulási alapot.

Bios rendesen be van állítva? XMP ? bármiféle OC, auto OC akármi ? Boot sorrend? UEFI/legacy ?

Megpróbálhatod még, hogy teljesen leáramtalanítod a gépet, vársz fél percet, és átkapcsolod a képen lévő kis kapcsolót OFF ra… így nem fog minden indításnál memóriát tesztelgetni, ami lehet az újraindulás oka.

Elvinnéd a helyi számítástechnikai szakihoz, cserélnének benne gyors 1 ramot, és kiderülne hogy az-e a gond, amit sejtesz. Ha nem, akkor valszeg kiderítik, talán még nem is kérnek el érte semmit (faluhelyen nálunk ilyenért nem kértek el pénzt) :smiley:

Áramtalanítod a gépet éjszakára? ErP be van kapcsolva? Mert ha igen, akkor mindig lesz valószínűleg “dupla POST”.

2 Likes

Az jó mert nem mindenhól olyan kedvesek.

Bút sorrend a windows ssd az első aztán a dvd.Szerintem uefi-re van állitva.XMP be van kapcsolva az amolyan atomatikus oc is…Az lehet most on-ra van állitva,inkább megprobálok pár dolgot ami nekem is megy.