TheVR Fórum

E-cigi vásárlás

Sziasztok!
Szeretnék magamnak egy e-cigit vásárolni, de elég tanácstalan vagyok benne! Nem dohányoztam korábban, csak vizipipát szivtam, de az előszerettel és sokat! Leginkább a nagy füst vonz benne, és ilyesmi “elvárásom” lenne az e-cigi kapcsán is! Nem tudom milyen infókkal kellene még szolgálnom a megfelelő választáshoz / ajánláshoz, így bármilyen kérdésre szívesen és remélhetőleg gyorsan válaszolok :smiley:
Ami még fontos lehet:

  • nikotin mentesen szeretném használni (bár azthiszem ez az eszköz kiválasztását nem befolyásolja)
  • Nagyjából 20-30k -t szánnék rá (Ennyiért kapni már minőségibb terméket?!)
  • (Fő szempont a nagy füst lenne, márha lehet ilyet mondani.)

Előre is köszi a segítséget! :facepunch:

Mint exdohányos mondom. Maradj a vízipipánál. Az gőz, nem füst.
Külön ezért ne kezd szívni a nikotinpótlót úgy, hogy előtte nem volt vele kapcsolatod és igényed sincs rá.

Ha nagyon mobilizálni akarod az élményt, akkor vegyél inkább mini vízipipát. (ez csak minta. Vannak modern kinézetüek is)

Ezt nem teljesen értem! Ha ecigit szívnék, az nem ugyanolyan mint a vizipipa? Mármint nikotin mentesen, liquiddel. Vagy mitől lesz károsabb az ecigi mint a vizipipa dohánnyal?

Nagyon nem. Részletek a neten.
Alapnak: víz vs vegyi anyag.

Szerintem a vízipipánál is füstöt szívsz. Nem vagyok nagy fan, de emlékeim szerint ott is a “dohány” ég el és végül az jut el az arcodba.

3 Likes

Úgy érzem egy kicsit eltértünk a poszt eredeti céljától :smiley:
Esetleg valaki tudna az eredeti kérdésekhez segítséget nyújtani? :sweat_smile:

Nem akarok spammalni. Rejtett rész. Inkább mondanám vízgőznek, mint tiszta füstnek. DE ez csak egyéni vélemény. Nem mondom, hogy 100%fedi a falóságot. De nem is tiszta füst.

Spoiler

https://hu.wikipedia.org/wiki/Vízipipa

Működése[szerkesztés]

Működési elve egyszerű. Amikor beleszívnak a pipába, a tartályban a víz feletti légnyomás csökken. Mivel ez egy mindkét végén nyitott rendszert képez (és egyik végénél szívják), így a másik végén kell beáramlania a levegőnek. Ez a rész pedig a kerámia, dohánytartó tölcsér. Ennek a tetején van az izzó szén. A szén felforrósítja a levegőt, ami ezután érintkezik a dohánnyal. A dohány felhevül, és elkezd izzani. Mivel nedves (cukros, mézes, glicerines vagy aromás melaszba van áztatva), ezért elkezd füstölni, de nem ég el. Ezt követően a füst a fém testen áthalad, ahol lehűl és tisztulni kezd. A víztartályban lévő (vízbe lógó) csövön át a füst a vízzel érintkezve a tartály levegős részébe kerül. Itt tovább, hűl és nagyrészt itt tisztul meg a füst. Ezután kerül füst a hosszú szívócsőn keresztül a szájon át a tüdőbe. Minél nagyobb (magasabb) a vízipipa, annál hosszabb a füst útja, ezáltal még több károsanyag rakódik le az útja során.

OFF end.

@betyarbreményeim szerint ez a mondat ide tartozik: Füst a lényeg. Azért kár vegyszert szívni.

1 Like

vaperina.com -ot ajánlanám első körben és az ecigiforum.com -ot
minden kérdésedre választ kapsz és még olcsó, jó minőségú készüléket is be tudsz szerezni.

1 Like

Csak hogy indulásnak választ is kapj…sok itt az okos csak fingja nincs róla hogy mit beszél.

Tehát, az E-cigi(ami amúgy Vape de mindegy😃) liquid propilén glikol és növényi glicerinből áll, aminek az ízét a hozzá adott aroma adja.A PG VG aránya határozza meg hogy az ízt adja vissza erősebben, vagy a gőz lesz nagyobb.És még ezt lehet variálni a hozzá adott aroma arányával, és még nem beszéltünk a nikotinról, de ez esetedben lényegtelen.

De erről tényleg sok irományt találsz a neten:

Felhasználástól függ a készülék típusa is.Neked mindenképp egy MOD-ot ajánlok, ezeknek szabályozható a teljesítménye, meg még rengeteg más funkcióval rendelkeznek, pl egy sima POD-hoz képst.Ehhez a lentebb linkelt csatorna segítséget nyújt átlásd a készülékeket.

Két legismertebb típusa a műfajnak a DL - tüdőre szívós mint a vizipipa / és az MTL - a szájból tüdőre, mint az analóg cigi, amit ténylwg csak slukkolgatni lehet.Mindenre meg van a megfelelő készülék a megfelelő atomizerrel(tankal).

Egy kis kereséssel erről is kellően informálódhatsz:
http://ecigitesztek.hu/wiki-category/roviditesek/

És akkor a saját véleményem:

Nincs rövidtávú élettani hatása.Hosszútávút pedig továbbra sem bizonyított senki.Az elterjesztett amerikai halál esetek sokkal inkább tűnnek dohányipari lobbinak, mint sem bizonyított ténynek.De vagy 3 féle sztori van arról is.De attól még tény, hogy bármi amit a levegőn kívül a tüdődbe szívsz, tuti nem egészséges.
Rengeteg évnyi dohányzás után átálltam DL készülékre 2019 szeptemberében.Semmi bajom, nem vizesedett le a tüdőm, és már futni is tudok anélkül hogy meg fulladnék az első 50 méter után.
A liquidet magamnak keverem, meg rendelem a megfelelő arányú alaplevet, hozzá a kívánt aromát.Minden aromához leírják a szükséges érlelési időt, illetve egyes wepshopokban a koxolási hajlamot is.Ez a további karbantartás miatt lesz érdekes.Vannak cserélhető porlasztós tankok, és vannak építős tankok, ahol a huzalt és a wattát magad készíted el, ezek tapasztalatom szerint mérföldekkel jobb gőzt és ízt adnak, viszont több vele a meló és könnyebb elrontani is a wattázás miatt.Általánosságban elmondható hogy az édes liquidek sűrűbb cserét/felújítást követelnek.

Összességében őt ajánlom a témában.Tény hogy a faszi kicsit elfogult, de mindent meg tudsz tőle.Rengeteg teszt pedig készülék vásárláshoz lesz segítség.

És igen, össze lehet rakni brutális gőzgépeket.Ezzel arányosan a világ összes pénzét bele lehet locsolni.Én egy kis fika 75w-os Eleaf istick pico MOD-al nyomom 40 watton, de már ezzel s be lehet pörkölni a dohányzóban. :smiley:

Ez most nem rábeszélés, szimplán a KÉRDÉSRE FELTETT VÁLASZ. :upside_down_face:

4 Likes

@60wattosneo:
giphy

1 Like

Köszi Köszi, tegnap este pont rátaláltam és meg is néztem jópár videót tőle!
Nos nálam mindenképp a DL játszana, hiszen nem átszokás a cél, viszont a nagy gőz annál inkább!

Arra gondoltam ( ahogy tanácsolta is ), kezdetben egy szettet vennék, és később, hamár kicsit hozzászoktam a dologhoz állítanék össze magamnak. ( Maga az összeválogatás sem tűnik bonyolultnak, csak még nincs mihez viszonyitani, igy nehezebb :smiley: )

Nos 2 terméket néztem ami talán jó lehet kezdőnek, esetleg valamelyikről tudnátok véleményt mondani?

https://ecigaretta.eu/termek/allinone-csomag-eleaf-istick-pico-melo3-mini-kit
és

( Persze egyéb javaslatot is szívesen meghallgatok :wink: )

Látom vannak itt ellenvélemények, ami persze logikus. Én nem vagyok kutató vagy tudós, viszont ami biztos, hogy sokkal sokkal károsabb a rendes, vagy ahogy a “vaperek” mondják “analóg” cigaretta, mint az e-cigi, de ez egyértelmű (vízgőz vs füst-égéstermék). VISZONT az is biztos, hogy káros, de hogy mennyire, arról fingom sincs, ahogy a földön élő emberek talán 99.9% - nak sincs :smiley: De úgyse tud senki lebeszélni, mert eldöntötted, és kész :smiley: Mindenesetre csak a füst miatt tényleg hülyeség elkezdeni :smiley:

Én kb 2 éve e-cigizem, és 1 konkrét termékről tudok véleményt formálni. Egy biztos, ha neked a nagy füst a cél, akkor a SUB OHM tankok lesznek a barátaid. Nem megyek bele, hogy miért, de a lényeg, hogy ezek képesek nagy füstre, de fontos leszögezni, hogy ez egyébként gőz és nem füst :smiley:

Második pont, hogy ha megakarod könnyíteni az életedet, akkor 2 akkumulátor-os MOD-ot veszel, mert az az esetek 99%-ban kibír egy teljes napot vagy többet, az 1 akkumulátor pedig versenyfutás az idővel.

Tank-nál két lehetőséged van ami elég megosztó egy dolog. Porlasztó vs saját tekerés. Az előbbi nagyon megkönnyíti az életedet de drágább, az utóbbi pedig több időt igényel, cserébe olcsóbb. Nem vészes tétel egyébként az előbbi se, nagyjából havi 3.000 - 4.000 Ft -ra jön ki a porlasztó.

Nyilván eldöntöd magadnak majd, hogy mit hogyan szeretnél, de én tudom ajánlani azt a “kombót” amit én és a barátnőm is haszálunk 2 éve. Sokan új modokat, tankokat adnak vesznek hetente, havonta, de mi annyira megvoltunk elégedve, hogy nem váltottunk, mind a kettőnknek mikor elcsesződött a termék, akkor ugyan olyat vettünk. (Nyugi, nem a termék a szar, csak én vagyok ■■■■ és állandóan leejtem, illetve a barátnőmét is én öltem meg :smiley: )

Ez a termék pedig a Vaporesso Polar. Ezt az alábbi oldalon tudod megrendelni KIT-ben, tehát tankkal együtt. Itt minden e-cigis dolgot fellelhetsz jó áron. Van egyébként ennél újabb változat is, a LUXE, de majd megemlítem miért nem választottuk mi azt.

Ehhez használunk mi egy úgynevezett GT CCELL porlasztót, aminek az előnye, hogy sokkal sokkal jobban kihozza az ízeket, és rohadt finom lesz tőle. Ezt a porlasztót olyan 40-45 Watton kell használni, ami egy aranyközépútnak mondható, abból a szempontból, hogy kellően nagy füstje van, mellette nem zabál nagyon sok liquiedet és rohadt finom. Ez a porlasztó viszont nem bír ennél nagyobb feszültséget, éppen ezért nem esett a választásunk a fent említett LUXE-ra, mert annak egy olyan tankja van a csomagban, amit ennél nagyobb feszülségen ajánlatos használni. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy ezt a tankot, ami a mi szeretett Vaporesso Polarunk-hoz jár, nem tudod nagyob feszültségen haszálni, és gyárkéménnyé változni. Annyi csupán, hogy más fajta porlasztó kell hozzá. Ha ezt veszed, akkor lesz is esélyed mást kipróbálni, mert a csomagban jön 2 külön féle, ami nagyobb feszültségre (60-100W) hivatott. Ő lenne az említett porlasztó.

Remélem tudtam segíteni a választásban. Ami még nagyon nagyon fontos, hogy EU-s törvények miatt van egy bizonyos limit itt az EU-ban, hogy a tankok maximum hány mililiteresek lehetnek, ezért ha nem itt veszed, hanem egy EU-s oldalon, vagy magyar oldalon, akkor mindenképpen kérdezz rá, hogy náluk melyik változat van, mert az EU-sba rendszerint kb harmad annyi liquid fér.

Nem árt majd egy akkumulátor töltő sem, abból ezt tudom ajánlani, de ha egyedül te e-cigizel a háztartásban, akkor a két slotos is elég. Rengeteg tipusú akkut tudsz benne tölteni egyébként. De persze vannak más alternatívák is, de ez egy elég nagy sikernek örvendő termék.

Akkumulátorból pedig ez a Top 1 a legtöbb e-cigivel foglalkozó oldal szerint, de nyilván a többi sem rosszabb.

GLHF :smiley:

4 Likes

Nagyon szépen köszi a hosszú, és tartalmas választ!
Azt had kérdezzem még meg, hogy ez a termék elsőre nem lesz kicsit komoly?
Néztem róla videót, (a fent említett embertől), és eléggé extrásnak tűnik :smiley:
Illetve ha neked van ilyen terméked, esetleg (akár pár képben) meg tudnád mutatni / mondani mekkora a készülék?

Én is ezzel kezdtem, meg a barátnőm is, és nem bántuk meg. Hát akkora amekkora a videón volt :smiley:

1 Like

Csak pár dolgot írnék ide.

Én is vapelek, van egy Tesla CP, Smoant Cyclone modom illetve Aromamizer plus, Dvarw mtl kazánjaim. Tesla cp eléggé overkill, smoant elég jó, Aromamizer a "kis"kedvenc, könnyen tekerhető, nagy a tér benne. Kezdésnek jobban jársz cserélhető porlasztóssal. 0.4-0.5ohm alá felesleges menni, csak hamar lemerül, melegszik az akksi. Nekem jelenleg dvarwban 1 ohm tekerés van 7.5 watton. Aromamizerbe 0.7 környékén szoktam tekerni és alacsony watton ugyan úgy szép nagy gőzt tudsz elérni.

Ezt a pár csatornát nyálazd át szerintem:Liquidhez alapanyagokat, akksit vape42-ről szoktam, szeretek rendelni. Gyors kiszállítás, ha valami véletlen nincs benne a csomagba azonnal vagy a kövi rendeléssel küldik.

Végszónak annyit mondanék hogy a SMOK termékeket kerüld, eddig 2 ismerősöm fürdött be a márkával.
Ui: Bocsi a kicsit össze-visszaságért. :slight_smile:

1 Like

Szia
Irj rám facebookon


4 éve ec-zek
Csak itt túl bonyolult leirni

1 Like

köszönöm jelöltelek :slight_smile:

köszi szépen, ránézek mindenre!! <3