E-mailem meghackelték

Sziasztok, ma szembesültem a problémával, hogy valaki rendelt ebayról az én felhasználómmal…
Hosszas jelszócserék után tudtam meg , hogy feltörte valaki a kb 10 évesen csinált citromail e-mailem . Ez egyedül azért fontos , mert a régebben regisztrált dolgaim mind ott vannak. A hacker betudott lépni az összes dolgomba : ebay , paypal, spotify, epic launcher, riot launcher ,steam stb…annyit tudtam csak meg a citromail által , hogy törökbálinti az illető meg egy ip cím? ezzel tudok kezdeni valamit?
Rendőrségre felesleges ennyi információval menni igaz? Valahogy megkeresni és csalánnal jól megverni a …hasát?
Előre is köszönöm a segítséget! :slight_smile:

Rendőrség. Sikkasztás, személyes adatokkal visszaélés stb.

Elfelejteni az elavult mail rendszereket, és 2FA mindenhova.

6 Likes

Ne önbíráskodj!
És menny el a rendőrségre, hátha kifogsz egy olyan rendört aki tudja mi az az ip
de a szolgáltatókat is fel lehetne keresni szerintem, hátha ök is tudnak segíteni!

3 Likes

Szolgáltatót a rendőrségnek kell majd megkeresnie, nekik adhatják ki a pontos címet, magánszemélynek nem fogják.

1 Like

Azt hiszem mindenhol megváltoztattam a jelszót meg talán össze is kötöttem Gmailes fiókkal .
Lesz-e egyáltalán értelme a rendőrségre menni vagy feleslegesen járkálok majd be?
Meg arra lennék kiváncsi , hogy honnan szerezte meg azt a régi emailt, meg akkor miért egy 2000 ftos tételt : fortnite accounton skinek ? . (Ilyenkor olyan jó lenne egy lámpaégőt az ánusznyílásába feldugni és megkérdezni , hogy ezért megérte?

Nem csak ajánlott hanem az az egyetlen lehetőséged, hogy rendörségre mész feljelwntést tenni. Ahogy már írták szolgáltató csak hatóságnak adhatja ki az ip-hez köthető adatokat de nekik ki kell adniuk és ugy már nem csak egy számsorod van a továbbiakhoz, talán még az is kiderül hogyan jutot hozzá az adataidhoz :wink:
Ezeket a kövület e-mail szolgáltatásokat érdemes megszúntetni minnél elöbb kb nulla támogatásuk van igy könnyebb célpontok.

3 Likes

Köszönöm mindenkinek a segítségét ! :slight_smile:

Ez az email csak amiatt van meg , mert a fent említett sok sz@rság mind azon az emailen van regisztrálva. Van mód akkor, hogy ezek mind a gmailesre átkerüljenek?
Hasonló dolog történt már egyébként valakivel?
Ez egy buta kérdés lesz tudom, de ilyen netcafe-s helyen igaz nem tudnák feltörni a mailt? Mert ha ottani az ip akkor bukó ,nem?

Barhonnan fel lehet torni, ha megvan a cim, es gyenge a jelszo…

Amiket felsoroltal az mind valtoztathato. + ahogy fentebb is irtak, mindenhova IS be kell allitani a 2FA-t. Talan spotify kivetelevel minden altalad felsorolt helynek van ket lepcsos megoldasa. :slight_smile:

Csak az a kérdés vajon , hogy hogyan talált rá. Tudom sok a buta kérdés , de szeretnék tanulni ezekből

Rendben , megvan a mai esti program, mindent 2FA-t megcsinálni :smiley:

Szolgáltatónál nem, tényleg a rendőrségre kellene menni. Szerintem előre írd le és olvasgasd át mit fogsz mondani (persze ne olvasd fel ott csak a határozottság kedvéért). Illetve törekedj arra hogy bizonyítsd hogy nem a te hibádból történt adatvesztés. Mert ha nem tudod biztosan ezt akkor felesleges bemenned. Ha biztos vagy abban hogy a citromail rendszerét törték fel és nem a tiédet akkor már sínen vagy. De ha kiderül hogy a tiédet akkor nem hiszem hogy bármi pozitívra számíthatsz. Max annyit mondanak majd használj tűzfalat, zárd be a net felől a portokat. Ne keress fel illegális adatlopásra szánt weboldalakat vagyis törekedj rá (mert ezeknek vannak előjelei ahonnét átirányítanak weboldal ott is vagy a tartalomból)

Amúgy nem nagyon tudják sokan de a legtöbb szolgáltatónak így gondolom a citromailnak is van csapata arra hogy az adatlopásra szánt áll weboldalakat be lehessen jelenteni nekik vagy evvel kapcsolatosan nekik írni ha konkrétumról van szó.

Azt viszont nem értem hogy az agyonbiztosított paypalba hogy van nálad a védelem annyira lebutítva hogy semmilyen 2FA hitelesítés ne kelljen a bejelentkezéshez. Regisztrációnál kb a rendszer automatikusan beáltatja veled.

1 Like

Hát azt nem tudom , hogy a citromailt törték-e fel, de ez enyémet biztosan :frowning:

Semmilyen kamu emailt nem nyitottam meg tudtommal. De hát az ördög a részletekben rejlik

Még paypal-ra még szerintem vagy 7 éve regisztráltam mikor az ebay erősködött azzal, hogy ezen keresztül jobb minden. Azóta én azt nem is használtam , lehet ez volt az oka?

Nézd meg esetleg ezen a honlapon: https://haveibeenpwned.com/
Ha valami nagyobb honlap feltörésekor szerezték meg, akkor az itt valószínűleg kiderül.
Nem segít különösebben, de ha egy email itt feltűnik, akkor érdemes jelszavakat cserélni mindenhol, ahová azzal regisztáltál ^^

Ez az én hozzáállásom, nem tanács, csak pár gondolat. Ha valóban 2000 Ft-ról van szó, nem mennék rendőrségre, az biztos. Látatlanba is rengeteg időt elvesz, csupa stressz, alig látható eredmény?
Az ilyen feltöréseknél általában a felhasználó hibázik.(Olcsó) tanulópénz. Adatvédelemnek utánaolvasás sokat segít, két lépcsős hitelesítés, ahol csak lehet.

Ha belevágnál sok sikert, esetleg ha történik érdemi eredmény, megoszhatnád.

1 Like

szerintem sokat nyom a latba hogy milyen erős jelszót választasz mert ha nem így teszel akkor egy brute force is hamar kitalálja a jelszavad, számtalan ingyenes lehetőség van erős jelszó generálására, pl ott a google chrome jelszó-kezelőjének a beépített funkciója. Abban az esetben ha ilyen jelszóval is visszaélnek a felhasználói fiókoddal akkor itt már az adatvesztés majdnem 100%. Ugyanis senki nem fog egy olyan jelszót elkezdeni feltörni ami ilyen random karaktereket tartalmaz és hosszú. Hosszadalmas, előforrásigényes így nem éri meg senkinek, sőt az olyan pitiáner tolvajok azokra mennek akik a fejükben akarják ezeket a jelszavakat eltárolni
Az adatvesztésnek 1000 +1000 módja van innét az oldalról senki nem fogja tudni megállapítani a módját.

Namármost ha választasz egy jelszókezelőt ami helyetted elmenti ezeket egy biztonságos felhő alapú titkosított tárolón tartja akkor csökkenthető le lehető legjobban az adatvesztés kockázata. Létezik erre is számtalan ingyenes megoldás. amennyiben érdekel írhatok párat. Több platformot támogatnak ezek általában és nem igényelnek különösebb háttértudást a biztonságos adattárolás és titkosításról.
Mert a tárhely időzár alapú, jelszó nélkül visszafejthetetlen, vágólap védelemmel ellátott.