Ebben a tápban normális védelem van?


#1

Táp típus: Corsair CX750 - 750W, nem moduláris tápegység.

A minap olyan történt velem, hogy ugyan nem volt bekapcsolva a gép, de a konnektorba volt dugva, és mivel nagy vihar volt, jópárszor elment az áram, és majd visszajött 1-2 másodperc múlva.
Már itt elkezdtem aggódni, hogy ettől lehet-e baja a gépnek (???), de mikor bekapcsoltam, úgy vettem észre, hogy semmi változás nincs a működésében.

Majd használat közben megint ingadozott az áram, lehetett látni a villanyon…

Most így ezekután van félnivalóm, hogy esetleg tönkremegy a táp, és viszi az egész gépet, vagy esetleg csak a táp száll el? Miben fog megnyilvánulni a hiba? Szerencsére még mindenre van garancia, így tudok lépni, ha valami van, csak nem igazán tudom milyen jelenségekre kell odafigyelni működés közben.


#2

Nálam is van, hogy a villany kialszik mikro másodpercekre, soha nem lett még baja a gépnek. Nyilvánvalóan semmi baja nem lett, ha egyszer működik.
Ha ennyire félted nagy viharba akkor húzd ki, de én nyugodtan szoktam tovább kockulni bármennyire is villámlik.
Nagyszülők nálunk ilyen ijedősek, ha közeledik a vihar lekapcsolják a biztosítékot is és jön a gyertyás módszer. Neked kell eldönteni mennyire leszel beszari ezügyben.


#3

Természetesen féltem, hisz rengeteget dolgoztam azért, hogy egy ilyen közel high-end PC-t tudjak venni. Az aggaszt, hogy az esetleges túlfeszültség okozhatott-e valami kárt vihar közben, mikor még nem volt kihúzva.


#4

Azt azért észrevennéd.


#5

Ha jó a táp, akkor csak maga száll el, egy esetleges durvább áram anomália esetén, ha rosszabb, viszi magával a lapot, procit, és ha nagyon megjártad akár a kártyát is. Ramok keményebbek, mint a kád széle, nálam még soha egyetlen ram sem ment tönkre, pedig csináltam én már sokmindent… :smile: :rofl:
Témára térve, ez nem egy rossz táp, egyszerű áramkimaradásoktól semmi baja nem lesz. Viszont a ittam már jobbat is néha, szóval, nem is a legjobb, de kezdésnek egyáltalán nem rossz. De, ha tényleg high-end közeli, akkor illett volna egy jobb tápot is venni.
Kérdés az, hogy milyen hardvert lát el delejjel. De lényeg a lényeg, egyszerű kimaradásoktól ennek nem lesz baja.


#6

Btw, utólag én is nagyon megbántam ezt a tápot, mivel már az első hét után jelentkezett rajta olyan hiba, hogy néha ha közel hajolsz hozzá lehet hallani halk csapágyhangokat. Lehetséges, hogy a közeljövőben cserélni is fogom. De így azért megnyugodtam, hogy nem lehet ennyitől baja. Hihetetlen tempóval rohantam haza a nagy viharba, hogy kihúzzam, mielőtt kihúztam volna akkor is volt egy ilyen 1-2 mp-es áramkimaradás. :roll_eyes:


#7

Hát a kihúzás mindig egy biztos, és jó megoldás, akármilyen jó tápod is legyen.
Egyébként ajánlott tápok:

És ezekhez hasonlóak.


#8

Köszi, ezzel most sokat segítettél az új táp kiválasztásában is! :sweat_smile::sweat_smile:


Lezárva ekkor: #9