TheVR Fórum

Egér DPI gomb kikapcsolás

Sziasztok!

Tudtok valami módot arra, hogy egéren hogyan lehet kikapcsolni a Dpi állító gombot? Játék közben mindig megnyomom és végtelenül idegesítő.
Válaszokat előre is köszönöm! :slight_smile:

Szia!

Valószínűleg az egér szoftverében. Milyen egérről van szó?

2 Likes

Mysz Tracer Nexus TRM-505 usb

Ha van az egérnek saját szoftvere akkor ott törölgesd le a DPI értékeket és csak azt hagyd benne ami neked kell. Ha nincs akkor problémásabb, ha le lehet pattintani a gombról a kupakot akkor valószínű nem fogod megnyomni, ha nem akkor ha szétszeded esetleg még ki lehet iktatni, de lehet hogy csak roncsolásosan. Vagy ha annyira zavar akkor csere.

Ahogy nézem, ez egy sima 7 gombos egér szoftver nélkül, 4 fokozatban állítható DPI-vel. Ahogy @maajsz is mondja, fizikailag kell kiiktatni a DPI kapcsolót, más megoldás nincs.
Mivel otthon vagyok aránylag az egerek szerelgetésében, így szinte biztos, hogy a mikrokapcsolót takaró gomb amit megnyomsz, az csavarral egy külön konzolon van az egér felső burkolatának belsejéhez rögzítve. Mindenképp szét kell szedni az egeret, ha zavar a gomb és vagy a DPI kapcsoló burkolatot kidobni a helyéről, vagy kikötni, vagy esetleg átépíteni máshová (ez már bonyolultabb).

3 Likes

Legegyszerűbb.
Pöttyints mellé pillanatragasztót :slight_smile:

4 Likes

Jogos, de csak azután, hogy ki lett választva a megfelelő DPI. :smiley:

4 Likes

Es mit gondolsz milyen módon lehetne a legbiztonságosabban szét szedni? Csak mert csavar egy darabb sem látszik :sweat_smile:

A szoftver lehetőségét teljesen elvetettük?

A teflonpadok alatt szoktak lenni. Esetleg még a matrica alatt is. A teflonpadokat úgy kell lekapni, hogy azok mennek vissza, tehát valami szikepengével kell alájuk nyúlni és megindítani a ragasztást, minél kevesebb roncsolással a ragasztólap felületén, hogy ne legyen “göröngyös” visszapakolásnál. (lévén, hogy egyforma magasságban kell állnia az egér négy “sarkának”, a szenzor pontossága végett)

2 Likes

El, nincsen progija.

2 Likes

Hu, kicsit kockázatosnak műveletnek tűnik :sweat_smile:

Nem az, csak kell hozzá pici kézügyesség. Ha még lehetne kapni újonnan itthon, vennék egyet és átalakítanám neked.