Egérpad tanácsok


#1

Sziasztok! Saját tapasztalataimat kívánom megosztani veletek.
Occsóé vettem “gamer” egeret(Trust GXT faszomtudjamelyik, az egyik legolcsóbb). Tök fasza, ha már ott voltam a Media Marktban, gondoltam bevásárolok egérpadból is (Hollandiában dolgozom, itt szoktam hasonló dolgokat vásárolni főleg.) Kértem az ott dolgozó srácot hogy ajánljon már valamit, mert egérpad-témában nem vagyok éppen járatos. Mondta hogy ott van az a Steelseries occsóé és hogy ő már vagy 5 éve azt használja és hogy mekkorakirály. Na nekem nem jött be, ugyanis a szóban forgó egér, amikor mozgattam vele a kurzort, sokszor akadozott (játéknál nagyon zavaró). Ma (2019 02 08) vettem egy szájonszeretkezett Trust GXT egérpadot, ugyanis ajándékvásárlás céljából újra a Media Marktban jártam, ugyanis észrevettem, hogy nem az egérrel van baj, mert egy sima fényes felületen teljesen optimálisan működött az egér. Így vettem egy előbb említett cuccost, melyen patentül működik a téma.
Konklúzió: MINDIG próbáljátok ki a cuccokat ha lehetőségetek van rá!! Én így konkrétan kikurjantottam kb. 5000 forintot az ablakon.
Ugyanitt Steelseries egérpad eladó :rofl:


#2

Trabantba nem tankolunk Shell SuperPower-t és nem rakunk rá Michelinn gumikat.

Nyilván nem tisztem más zsebében turkálni, nincs is szándékomban. De feltételezem, hogy azért vagy ott, hogy jobban keress, ebből kifolyólag nem hiszem, hogy az a 15-20 eurós egérpad a földhöz vágna. Valamint venni kell normális egeret. A SteelSeries is árul már 35 euróért rival 110-et, ami a kategóriájában elég jó, és még az egérpad is jó lesz hozzá :smiley:

szerk: pont az olcsó gagyi egerek azok, amik olyan szenzorokat használnak, amikről nem tudni, hogy hol és mikor készültek, milyen tipusúak stb stb… pont ezért azt sem tudod, hogy milyen felületen fog működni. Az hogy azzal az egérpaddal nem működik nem az egérpad hibája, hanem a gagyi egéré.
Az egér az egyik periféria, aminek a minőségéből én soha nem adtam lejjebb. Nem 20-30 ezres egeret vettem soha, de nem is pár ezer forintos no name fajtát.


#3

@Windarf@
Nem vagyok csóró, sem sóher, félreértesz. Arról van szó, hogy nem akarok erre indokolatlan összegeket költeni, mert sok hobbim van még ezen kívül (motorozás, horgászat…). Ezzel az ár-dologgal meg annyi célom volt, hogy másoknak segítsek.
Egyébiránt mindenkinek a maga preferenciája az, hogy mennyiért és milyen perifériát vesz. Én is szivesen vennék baszógép notebookot, mechanikus billentyűzetet, 4K monitort, gamer istenfaszt IS, de van egy fontossági sorrend, ami ezt nálam nem teszi lehetővé (megengedhetném magamnak). :wink:


#4

BTW köszi a tanácsot a szenzor-dologgal kapcsolatban, ezügyben nem voltam elég tájékozott.


#5

Még annyit megjegyeznék, hogy ha visszavitted volna a padot, hogy nem működik az egered vele, szerintem simán cserélik egy másikra, nyilván ez már nem számít, ha vettél másikat.


#6

Későn vettem észre, nem vizsgáztattam elég jól az első használatkor. “mea culpa”