Egészségügy


#1

Srácok lenne egy kérdésem a vr pontosabban a GearVr egészségügyi hatásairol. Pl hogy ha én ráfüggok egy trónok harcára és 5-7 órán át csak nézem a filmeket vrban az ronthatja a szememet?


#2

Talán ez a cikk a segítségedre lehet :slight_smile:
De 5-7 órán át tudnád viselni a szemüveget? :smiley:


#3

Rajtam volt már 8-10 órát is a Rift (kisebb megszakításokkal nyilván de egy napon belül), kb. 8 hónapja használom mondhatni napi több órát és még nem tapasztaltam komolyabb problémát. Kivéve, hogy a hajam kezd kikopni egy középső sávban a felső tartó szíj miatt :smiley:
Viszont filmeket nem nézek vele. Sajnos nem olyan jó még a felbontás, hogy leváltsa a monitort vagy a TV-t ebből a szempontból. 3D filmeket meg lehet nézni arra elég jó (VR-ra meg nyilván) ha nincs más otthon (pl. egy nagyobb 3D TV) de “sima” filmet vagy sorozatot nem nézek vele.
Ha csak ezért vennéd meg, nem javaslom. Ha játék és VR film is menne rajta akkor megéri.
Amúgy ha megfelelően leköt a tartalom akkor alig veszed észre, hogy ilyen sokáig rajtad a szemüveg.
A cikket még nem olvastam el de pótolni fogom.


#4

Bármilyen képernyőt nézel, az rontja a szemed. Igaz, hogy kis mértékben, de hosszútávon észlelhető hatásai vannak, nekem is ezért van szükségem kontaktlencsére. A szemész konkrétan megmondta, hogy tipikusan olyan elváltozásokat lát a szememen, amiket a monitor okoz. Szerintem ha olyan sorozatot/filmet nézel, ami nem 3D, akkor ne VR szemüvegben tedd, mert nem annyira jó, hogy megérje rontani vele a szemed. Inkább TVn vagy gépnél :wink: