Egymás tanulásának segítése/Tudás megosztása


#1

Üdvözlet mindenkinek. Előre is köszönöm ha végigolvasod a bejegyzésemet.

A topicom lényege, hogy egymásnak tudjunk segíteni a tanulásban bármilyen módon. És személy szerint legfőképp például anyag megosztásában gondolkodtam. Lehet hogy sokunknak volt már olyan, hogy tanult volna épp egy vizsgára, zh-ra bármi másra és sajnos nem volt meg a megfelelő anyaga vagy ami megvolt az nem volt tökéletes, sok töltelék volt benne.
Így a topicban kérhetnénk segítséget. Például ha valakinek biológiából kellene segédlet, megkérdezné itt és ha valakinek pont van abban a témában anyagja megtudnák beszélni, hogy milyen módon tudja továbbítani.

Végezetül egy saját story: Közgazdaságtanból mentem volna vizsgázni de sajnos nem volt semmilyen anyagom egy 600 oldalas könyvön kívül. Nem láttam értelmét végigolvasni mivel mire végigérek az elejét elfelejtem. A srácok élő adása közben, a chatben kérdeztem meg, hogy nem-e tudna valaki kisegíteni és 2-en is voltak olyan kedvesek, hogy küldtek anyagot így innen jött ez az ötlet. Ezúton is köszönöm: @bearcheese1 és @enincs

Ui: Ha az adminok úgy gondolják, hogy nem helytálló vagy bármi más gond adódik nyugodtan töröljék a topicot.


#2

Nagyon szívesen, máskor is @warexovics . :slight_smile:
Már pár éve tolom a gazdaságin, úgyhogy ha valakinek kell valami help szóljon nyugodtan.
Akár gazd. angolból is, azt már sikeresen abszolváltam. :wink:
(ha későn válaszolok bocsi, de vizsgaidőszak van még jan. végéig… :sweat_smile: )


#3

Sziasztok!

Az ötlet nagyon jó, nekem nagyon tetszik :slight_smile: Bár én már nem tanulok, de ki tudja, lehet fogok még és jó lenne sok sok anyag egy helyen, ha valahova nyúlnom kell.

A kivitelezést viszont én másképp csinálnám:

Kéne egy tárhely, mondjuk egy olyan mint a Google Drive. Ott lehetne témakörönként bővíteni a tudástárat. Szabadon bővíthető lenne, de csak egy egyedi linken lehetne elérni, itt a Ninjon-oknak. :slight_smile:
Azt nem tudom, hogy mi lenne az erre megfelelő tárhely.

Így viszont jobban kereshető lenne, mint egy végeláthatatlan topic. Ide elég lenne csak 1-1 hozzászólás, hogy milyen új anyag/anyagok kerültek fel.

Persze ez csak egy ötlet :slight_smile:


#4

Sziasztok!

Jelenleg a 4. félévemet kezdem majd az OE-BGK-n mint mechatronika hallgató. Akinek szüksége van onnan anyagra az írjon nyugodtan

Tárgyak amikhez vannak anyagok:
Matek1-2, Diagnosztika, Hidraulika-Pneumatika, Anyagtechnológia1-2, Mechanika1-2-3, Géprajz-gépelemek 1-2, Gyártástechnológia 1-2, Informatika1-2, Irányítástechnika

Természetesen más egyetemek hallgatói is írhatnak!!!


#5

Igen ez jobb ötlet és átláthatóbb is lenne. Nézelődök majd hogy lehetne a legtutibb de lehet hogy valaki már tud egy kész kivitelezést. Nagy ez a fórum remélem eljut a megfelelő emberekhez :smiley:


#6

Abszolút támogatom! Nekem is ez volt a legelső gondolatom! :smiley:
Nekem rengeteg tantárgyból van anyagom amit feltöltenék (pdf-ek, doc-ok, ppt-k, puskák) agrárkémikus agrármérnöki szakot és természetvédelmi mérnöki szakot végeztem egyetemen. Nagyon sokféle tantárgyból van cucc. :slight_smile: De tényleg kéne egy nagy tárhely és akkor előveszem a régi vinyómat. ^^


#7

Én vidékfejlesztési agrármérnök szakon vagyok úgyhogy lehet megkereslek egyszer azokért az anyagokért :smiley:


#8

Nagyon szívesen de több gigányi cuccom van. Ezért kéne egy közös tárhely ahová fel lehet tenni, akkor nekiállok, szétválogatom és felteszem őket. :slight_smile:


#9

Tamogatom @Teegrah ötletét a közös tárhelyet illetően :slight_smile:
Jómagam PTE-n vagyok laboranalitikus, ha vki érdekelnek orvosi tananyagok (kémia, biosz, patologia stb), azzal tudok szolgálni esetleg :slight_smile:


#10

A legegyszerűbb talán egy Ninjon google fiók létrehozás lenne, aminek a Drive-ját publikussá kéne tenni. Oda mehet 150 GB adat és mapparendszert is lehet csinálni.


#11

Mentőtisztnek tanulok, így az egészségügyi részben szíves örömest hozzá tudnék fűzni dolgokhoz :slight_smile: Bárkinek ilyen téren segítségre van szüksége keressen bátran :slight_smile:


#12

Sziasztok!

Micsoda ötletek, azt az eget. Ezzel a Ninjon fiókkal szerintem az lenne a gond, és most tapasztalatból írom, hogy nekünk is itt az egyetemen van egy közös e-mail címünk. Erre küld nekünk minden tanár anyagot meg infot. Mivel ugye mindenki használja ezt az e-mailt és mindenki máshonnan lép be, így néha konkrétan beszar a gmail, és új jelszót kell csinálni. Ami okés, de ez már havi szintű probléma, már nem tudom hány jelszava volt ennek, és sok ember még így se tud belépni. De ha erre tudtok valami jót mondani, akkor várom szívesen, mert csak itt küszködünk ezzel.

Ja és igen, én a Miskolci Egyetemen tanulok gyógytornásznak. Nem mondom, hogy túltengek az anyaghalmazban, de ha tudok valamiben segíteni, szóljatok. :slight_smile:


#13

Ezt tapasztalom én is. Van más alternatíva: MEGA, dropbox, ezeknél talán nincs ez. Vagy jó lenne ha a fórumnak lenne saját tárhelye, amit minden tag elér, de ez már bonyolultabban hangzik :smiley:


#14

Olyanon is gondolkodtam, hogy aki szeretne vagy tudna segíteni, azok írjanak ide, hogy milyen szakon vannak, milyen jellegű tárgyakban tudnak segíteni. És ez alapján privátba tudna írni az illető, hogy neki ilyen és ilyen anyag jól jönne, tudsz-é segíteni, he? :smiley: És utána már mehet akár saját tárhelybe való feltöltés és megosztása azzal az adott személlyel. Na mondom egy példán keresztül. Rám ír valaki, hogy van-e anyagom mondjuk anatómiából. És akkor feltölteném dropbox-ba, vagy hát nekem onedrive-om van, és azt megosztom vele, hogy le tudja tölteni.


#15

Nagyon jó ötlet, tetszik! :slight_smile: Így mind1 is hova töltöd fel, ha megosztott linkről le lehet szedni :slight_smile:


#16

Én közgáz, pénzügy, marketing egy kis turizmus és vendéglátás anyagokkal szolgálhatok :wink: Van kb 15 gb két főiskoláról. Már végeztem, de én is úgy kaptam a segítséget így miért ne osztanám meg :slight_smile:


#17

Sziasztok! Tenyleg szuper otlet, csoporttarsaim csinaltak egy ora kereten belul egy jegyzetcserelgetos programot, de sajna az csak prototipus :\
Na de, megosztanam a sajat jegyzeteim en is.
Harmadeves vagyok a Miskolci Egyetemen, programtervezo informatikus szakon. Rengeteg sajat jegyzetem van, szeretek mindent magamnak kidolgozni. Amiert ajanlom oket mas jegyzetekkel szemben: ROVIDEK :smiley: (ja es nem mellesleg a legtobb targyam 5-osre csinaltam beloluk)
Barkinek kellenek, esetleg magyarazattal egyutt, szivesen segitek :slight_smile:


#18

Azért dobtam be a gyűjtőhelyes ötletet, mert ha ide írja mindenki, akkor lesz 200 hozzászólás és lehet akinek kell valami az pont azt nem fogja megtalálni azt, ami neki kell. :confused:
Ha rendszerezve meglenne, akkor könnyebb lenne keresni is. Ezért dobtam fel. :slight_smile:

De annyira nem akarom én diktálni, hogy mi legyen :smiley: ez csak egy ötlet :slight_smile:


#19

Drive link esetleg? Ha igy megfelel :smiley: Lehetne kulon mappakat csinalni bele szakonkent, vagy nem tudom…

(Ha a Drive link-re kattintotok, tenylegesen egy drive link nyilik meg :DDDD)


#20

Hali. :smiley:
Iránytech-en kinél voltál? Sajnos engem Langer tavaly még aláírásra se méltatott. :sweat_smile: