Ehhez a confighoz milyen gépházat ajánlotok?

Sziasztok!

Egy új vasat fogok venni, viszont kicsit tanácstalan vagyok a gépház illetve az SSD kérdését illetően. Ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni. Magára a gépházra nem szeretnék 20k-nál többet adni, de inkább olyan 15k körül lenne az ideális. Nem igényem a csili-vili világító ablakos ház, inkább a letisztult formát kedvelem. Fontos kritérium lenne, hogy 2SSD hely, egy optika hely (lesz egy dvd íróm) legyen benne. A gép főleg játékra lenne egyébként.

  • Gigabyte Z390 UD alaplap
  • Intel i5-8600k
  • Gigabyte gtx 1070/1070 Ti
  • Corsair 2x8 GB 3000 MHz ram
  • Be Quiet! Pure Power 11 600W gold táp
  • Western Digital Blue 7200rpm 1TB HDD
  • Kingston A400 2.5 SATA3 240GB SSD
    • egy DVD író

Hűtőnek egy Be Quiet! Dark Rock 4-et gondoltam, csak ugye ez egy elég nagy darab hűtő (viszont úgy tudom elég jó), továbbá a GTX1070 sem kis kártya. Ajánlották nekem a Zalman Z3 Plus házat, viszont abba nem megy bele ez a hűtő. Mit ajánlanátok eben az árkategóriában? Ja és az az SSD amit néztem elfogadható? Köszönöm a segítséget :slight_smile:

1 Like

szia! gépházat találsz a buildajánlóban. az ssd-ről én nem igazán tudok jót mondani az árán kívül. szerintem ssd-hez képest lassú, de ha nagyon olcsón akarsz ssd-t akkor végülis jó, gyorsabb mint egy hdd.

a legtöbb webshopbna be lehet állítani a hűtő maximum magasságát. Nézegess házakat. neked mi jö be? üveg oldallap, led világítás, hangszigetelés… stb. aztán ha találtál olyat ami tetszik, akkor azokat küld be, hogy ha valamiben nem vagy biztos.

én külső dvd olvasóban gondolkodnék. a legtöbb mai házban már nincs hely neki.

1 Like

Azt az SSD -t most elfelejteném, döglassú, és nem is megbízható. Inkább Crucial -ből az MX500, vagy Samsung 860 evo.
Házakat pedig találsz a build ajánlóban.

4 Likes

Háznál esetleg még szóba jöhet a be quiet! silent base 601 vagy 801.
SSD-t én is cserélném a már ajánlottakra.
Ha a vga még nincs meg, akkor elgondolkodnék egy rtx 2060-on, 1070 árában majdnem 1080 teljesítményét hozza.

2 Likes

Miért teszel 8th gen CPU-t Z390-es alaplapba? Miértnem mész akkor egy 9th gen CPU-val?

Az általad választott SSD mint ahogy feljebb is írták kuka és helyette egy Samsung 860 Evo.

Házban nemhiszem, hogy bárkinigazán segíthetne. Ha végignézed az online boltok választékát és megnézed a gyártók oldalán a leírást akkor megtudod, hogy belefér e a cooler a, általad kiválasztott házakba.

Alaplapból meg miértnem inkább az Gigabyte Z390 Gaming X ? Alig drágább viszont egy sokkal masszívabb design.

Lehet megnézem akkor azt a gaming x lapot. Az csak elsőre volt egy jónak tűnő tipp :slight_smile:

Azt azért gondoltam, mert a későbbi proci cserénél jól jöhet. Ami árban még beleférne az a i5-9600k, az ha jól tudom már 9. gen. Kérdés, hogy megéri-e?

Esetleg a Zalman Z9 neo plus házról van valakinek tapasztalata? Azt most ajánlották nekem nemrég, meg néztem is.

Szia,
nekem van Kingston ,Samsung és Crucial SSD-m is.
igazából mindegyik szuper jó, nincs velük semmi probléma ahogy fentebb írták.
Igen a Kingston az olcsóbb, mivel lassabban ír, mint a másik kettő, de ez annyira nem számít egy SSD-nél, az OS ugyanolyan gyorsan tölt be mint a másik kettőnél. Nézz összehasonlító videókat erről, alig van különbség.

proci csere annyira nem éri meg, ha csak nem valami olyan munkát van ami miatt szükséges.
ha nem pörög 100%-on a proci és nem használsz emulátort, akkor szerintem nincs értelme.

háznál arra figyelj ha poros helyen van a gép (padlószőnyeg, stb…) hogy legyen rajta valami porszírű, illetve mindenképpen olyat vennék amiben értelmesen el lehet vezetni a kábeleket oldalt.

1 Like

Jab igazad van a Kingston A400 amúgy tök jó hisz még a read-je sem éri el az 500MB/s-t a write-ja meg méglassabb. (Read 480~ / Write 280~)

Ennél mugyan a Samsung 850 Evo is gyorsabb amit cserélt a 860-as széria de jah…a Kingston tök ugyanaz…a maga 550MB/s körüli read és 515MB/s körüli write speed-jével (ami csak majdnem duplája a Kingston-énak)

A 9th gen CPU is teljesen fölösleges. Eleve szinte ugyanazon az áron miért nem vesz akkor már egy 6th gen CPU-t hisz IT-ben ugye tudjuk mind,minnél régebbi valami annál jobb és tovább “kitart” :wink: no meg aztán az újabb 9600k ami ugye az undorító új 9th gen még ráadásul £10-al olcsóbb is mint az egy teljes generációval korábbi teljesítményben is gyengébb 8600k…fujj…CSAK A 8th gen… én kérek elnézést a hülye javaslatomért.

2 Likes

Nyugi, nem kell ennyire mellre szívni. Átlag felhasználó nem fogja észre venni a különbséget. Viszont az árában igen, mert a samsung majdnem 2x annyiba kerül.
Ettől függetlenül a rendszert én is egy samsungra raknám inkább.

A procival egyet értek. Jelenleg nincs 2000 Ft árkülönbség a kettő között. A 9600K-t venném én is.

1 Like

A procit csak azért írtam mert későbbi proci cserét mondott, most egy 8600k nem olyan régi proci akárhogy is nézzük, azért írtam hogy nem kell még cserélni. Főleg ha játékra van használva. 2 gépem is van, az egyikben egy i7 6700-as proci, az égvilágon semmi baj nem volt vele játékoknál, ha nincs 100%-on hajtva a proci és cseréled egy újra max 2-3 fps különbséget tudsz felmutatni. Ezért nem érdemes szerintem még kicserélni. Ha cserélsz nyilván egy újabb generációsra érdemes, esetleg egy előtte lévőre ha az hasonló képességekkel rendelkezik és olcsóbb.

A Kingstone teljesen jó, és igen jobb a Samsung. A Write az annyiban érdekes hogy az emberek zöme azt nem használja ki, inkább ami szembetűnőbb az SSD-nél az a Read. Ha a példádat nézzük a Samsung 515mb-t 1 másodperc alatt, a Kingstone ~1,146 másodperc alatt olvas.
Ez nem túl nagy különbség.
Amúgy ha nagyon gyorsat akarsz vegyél egy M2-es SSD-t és az nagyon gyors lesz.

Ez így nem pontos megfogalmazás, az m.2 ből is van lassabb.
Átlag felhasználónak a Kingstone jó, de ha 250gb os ssd-t, vagy annál nagyobbat vesz az ember, akkor mx-et, samsungot vegyen.

1 Like

Kérlek ne irjatok “Kingstone”-t mert megőrülök :smiley:

2 Likes

Igen csak ő a CPU-t is most veszi és nem éri meg 8600k-t venni mikor a 9600k már olcsóbb egy csomó helyen és teljesítményben csak jobb.

Nekem is 2 gépem van és nekem is 6700k az egyik (lásd a Milyen a te configod? szekvióban) az új pedig egy 9900k és kereken 0 FPS különbség van a 1080Ti-vel párosítva a kettő között az esetek 85%-ékában. A 6700k is bőven 100% alatt muzsikál mikor a GPU már 100%-on pörög. Persze ez is mind 3440x1440-ven mert alacsonyabb FHD-nél persze jobban kipörgeti játékoknál is a CPU-t a gép…

De most nem erről volt szó. Csak HA most veszi ne mondjuk már neki azt,hogy vegye a gyengébbet ami esetenként még drágább is…főleg ha cserélni szeretné esetleg a jöbőben; hisz könnyebben továbbad egy ujabb generációs CPU-n.

A Kingston és egyébb gyártók meg alig bírják ki (HA KIBÍRJÁK) a gyárilag megadott cycle limitet míg a Samsung minden tesztben is a gyári értékek csaknem 2x-eséig is bírta… persze drágább de 5 év garancia van rá nem 2/3 és kicsit megbízhatóbb minőségileg.

2 Likes

Ez így van. De ne írj már “kingstone” -t légyszi :joy: infarktus kerülget… csak simán Kingston. :smiley:

1 Like

Köszönöm mindenkinek a segítséget :slight_smile: valószínüleg M.2 Crucial MX500 SSD lesz belőle.