Elbírja-e az Oculust?


#1

Sziasztok!

Egyik rokonom Oculus Rift+Touch Bundle vásárlásán gondolkodik így Karácsony előtt, és azt szeretné előtte tudni, hogy a gépe bírni fogja-e? Mondtam neki, hogy töltse le az Oculus erre a célra létrehozott szoftverét és az a processzor kivételével mindent kipipált. A gép jelenlegi processzora:
Intel Pentium G3260 3,3 GHz
A kérdésem az lenne, mivel én kevésbé értek hozzá, hogy ezt valóban érdemes lenne-e kicserélni, vagy azért még el lehet futtatni a Riftet tűrhetően vele?
Köszi előre is!


#2

Integrált videokártya édes kevés lesz.


#3

Ez a Pentium processzor nagyon gyenge. Mindenképpen javaslom egy új, jobb processzor vásárlását és ha már Oculus akkor érdemes fontolóra venni, hogy mit ajánl. Szerintem minimum az ajánlott követelményekben szereplő CPU fog kelleni. (Intel i5-4590)
Egyébként minden játék jobban fog menni jobb CPU-val. Az a lényeg, hogy játék közben a CPU használat kisebb legyen a GPU-nál mert ha ez fordítva van akkor a CPU visszafogja a GPU-t, ez Pisti valamelyik gép építős streamben is el mondta.


#4

Csatlakozom, integrált VGA-t el kell felejteni VR-nál.


#5

videokártyánál az rx470 a minimum és ott is már kompromiszum kell. procinál egy 3dik generációs i5 már megbirkozik vele. de ez alatt még gondolkodni se érdemes vr-on és ez is csak arra elég, hogy valahogy elmenjen.


#6

Köszönöm szépen a válaszokat! :slight_smile:
A videokártya ha jól tudom egy gtx 1050 és arra azt mondta az ellenőrző program, hogy oké. A procit akkor ajánlani fogom a rokonnak, hogy cserélje ki mindenképp ha normális játékélményt akar.


#7

egy gtx 1050 max arra elég, hogy egy mozi vr programot futtasson :slight_smile: de persze minimum grafikán, amit lehet állitani arra elég. jó dolog lehet pixeleket nézni vr-ban :smiley:


#8

Elvileg elégnek kell lennie az 1050nek.(gtx 960 minimumot ír) Viszont a proci harmat gyenge.


#9

a 1050Ti van a gtx 960 szintjén. a sima 1050 az harmat gyenge hozzá képest. illetve 960-ból is a 4gb-os változat.