Ellopták az twitch accountom kb 3 hete

Sziasztok!

Nagyjából 3 hete ellopták az accountom és írtam is a twitch supportnak azóta többször, de semmi választ nem kapok, Gigét megkérdeztem, hogy mit tehetnék de sajnos nem tudott segíteni visszaszerezni. Mr. Gabber próbált még segítséget keresni nekem de sajnos onnan sincs válasz. Valami tanácsot tudtok adni, hogy mit tehetnék? Elég sok minden volt már rajta és egyébként a 2nd verification is bent volt de semmilyen értesítést nem kaptam arról, hogy bármi változott volna egyszer csak kidobott nem tudtam belépni és megváltoztatták még az emailt is elvileg. Köszönöm ha tudtok segíteni. Szép estét mindenkinek!

Lehet nem segít, inkább csak egy érdekes kérdés, hogy mivel az accounttal együtt személyes adatok is eltulajdonításra kerültek (pl bankkártya adatok, email cím stb), ilyenkor nem kéne rendőrségi bejelentést tenni? Aztán keressék ők a twitchet információért, mint hivatalos szerv.

Persze gondolom mennyire vennék komolyan a zsaruk (valszeg fogalmuk se lenne miről van szó), de ez lenne szerintem a dolgok normális menete.

Hát igen én is hasonlóan gondolom, bár a paypalt elvileg elkülönítettem a twitchtől de a VR feliratkozást ugyanúgy levonta szóval nem sikerült valamiért…az a mákom hogy aki ellopta az nem vásárolt semmit…

Azért “poénból” én bejelenteném a rendőrségen, elvileg van valami kifejezetten internetes bűnözéssel foglalkozó részleg is. Valószínű hogy sokminden nem fog történni, de hátha nekik méltóztatik válaszolni a twitch.

Paypalnak jelezd hogy még hogy mi történt, nekik vissza kéne adniük a pénzt.

Őszintén szólva nem zavar az a pénz mert amúgy is feliratkoznék :smiley: viszont nem tudom, hogy a rendőrség bármit is tenne ebben az ügyben. Én nagyon szeretném visszakapni az accountom, sokat dolgoztam vele és sokat ügyködtem, hogy eltudjam kezdeni a tartalomgyártást. Pénzt fektettem bele és nem akarom egyszerűen így eldobni.

Remélem a twitchtől kapok valaha választ.

3 hét után semmi, akkor erősen kétlem. Pont ez a gond. Felvet mondjuk olyan alapvető jogi kérdéseket, hogy a létrehozott account pl a te tulajdonod e? Tehát jogilag van e bármi alapod arra hogy egyáltalán visszakérd az accountod? Kíváncsi lennék mit mond erre a jog. Nem csak e miatt, de ugyan ez a kérdés pl Steamen is. Nyilván a vásárolt játék az enyém, mert én fizettem érte. Nade maga a Steam account, az az enyém e? Vagy csak egy igénybe vett szolgáltatás, ami nem válik a tulajdonommá?

1 Like

Ez egy jó kérdés. Egyébként Gige azt mondta, hogy a twitch 1 hónapon belül nem is fog válaszolni ami lássuk be egy ici picit szánalmas szerintem úgy hogy twitteren is írtam nekik és nem válaszoltak, annak akinek meg (túlzott példa persze) piros volt a chat ablak fehér vagy lila helyett annak egyből válaszoltak. Ezt egy kicsit szemétségnek tartom.

Ez az egyik, másrészt 1 hónap alatt egy ügyesebb tolvaj kifoszthatna…

Pontosan.

Igazából a normális eljárás szerintem az lenne, hogy egy ilyen bejelentés pillanatában teljesen zárolnák az adott accountot a kivizsgálás idejére, hogy senki ne tudjon hozzáférni.

Igen legalább ennyit. Az a baj, hogy már legalább 5 ticketet küldtem, mindegyikre jött a bot válasz, hogy adjak meg tranzakció ID-t meg egy halom adatot és meg is adtam, de semmi válasz.

Ha a kétlépcsős azonosítás valóban be van/volt kapcsolva, akkor már is szűkithető a kör egy közeli ismerősre, aki hozzáférhet a telefonodhoz.

De bevallom gőzöm sincs twitchen hogy működik a kétlépcsős.

Az a baj, hogy nem szűkíthető le mert kódot küld, egy sms-t és sms-t nem kaptam arról hogy beléptek volna csak kidobott twitchből és nemtudtam már belépni. Bekapcsoltam mindenhol ahol csak tudtam amint lehetőségem volt rá pont emiatt. Mellesleg itthon voltam 4-5 napja amikor ez történt és a telefonomhoz nem nyúlt senki, a családom pedig nem hiszem, hogy ilyet tenne :smiley:

1 Like

Hááát. Pedig nem. :slight_smile: A játékvásárlás licenszszerződés. Korlátozott hozzáférést biztosít a játékhoz. Gondolom azért is szükséges ilyen speciális jogi helyzet, hogy biztosítsák magukat arra az esetre, ha mondjuk x év után lelövika szervereket és nem tudsz játszani egy adott játékkal. De ha én meghalok mondjuk, nem fogja a fiam megörökölni automatikusan. A fiókomat sem.

Amúgy a fiókod sem a te tulajdonod. Ha nem tartod be a játékszabályokat, felüggeszthetik, tilthatják, stb. Azt hiszem a hivatalos EULA is “subcriberként” aposztrofál, amikor regisztrálsz a steamre.

Igen ebben van valami, bár ettől függetlenül azért az accountom hiányzik :smiley:

Világos, bocsi… :slight_smile: Sajnos nem tudok segíteni, csak reagáltam azzal kapcsolatosan, hogy nagyon hülye jogi helyzetben van ez az online világ. De nem tudom a Twitchnél hogy megy… Remélem megoldódik.

Ja semmj baj, nem is azért írtam, bocsi ha félreérthető volt!

1 Like

Én már viszonylag régóta nem vagyok illetékes Twitch ügyekben, az illetékességem a Global Moderator programmal együtt lezárult. Nem volt igény a folytatásra. :slight_smile:

Tudom gige, nem is azért említettelek :slight_smile: de köszönöm azért!

Meglett az accountom, köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

1 Like