De most nèzem,hogy amit küldtèl Ipon van romániában is…ez gondolom olyan weboldal ahol összerakok egy pc-t ès azt kiküldik összerakva…
Igen, olyan.
Èrtem…akkor kèrnèk majd segitséget egy összerekásában mert csak az alapok vannak meg…az meg nem sok…igazából nem kellene full grafikán futtassa a gameket…elèg nekem bőven a low vagy medium is csak ott tartsa a 90-100 fps-t stream alatt is…monitort 144 H-es monitort vennèk majd…
Alaplap Asus Prime H410M-R-SI
Processzor:INTEL Core i5-10500 3.10GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral
Videókártya:ASUS PH-GTX1650-O4G GeForce GTX 1650 4GB GDDR5 Phoenix OC PCIE
Memória:G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 F4-3000C16S-16GISB
Táp:CHIEFTEC Element ELP-600S 600W
Merevlemez: SEAGATE BarraCuda 2TB 3.5" 7200rpm 256MB SATA ST2000DM008
Ssd: CRUCIAL 500GB MX500 SATA 3 2.5" CT500MX500SSD1
Hűtés: BE QUIET! Pure Rock 2 szürke
Gèpház:AEROCOOL Quantum v3 TG
Ezt hoztam össze videók ès google segitségével,vélemény?
[quote=“Sebik, post:10, topic:73636”]
Alaplap Asus Prime H410M-R-SI
[/quote] Én ezt elfelejteném gyenge alaplap.
[quote=“Sebik, post:10, topic:73636”]
Táp:CHIEFTEC Element ELP-600S 600W
[/quote] Ez is felejtős ajtótámasznak való táp.
Az ssd jó választás.
A gépházat is cserélném!
A többiek a többit kiigazítják
Én ezt raknám össze:
https://forum.thevr.hu/uploads/default/original/3X/1/c/1ceb745a86f2c8441c938719d86603aa0ef30e3e.png
credit: @sutyomatic
Nem. Olcsó lapnak híg a leve. Abból indulj ki amit linkeltem, azt én pakoltam össze még másnak. Asus TUF Gaming B560M-E
1650? Nagyon gyenge kártya. Egy használt, régi 1060-as elveri.
RAM-ot csak párban a dual channel végett. 3000 helyett célszerűbb 3200, 3600 körül keresgélni.
Ez felejtős. “E” kategória, ennél csak egy rosszabb kategória van, ami az “Azonnal cseréld!”. Tápon sosem spórolunk! (alapszabály - felejtsd is el, hogy 30 ezer alatt kapsz tápot(!) a géphez - hulladékot adnak, tápegységet nem)
Az alaplap amit javasoltam, rendelkezik M.2-es slot-tal, tehát M.2-es SSD kellene, a SATA lassú. (ha már új gépről beszélünk)
Én maradnék a Artctic-nál. Nem nagy az árkülönbség (3 ezer forint körül).
Inkább olyat keress ami 3 ventis elöl.
Egyébként itt az ajánló, végigszaladhatsz rajta (kicsit régi már, de az alapokat megadja és rengeteg okosság van benne):
Nézd meg amit linkeltem. Szinte azonos. (csak jobb táp, jobb SSD, jobb CPU hűtő)
Csak egy 150K val drágább…
Ez. Amúgy 411 mert nincs benne összerakás
Igazatok van
…de nekem is…romániában el vannak szalva az árak ahogy nèzem…ami az magyar Ipon-ál 400K az romániában olyan 500K…
Köszönöm a tippeket!Mèg 1 kèrdès olvastam valahol olyat hogy a wifit nem minden gèp tudja csak ha be van dugva a házba…ezt hogy lehet èrteni vagy mi szerint van ez?
Az alaplapból lehet venni 2x annyiért olyat amiben van wifi, de egy 3000Fts dongle ugyan azt tudja, teljesen felesleges. DE! ha játszani akarsz akkor csak a kábel.
Mi az a dongle?
Dugó
Ezeket hívjuk USB dongle-nak:
Ami ilyen kis pendrive méretű vacak.
Inkább 10 ezer forint körül van az a különbség. Bár biztos van olyan lap is ahol picit több.
Annyival kiegészíteném, hogy azok a lapok Bluetooth-t is tudnak. Az USB-s wifi dongle-ök nem mindig.
Viszont játékhoz és stream-eléshez a wifi-t el kell felejteni. Az úgy a netezgetés és youtube nézegetésig megfelelő, fölötte már nem igazán javasolt.
Jóvanna kis túlzás belefér
Mivel szeretnél streamelni ezért mindenképp Nvidia kártyát javasolnék és arról menne a stream .
Itt egy konfig AMD-s procival .
És itt pedig egy inteles procival .
Köszönöm a valaszokat…mèg egy lehet hülye kérdés…amivel összedugok a pc-t a monitorral + áram alá helyezem a pc-t+stb stb azokat a kábeleket megkapom a pc-vel vagy nekem kell kulon megvenni?
Ha még úgy van, mint az elmúlt években, a monitorhoz járó tápkábel és a HDMI, DisplayPort (régi monitoroknál DVI és/vagy D-SUB) kábelek alaptartozékokként kell, hogy járjanak hozzá a dobozban.