Előretelepített Win10 újratelepitése

Sziasztok!

A notebook-m (ASUS) előretelepített Windows 10 van (Home), ezt szeretném újratelepíteni. Bár rajta van a Win10 logo a gépen, kódot külön nem kaptam hozzá, a Rendszernél pedig nincs kiírva. A rendszer a telepités végén automatikusan aktiválni fogja? Kell esetleg valami extrára figyelni? Eddig csak pendrive-ról bootolva telepítettem újra, más gépen, ez így új.

köszi szépen!

Szia!

Elméletileg igen, automatikusan aktiválva lesz. Ha nincs Microsoft fiókod, érdemes létrehozni egyet, azzal is lehet aktiválni. Ha pedig minden kötél szakadna, 2-3 euróért lehet kulcsot venni. (Pro-t is, akár)

Hogyan akarod újrapakolni egyébként? Nem Microsoft Media Creation Tool-lal készített pendrive-al?

2 kedvelés

MS fiók van, akkor ez így működhet. Az ASUS honlapján ezt találtam, lejjebb van a WIN10:

https://www.asus.com/hu/support/FAQ/1013063/

Tehát akkor te nem újratelepíteni akarsz, hanem visszaállítani alap állapotba. Ebben az esetben 100%-osan marad a jelenlegi licensz.

Mi a különbség a kettő között? Az előző gépeken annyira nem mozgatott, ott pendrive-ról ment (amit Te is írtál), a végén megadtam a kulcsot és szevasz. Akármennyire is kerestem az ASUS fórumokon, mindenhol csak ezeket az opciókat hozza fel, amit fent is linkeltem.

Van különbség bőséggel, most hadd ne soroljam fel. Alapvetően mi az ok, amiért “újra akarod telepíteni”? (sorry, hogy kérdésre kérdéssel válaszolok, de egyszerűbb :wink: )

4 kedvelés

Ha jót akarsz magadnak csinálsz egy tiszta telepítést, és hagyod a sok gyári, trágya programot a fenébe.

3 kedvelés

ProduKey-el nézd meg a telepített rendszeren a termékkulcsot. Egyébként szinte 100% biztos vagyok benne, hogy BIOS-ba égetett licenc van.

6 kedvelés

Bocsi, hogy belekotyogok, de esetleg nem egy olyan laptop ez véletlenül, ahol van egy rejtett partíció egy Windows 10 image-el?

3 kedvelés