Elromlott a gép


#1

Valaki jöjjön házhoz. Ingyen! XD Senkivel sem vagyok jóban, aki ért a gépekhez. Legutóbb mikor elromlott +20 ezret kért a szerelő win 7 felrakásáért. Ez többször is megtörtént. Egy db kódot vagy lemezt sem adott bár ez akkoriban nem tűnt fel, mert nem értettem hogy működik. Tehát magának megtartotta a kódot, hogy később ismét elkérhessen ezért a műveletért vagy 25k-t. Meguntam a kizsákmányolást. Csalafinta voltam és nem rég lett egy win7-em illegálisan. Kiírtam DVD-re. De nem tudom telepíteni, mert a gép még a főképernyőig sem enged, folyamatosan fekete a kép.

Olyan is történt, hogy a szüleim leszarták, hogy rossz a gép és kb. fél évig nem használtam, mivel nem hívtak szerelőt.

Én csak azt utálom, ha elromlik valami hónapokat vagy éveket kell várnom mire megjavíttatják.


#2

Érdemes lenne venni egy eredeti win10-et, 2-3000 forint, lásd:

A hivatalos Microsoft oldalról leszedni a telepítőt, az létrehoz egy pendrive-ot amiről kb 15 perc alatt fent is van.


#3

1 hónapja rossz a gép és kezdek bekattanni. Win 7 kell nem win 10 és nem win 200. Van win 7 lemezem, beleraktam és ugyanúgy fekete a képernyő semmi sem akar települni. Nem iso formátumban kell telepíteni a win 7-et? Ha pendrive-on lenne win 7-em akkor is fekete lenne a gép és semmit sem csinálna? Vagy kell egy billentyűparancs a telepítéshez? Egyfolytában ki-bekapcsol a gép.

Ja és apám folyton felbasz mindennel. Könnyelműen kijelentette, hogy dobjuk ki a gépet, amikor mindegyik számítógépet az anyám vette az életemben ezt pedig azt hiszem olyan +100.000 Ft körül vásárolta meg évekkel ezelőtt és apám semmire sem adna pénzt. Apám mondta anyám vegyen nekem 80-90 ezerért laptopot, amivel megalázott, mert azon még a Minecraft sem futna el, nem tudja a mai világban a technológiai értékeket sem sem pedig az emberi értékeket. Ja igen és ezt is anyám vegye meg, mi?! Még a nászutat is anyám fizette, pedig ő sokkal szegényebb volt. (A sajátjukat)! Szánalmas… Ennyit ér egy “férfi”.


#4

Szia, esetleg leírhatnád a géped specifikációit. No meg szerintem felejtsd el azt a Cdt , kapj elő egy 4gbs pendrivet és rakd rá rufussal a win7/10et, és úgy telepítsd. Kis segítség : http://dirtywindows.hu/2015/08/06/windows-10-telepitese-lepesrol-lepesre/


#5

Szerintem itt az lesz a gond, hogy a biosban nem állítottad át, hogy miről bootoljon. Vagy én értettem félre, és ezen már túl vagy?
Esetleg hogy írtad ki a dvd-re a windowst? Csak simán belehúztad és a beépített windows írójával írtad rá, vagy szedtél le külön programot amivel tudsz írni? (előbbivel nem megfelelően rakja rá a dvd-re a windowst, csak utóbbival)
@vilmos1000 A lemezes telepítés sokkal egyszerűbb, én is mikor először telepítettem pendriveról szenvedtem vele vagy fél napot :joy:


#6

Szerintem meg a pendrive-os egyszerűbb, kb 10-15 perc és fent van a rendszer, csak meg kell formázni fat32-be, leszedni a telepítőt a hivatalos microsoft honlapról és beállítani hogy usbről bootoljon.


#7

Sőt még formázni sem kell mert a Microsoft Media Creation Tool formázza is :slight_smile: meg letölti az ISO-t is és full automatán megcsinálja a bootolhato USB-t…

Mostmár tényleg “balf@sz” biztosra csinálta a Microsoft :smile:


#8

Szia,
Ha jól értelmezem egyáltalán nem lehet a gépedet elindítani, van esetleg másik PC vagy bármi amivel tudnál windows telepítő lemezt vagy pendrive-ot készíteni?
Mindenképpen fontos lenne tudni, hogy a szóbanforgó PC-ben milyen alaplap, processzor, és mennyi RAM van, ezek pontos típusára lenne szükség.
Azért írják fentebb a win 10-et mert azt a legegyszerűbb telepíteni, mivel legálisan könnyedén készíthető hozzá telepítő pendrive, viszont tudni kellene, hogy a géped képes e futtatni. Nem kell félni win 10-től.
Nincs meg esetleg a géphez bármi irat, amin belehetne azonosítani mit tud? Ha nincs semmi akkor bizony le kell szerelni a gépház oldalát és belenézni.
Amíg ezt nem tudjuk addig sajnos nem tudunk segíteni.
Az írásod alapján neked lépésről lépésre el kellene mondani majd, mit kell csinálnod, ebben majd segítek ha gondolod de az itt fórumon nem fog menni. Főleg ha win 7-et kell telepíteni.


#9

Szia!

Én leginkább 1 dolgot tudnék javasolni, amivel a legkönnyebben és leggyorsabban meg lehetne oldani a problémát Valahogy keresni a környékeden olyasvalakit aki ért hozzá és személyesen el tudna menni segíteni. Amennyiben iskolás vagy akkor 1000%-nak tartom, hogy valaki ért ilyen dolgokhoz; nem is kell jóba lenni vele; ha van facebook az osztálynak, iskolának vagy valamilyen csoport akkor oda kiírhatod, hogy segítségre szorulsz. Szerintem biztos sokan segítenek ingyen de ha nem is akkor is max 2-4 ezer forintot is ha elkérnek érte, hogy feltelepítse a torrentes windowst, vagy hátha avlaki tud neked szerezni jó áron licensz kulcsokat legyen az Windows 7 vagy 10.

Amennyiben ez a módszer teljesen kizárt akkor Google-be rákeresel, hogy Windows 7 v 8 v 10 telepítése, és biztos rengeteg leírás van róla videókkal képekkel alátámasztva. De hogy mi is segíteni tudjunk irányt mutatni merre kellene kezdened ahhoz jó lenne ha letudnád írni a pontos hibát. Mikor jelentekzik a fekete képernyő, mozog e a kurzor, ha mozgatod az egeret, bios képernyő vagy windows betölt-e? Nem ártana benézni a gépházba se, ha eleve bekapcsoláskor csak fekete az egész vagy “ki be kapcsolgat”. Nagyon sok oka lehet a problémának.

Továbbá a Win7 teljes támogatása hamarosan lejár, azért ajánlottak neked Windows 10-et ugyanis azt fejlesztik folyamatosan és jót akarnak. Ha esetleg azért tartózkodsz tőle, mert a Win7-et tudod kezelni, akkor megnyugtatlak, hogy a Win10 is ugyan olyan jól kitanulható és jól használja az erőforrásokat. A szüleidnek pedig lehet más problémájuk van, és nem engedhetitek meg magatoknak a szerelőt de ezért ne tegyél hasonló kijelentéseket róluk, maradjunk a témánál.

Remélem sikerül megoldást találnod.


#10

Hali!
Ez a gép:
•Processzor: AMD Athlon ™7750 Dual-Core Processor 2.70 GHz
•2 GB RAM, 32 bites
•GT 440 a videókártya
•Alaplap: AsRock N68C-S UCC

Hogy rakjam pendrivera a win7-et amikor meghalt a gépem? A mobilomról? :smiley:
Nem vágom mi a rufus, de elolvastam és még most sem vágom (annyira). XD Aha szóval a telefonommal töltsem le a Windows 7-et utána a rufust és telepítsem a telefonomon pendrive-ra Windows 7-et rufussal!


#11

Hi! Hogy kell beállítani? Mondjuk már mindegy, fekete a képernyő a bios sem jön be. Sem kép sem semmilyen felirat nem jelenik meg a monitoron, fekete fekete fekete. Csak a hangja alapján tudom azt hogy folyton újraindul.
Neroval írtam ki a DVD-t. Szerintem annak semmi baja.


#12

Az alaplapi monitor csatlakozón is fekete a kép? A kék csatlakozó lesz amire át kell dugnod a monitor kábelt. Van az alaplapon integrált videó kártya, lehet simán egy beállítás szált el, vagy csak a videó kártya nem ad képet.

A gépedhez nem kell papír, a neten meg van minden.

http://www.asrock.com/mb/NVIDIA/N68C-S%20UCC/ --itt. :slight_smile:

De felesleges.

Ha ott sem lesz kép, se bios, se más akkor senki nem tud neked távolról segíteni.


#13

Hi! Fentebb megválaszoltam pár kérdésed. Miért lenne másik PC? Nincs. Ja belegondolva lehet, hogy win 10 jobb lenne, de túl autista vagyok: ragaszkodom a régi megszokott dolgokhoz. Ez az egy oka van, hogy nem váltottam. Ebben az állapotában nem tudom, hogy képes-e a gép pendrive-ot futtatni. Sajnos egy darab papír sincsen a géphez, amit én igazából furcsállok még egy darab blokk sincs. Most szedjem le a gép oldalát és küldjek róla képeket? Azt is megteszem, ha kell. :smiley:


#14

Megpróbáltad?


#15

Igen megpróbáltam. Sajnos semmi sem változott. Lehet, valamelyik cuki alkatrész mozdult el vagy szállt el a gépben, ahogy írtad. De ezt nem tudom meg magamtól :stuck_out_tongue:

Amúgy 2 winchesterem is van. Ez hogy jön ide? Sehogy :smiley:


#16

Akkor.
0. A GÉPET ÁRAMTALANÍTSD! Húzd ki a konnektorból! :slight_smile:

  1. Szedd ki a RAM-okat és VGA-t. Monitor legyen az alapra csatlakoztatva.
  • RAM nélkül csipognia kell az alaplapnak ha jó. Feltéve ha speaker be van kötve, piros fekete kábelen kis fekte korong vagy henger vagy egy kis hangszóró valahol a gépben.

2 db kék és 2db sárga csatlakozó van gépben egymás mellett. ebben van a RAM.
A két végén lévő 2 zárat szét kell húzni. Könnyen megy.

Visszarakásnál ezek befognak kattanni a helyükre, visszarakásnál majd látod a kis vájatot a RAM-on ahova bekattan.

  1. Aztán tedd be RAM-okat. Próbáld úgy is beindítani.
  2. Tedd vissza a VGA-t és így is.

Ha nem sípol, csipog, nincs kép akkor talán meghalt. Valami.


#17

Helyileg Nyíregyházán tudok segíteni élőben. Hardveres baja van, ha áramtalanítás után sem ad képet egyáltalán.


#18

Helyileg merre vagy?

Ha táv-segítséggel nem megy, akkor marad a helyi, de azt még nem írtad, így aki tudna is segíteni (és lehet a szomszédod, és olvassa ezt) nem fogja tudni, hogy hol…

Szerintem legalább városra, de szűkíteni kellene a kört… :confused:


#19

Tejóisten… mindig is reméltem, hogy az agyrák elkerül, de nem bírtam ellenállni a kísértésnek.
Először is: ne legyél autista! Az még sosem oldott meg semmit, hogy hülyébbnek állítod be magad, mint amilyen valójában vagy! Az internet korában bármit meg lehet tanul, ebben semmilyen egyéni kompetencia nem lehet befolyásoló tényező! Szedd már össze magad, a jó isten áldjon meg, és ne anyádat/apádat hibáztasd a saját bénaságodért! :smiley:

Naszóval… ez a gép hellyel-közzel sem mai darab, a 2 GB ram miatt nem is biztos, hogy win 7-nél újabbal megbirkózik, ezért maradjunk annál. A lemezes telepítőt szerintem el lehet felejteni, egy 4/8 GB-ás pendrive sokkal jobb szolgálatot tesz. A telepítőd valszeg rossz, még helyesen kicsomagolva is lehet hibásan kiírni (tapasztalat). Nekem van 32 bites (neked szükséges) Win 7 telepítőm, ha szükséges, pm-ben el tudom küldeni, az biztosan működik, használtam már!
Pendrive telepítőhöz mindenképp kelleni fog egy legalább 4 GB-ás pendrive, egy Rufus nevezetű program és egy másik PC. Ezzel a rufussal kell az iso képfájlból a pendrivera telepítőt csinálni (~20 perc). Amikor kész, be kell dugni a telepítendő gépbe (lehetőleg hátra) és bekapcsolni, majd az F2/DEL, amit kiír megnyomásával felhozni a Biost és abban megkeresni a boot ordert, hogy a pendriveról induljon a művelet. Ha ez sikerült, többi gyerekjáték.
Bár mivel kifejtetted, hogy szakértelmed nem megfelelő a művelet elvégzéséhez, javaslom szakember/szerviz felkeresését, de olyat, aki nem egy zsi… lehúzós ■■■■■■, mert 25k egy rendszertelepítésért… kihegyezett vascsővel ápolnám meg a kedves testét az ilyennek. Szerintem te semmiképp ne állj neki szerelni, mert abból gép többet nem lesz, az fix :smiley:
Távsegíteni ebben a helyzetben szinte lehetetlen, főleg hogy te sem érted, mit akarsz, a működő gépen kívül… vkinek ott helyben kellene ezt helyretenni, remélem sikerül! :slight_smile:


#20

Direkt nem írok helyet max. priviben :smiley:

Bocs már a kérdésekért, de felteszem:
•Pendrive-os windows telepítésnél nem feltétlenül kell rufus-szal csinálni a dolgokat csak, ha a gép olyan tropa, hogy még a BIOS képernyő sem jön be?
:thinking:
•Ha egy pendrive-ra telepítettem a rufus-os windowst feltehetek még mellé más adatokat is (persze csak utána)? Nem lesz corrupted data? Mert csak 128 GB-os pendrive-om van meg egy 2 GB.
:disappointed:
• Így kell, ahogy ez az ember csinálta? XD