Elromlott a tápegység, milyennel tudnám helyettesíteni? (Egy laikus kérdése)

Üdv!
Átnéztem egy pár oldalt, de az a helyzet hogy nemigen értek ehhez, így nem tudtam eldönteni, hogy milyen típusú tápegységgel lehetne helyettesíteni a mostanit.

(Story röviden: még Októberben kezdte el csinálni a gép, hogy egy game elindítása után 2-3 mp fekete képernyő, majd 2 mp játékot láttam és ez ismétlődik végig, játszhatatlan minden, kivéve az über régi játékokat mint a WarCraft 2 vagy a Duke Nukem 3D, ezek a régi játékok működnek csak. Maga a gép is borzasztó régi, idén vagy jövőre tervezek gépvásárlást de jó lenne ha addig ez még kihúzná. Először azt hittem a videokártya krepált be megint, de pár fórumon olvasgattam, és akiknek hasonló baja volt ott a tápegységet mondták hibásnak, plusz azóta sercegő hang jön a tápegységből, úgyhogy gyanítom nálam is az a ludas. Netezni, streamet nézni még úgy ahogy lehet de mostanában már Windowsban is csinálja a fekete képernyő bevillanásokat. [A monitor nem megy stand by állapotba, nem veszti el a jelet]. )

A kérdésem az lenne, hogy a mostani SAGA+ 400 WATT ( up to 450 watt) ATX 12V V2.2 helyett egyáltalán létezik-e hasonló tápegység 5000 - 6000 Ft magasságba? Láttam sokfélét de nem tudom azok jók-e ehelyett, nem merek olyat venni ami nem hasonló mint ez, nehogy fullra tönkrevágja a gépet. Bár mint mondtam nem értek ehhez, ezért kérek inkább segítséget, nehogy marhaságot csináljak :smiley:

A táp az, amin SOHA nem szabad spórolni, minden máson lehet. Sajnos az általad megadott keret elég sovány, a normálisak 10k feletz vannak, komolyabb gépeké 15-20k. A legolcsóbb, amit tudok ajánlani és jó:
Link
Ez elég neki, ára sem vészes. A régi meg minnél hamarabb kuka! :slight_smile:

2 Likes

Rendben, köszi köszi! Én is csak azért akartam ilyen olcsóbbat mert úgy is gépcsere lesz, és igazából csak ilyen foltozás lenne hogy addig kihúzza! Köszi a linket!

1 Like

Esetleg vehetnél egy jó minőségű 650w tápot ami jövőre belemehetne az új gépbe. Így nem kéne kétszer tápot venni. :slight_smile:

1 Like

A szűkös keret miatt nem linkeltem komolyabbat, de jogos a felvetés. Build ajánlóban amiket felsorolnak, mind megbízható.
Build ajánló

Ha azért szűkös a keret, mert jelenleg nem fér bele több, akkor tényleg legyen ez az olcsóbb táp.
Ha csak azért volt az olcsóság, mert úgyis le lesz cserélve hamarosan, akkor jobban megérné egy olyat venni, ami belemehet az új konfigba.

1 Like

Ezzel még lehet támadni elméletben. Kábelek nem túl hosszúak, szóval alsó tápos toronyba lehet csínnyával tessék vásárolni.

Mondjuk ha kell PCIe tápcsati, akkor inkább Force CPS széria mert asszem ECO-n a 400W-oson nincs…

Kicsit keserű szájízzel talán
Chieftec iARENA GPA-400S

IArena-t ne… Nem volt oldal, ahol jót hallottam volna róla, pc-s haver se ajánlotta, innrn ismerem a Smart sorozatot. Ha olcsó kell és jó, azokat inkább. 2 gépet ilyen hajt, nincs is gond. Legközelebb persze FSP-t vagy vmi komolyabbat veszek, de teszi amit kell.

Köszi mindenkinek a válaszokat, azt hiszem beszerzem a Salays ajánlotta Chieftec-et, talán már a héten meglesz rá a pénz! Még annyi, hogy ugye a tápot ha kicserélem nem kell más külön trükköket alkalmazni? Úgy értem kicserélem, aztán mehet a gép bekapcs. Sorry az ilyen ostoba kérdésekért, csak igyekszem óvatos lenni olyan területen ahol még nem operáltam :smiley:

1 Like

Nincs semmi trükk, arra figyelj, hogy minden kábelt oda dugj vissza és úgy, ahogy volt.

1 Like

OK ok, rendben!

Story Update:
Megrendeltem és ma át is vettem az új tápegységet! Hazaérve leszedtem a gép oldalát és kb 40 percig vizsgálgattam a kábeltömeget mi hova megy, memorizáltam őket (bár mindenhova más féle csatlakozóval illeszkedik szóval sokat nem lehet hibázni). Aztán belekezdtem az operációba, kiműtöttem a régit, és beépítettem az újat! Úgy izgultam, hogy úgy folyt rólam a víz mint az Airplane-be a csókáról, percenként törölgettem a homlokom nehogy elcsesszek valamit :smiley:
Végül minden a helyére került (közben kitakarítottam a processzor ventilátor alatti részt, szoktam porszívóval takarítani a gépet belül de olyan masszív és vastag porszőnyeg volt a ventilátor alatt hogy csipesszel szedtem ki darabokba, horror volt).
Aztán eljött a nagy pillanat, bekapcsoltam a gépet, és elindult!! És olyan halk hogy nem lehet hallani se szinte :smiley: A régi táp olyan hangos volt már mint egy helikopter.
Végül jött a teszt utolsó része, elmúlt-e a fekete képernyő villogás. És EL! :smiley: Háhááá, újra beleugorhatok Skyrim világába, a Falloutba, Dead Island-be és GTA-ba stb… :smiley: Úristen, október óta voltam megvonón, de jó lesz újra visszatérni!
Még egyszer köszönöm mindenkinek a segítséget! Nem gondoltam hogy újra működni fog ez az öreg gép!

8 Likes

Közben most vettem észre hogy kaptam a PCX-től egy szállításfelező kupont (kedvezményes szállítás) amit 02. 21-ig lehet felhasználni náluk, kell valakinek?

Van erre topic, oda dobd be gyorsabban megtalálják:

3 Likes

Köszi! Nem is gondoltam hogy van rá külön topic ezért nem is jutott eszembe hogy rákeressek :slight_smile:

Örülök, hogy sikerült, így olvasva egész izgalmasan hangzott ez a táp csere :smiley: Valszeg én túl sokat csinálom, nem is tűnik fel, hogy elsőre milyen élmény lehetett :slight_smile:

3 Likes

Pedig az mice, durván nagy sikerélmény, amikor elsőre szerelsz vmit a gépeden és még működik is :smiley:

3 Likes