Sziasztok, segítséget kérni jöttem, a már megszokott/sokat hallott kérdéssel: megéri e így összerakni a gépet. Van e olcsóbb, mégis jobb alkatrész, van ami nem működik azzal amit választottam, netán van, amit egyeltalán nem ajánlotok. Példának okául én egy Gigabyte 1660ti-ra gondoltam, egy barátom mégis azt mondta, nem, az nem lenne jó, egy rx580-nal jobban járnék. Vélemény erről? Esetleg másik ajánlat? Köszönöm előre is, további szép napot mindenkinek!
(Egyébként én magam nem vagyok otthon a témában, ezért kérdem itt, remélem itt végre kapok egy nagyjából egyöntetű választ.)
Cpu:
Prociból sima 3600 fölös az X eset venni . Táp, Alaplap cserés. Tápból 80+Goldos 500W vagy felette vmi nevesebb gyártótól . Alaplap MSI b450 Tomahawk Max az ajánlott. Vidikairból pedig Nvidia téren 1660 super (kb 1660ti szint ) vagy 2060 (Ti árban van ) . Az rx 580 tól erősebb a 1660Ti/Super szóval én arra a barátodra nem hallgatnék ilyen téren.
Tápból konkrétan mit ajánlasz? Plusz megint ismerősömtől, de most másiktól azt hallottam hogy ebben az esetben igenis megéri az 3600x, bár nem tudom ebben valyon igaza van e. A 1660 super - es ajánlatod elfogadtam, váltottam, alaplap szintén. Egyébként köszönöm a segítséget!
Nem éri meg az 3600x durván kb 10e forintal drágább és elenyésző a különbség és abból a 10e ből veszel rá egy utólagos procihűtőt és halkabb és hűvösebb lesz . Táp-ból most jelenleg a Seasonic FOCUS PLUS 650W Gold Modular van fent alzán nagyon jó áron de vannak a build ajánlóba jó tápok .