Első gép építése

Sziasztok!

Hamarosan vásárolni fogok egy számítógépet. Eddig mindig laptopot használtam, és ez lesz az első rendes gépem, mármint laptopból se olyan gyenge volt, de ez az új gép most többek között gamelésre is kellene. Játéknál kb. 1080p 60FPS teljesítményt szeretnék elérni. Árban ahogy a kalkulátorokban összeszámoltam 230.000-Ft körül jönne ki, de 200.000-Ft nálam egy lélektani határ, szeretnék valamivel spórolni kicsit.

Mivel még nem építettem gépet (összerakni ezt se én fogom) nem annyira ismerem az alkatrészeket. Amiket összegyűjtöttem:

Processzor: AMD Ryzen 5 2600 OEM
Alaplap: Asus PRIME B450-PLUS
Memória: 16GB
Videóklártya: GT1030 2GB
Merevlemez, SSD: 1TB HDD + 240GB SSD
Ház, táp: ZEUS Midi K17B 500W

A processzor minősége, illetve ára miatt úgy gondolom megfelelő.

Az alaplap ezekhez az alkatrészekhez úgy gondolom megfelelő, és többet nem is szeretnék rá költeni.

A 16GB memória szerintem alap.

Leginkább a videókártyával voltam gondban, mert idáig nem foglalkoztam vele. Amennyire utána tudtam nézni, az alapján úgy gondolom, hogy ez nem erős, de használható videókártya, de hasonló árban szívesen fogadom még a javaslatokat. Sajnos ennél jobbat nem engedhetek meg magamnak.

A tárhelyet úgy gondolom, hogy elegendő lesz az én felhasználásomra, bár az SSD-vel már így is megalkuvó voltam. Mit gondoltok?

A házat az alapján választottam, hogy van beleépített táp is, és viszonylag olcsó így. Tudom, hogy a táp is nagyon fontos, de a feszültség szerintem elegendő, kérdés hogy a minőség milyen.

Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mivel lehetne kicsit spórolni, illetve egymáshoz mennyire illenek ezek az alkatrészek, specifikációk? Milyen videókártyát válasszak viszonylag olcsón?

Köszönöm a segítségeteket!

Most gépet venni eléggé rossz döntés

Pontosíts

Pontosíts

Ne. Mármint: NE(!!)
A táp a gép lelke, ha az defektes,az egészet rántja magával.

Ez a hozzáállás elég rossz irány, inkább gyűjtögess még.

Ha nem sürgős, akkor várj, ha sürgős, akkor egy használt ps4.

Ezt kövesd figyelemmel, de a piac eléggé elcseszett, jobb egy konzol.

7 Likes

A táp még véletlenül se legyen az!! Amit felsoroltak előttem, azokból válogass. Valamint a proci OEM, tehát kalkuláld bele egy normális hűtő árát is.

1 Like

Figyu , szerintem nézz szét hardverarpón ennyiért miket kapni mert ez így játékre elég gyengusz , a proci jó de mivel oem kell rá +proci hűtő ami nem is baj , az alaplapból is lehet venni ezen az áron jobbat , és táp-ból se árt valami minőségibb , a videókártya meg … az édes kevés , 1060 /Rx570 alá nem adnék (igaz ezek már használtan vannak).Vagy B opció a konzol ha játszani szeretnél .

3 Likes

Na most nem tudom mennyire engedélyezett a hardveraprós link beküldése de kíváncsiságból szét néztem ebben az ársávban mik a lehetőségek , csak hogy ha ezt az opciót választod én ezek közül választanék (hátha segít ) .

  1. Eladó Ryzen 2600 konfig RX570-el! - HardverApró
  2. Intel core i3 10100/16GB DDR4/Asus TUF B460/Nvidia GTX 1650 4GB/NZXT H510/500 GB SSD - HardverApró
  3. Eladó Rx570 Ryzen 2600X 16Gb 3000Mhz konfig. - HardverApró
  4. I5-10400F - RX 580 4GB - 500GB M.2SSD - 16GB (2x8) DDR4. - HardverApró
4 Likes

100%-ig támogatom @Falcon23 tanácsát. :+1:

1 Like