Első gépem összerakása (200k alatt)

Sziasztok!
Kezdeném azzal hogy nem vagyok teljesen laikus, mivel van egy rendszergazdai végzettségem. Gondolná az ember hogy informatikus, és nem tud összerakni egy gépet?! Hát igen, eddig nem volt rá lehetőségem hogy effélékkel foglalkozzak.
Úgy adta az élet hogy még nem volt lehetőségem egy komolyabb gépet beszerezni, sőt még használni sem. Eddig egy ócska Pentium D-s, fektetett, régi irodai gépem volt, amiről had ne mondjak több véleményt. Most azonban hogy munkát szereztem suli után, egyértelmű volt hogy beruházok egy rendes gépre ami rendesen viszi azt az 1-2 játékot ami megtetszett, nem túl drága és bírja is pár évig. (Itt az élettartamára gondolok, hogy milyen hamar kell benne bármit is cserélni.)
Nálam a legfőbb szempont hogy magabiztosan vigye a CS:GO-t mivel mindig is szerettem volna vele játszani, és a LoL-t ami eddig csak 10-20 FPS-sel ment a gépemen (így élvezhetetlenné téve azt). Ezenkívül szeretnék 1-2 komolyabb játékkal is játszani például a GTA V vagy esetleg a BF1 ha ez még belefér.

Szeretném ha lenne benne egy Wifi-s hálózati kártya mert nem megoldható az UTP kábeles összeköttetés. Tudom hogy nem lesz olyan gyors és a kábeles megoldás minden esetben jobb, de ez van.
A külsejét tekintve nem szeretném ha karácsonyfaként világítana a gépház, nem jönnek be az ilyen RGB cuccok. Persze nem baj ha 1-2 dolog világít benne de nem kifejezetten az az “akkor jó a gép ha világít mint a karácsonyfa” típus vagyok. Egy letisztult, szép fekete ház megfelelő lenne.
Mivel most egy régi 5:4-es monitorom van amiben egyedül 1db VGA port van, ezt is le kell cserélnem. A monitorra sem szeretnék túl sokat költeni, de gondolom meg van az a minimum ami kell ahhoz hogy ne egy ócska szar legyen és szépen megjelenítse a játékokat, filmeket.

Amit én maximum rá költenék az 300.000 FT, úgy hogy ebben benne van a monitor is.
Mivel a pénzem még nincs meg rá, ezért csak érdeklődni szeretnék hogy ez így kivitelezhető-e és hogy milyen lehetőségeim vannak e téren.

Szeretném hogy mire a kezemben lesz a pénz, tisztában legyek mindennel.
Ha van, bocsi a helyesírási hibákért.
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm.
1 Like