Szükségem lenne egy kis segítségre. Most tervezem életem első Komoly gépét összerakni és tanácsra lenne szükségem. Mik azok az alkatrészek amik nem jók vagy változtassak ilyesmi. Linkeket is teszek a listába hogy látható legyen melyik termékről beszélek pontosan.
Monitor: ASUS VG245H
Monitor2: ASUS VG245H
Billentyűzet: - erre még nincs tippem hogy mi legyen.
Egér: ROCCAT Leadr
Fejhallgató: - erre sincs még tippem hogy mi legyen.
Ezek után szeretnék tanácsot kérni hogy mi az ami működhet mi az amit meg se próbáljak összegyógyítani amiben nagyon bizonytalan vagyok az a monitor amikről tényleg nem tudok semmit.
Intelnél 7000-es szériára nem kifejezetten éri meg építkezni, inkább i3-8100 és egy Z370-es lap az árban nagyjából ugyan itt landol.
Aztán kispórolnám belőle a vízhűtést, drága és teljesen felesleges egy non-K i5-re és i3-re. Tovább két SSD helyett inkább egyetlen 250GB-os variánssal támadnék elsőkörben. Aztán a fentieken megspórolt pénzből inkább egy GTX 1070-et tennék a masinába. Na meg egy gondolattal jobb tápot, mert 400e Ft-nyi cuccot ne egy belépő kategóriás tápról hajtsunk már…
Esetleg GTX 1070-es verzióhoz egy i5-8400 ha belefér, az kb. egy 30 rugóval dobja meg. ASUS STRIX deszka is belefér még a keretbe, bár lapra a 60k már kezd kicsit sok lenni szvsz. Tápegységen tudunk még faragni 550W környéki Silver egységre, ha nem fontos hogy moduláris legyen.
Köszi a tippeket. Beleástam magam a konfigokba amit küldtéél és a te ajánlásod illetve a saját elképzeléseim szerint módosítottam a terveket. Megtennéd hogy véleményezed az elképzelésemet?
CPU: Intel Core i3-8350K 4GHz
CPU Hűtő: NZXT Kraken X42 x
RAM: HyperX predator 16GB DDR4 3000MHz CL15 KIT x
Alaplap: Asus ROG Strix Z370-F x
Videókártya: Asus Strix GTX 1060 6GB
SSD: Intel 150GB 6Gb/s
SSD2: Samsung 250GB 550Mb/s
HDD: Thoshiba 1TB 7200rpm (+500GB)
Ház: NZXT Source 340 Elite matt fekete-fehér
Tápegység: Seasonic Focus Plus 650W
A vízhűtéshez nagyon ragaszkodom mert nagyon fontos a megjelenés a házon belül nekem. Továbbá a 2 SSD azért szeretném hogy a windows egy külön ssd-ről fusson baromi gyorsan.
Az a kérdésem, hogyha ezt a konfigot amit leírtam 365000 Ft-ból ki tudom hozni az egy jó ár ? Mert láttam a kalkulusaidat és kicsit magasnak tűnnek.
A munkám miatt nagyker árakkal tudok beszerezni számítástechnikai és hangosítási cuccokat. köszönöm a kiegészítést ennek fényében építek majd gépet. Nagy Köszönet.