TheVR Fórum

Első mechanikus billentyűzetem

Sziasztok. Ez az első posztom eddig nagyon tetszik a fórum. :slight_smile:

A kérdésem a következő lenne:

Milyen mechanikus billentyűzet kell nekem ha én azt szeretném hogy a lehető leghalkabb legyen. Én erősen “csapom” a gombokat,az átlaghoz képes picit nagyobbak az ujjaim,numerikus rész az kell,letisztult stílusa legyen (csukló támasz nem hátrány)és anti ghosting illetve ne csak 1 féle háttér világítása legyen (gondolok ezalatt arra hogy be tudjam lőni hogy az egész mondjuk full kék legyen)
Illetve Magyar kiosztású legyen az fontos. Plus ha lényeges akkor megemlítem hogy 50/50% Gamingre és adminisztrációs munkára lenne használva

Ezekre a funkciókra mint első mechanikus billentyűzet olyan 15-22(jo na ha tuti tippetek lenne 25-ig is mehet)Ezer Ft körül terveztem.

Mi lenne az ideális eme kritériumok mellett?

Olyat olvastam hogy az alap színekből a barna meg a piros ami nem kattan mint a rohadás és reletive csendes. De láttam szürkét is ami elvileg full csendes csak az ott kezdődik hogy 40Ezer ft. Magyar cikket erről nem igazán látok szóval szeretném a ti segítségeteket/ajánlásaitokat kérni. (Azt is opciónak tekintettem hogy bemegyek egy piros fekete tech boltba (igen nem reklámozom) es megkerdezem az eladót erről de a barna kapcsolóknál feltette a bizonyos kérdést: “hát az micsoda?” Szóval ti maradtatok mint információ forrás)

Nézegettem igen van erre ajánló de megmondom az öszintét azok a márkák nálam full kimaradtak közöm nincs hozzájuk szóval gondoltam megkérdezem azért külön. Remélem nem fogtok ezért rám haragudni :smiley:

Köszönöm a vászokat.

1 Like

Ha egy kicsit meg tudod még toldani a kereted, olyan 28K-ra, akkor ezt ajánlom. Nekem ilyenem van már majdnem 1 éve, barna switches kiadásban, letisztult stílus, num pad, RGB, csak ajánlani tudom. Annyira nagyon-nagyon halknak azért nem mondanám, olyan átlagos barna switches hangja van. Viszont csukló támasz sajna nem jár hozzá, ezzel számolnod kell.

1 Like

Ha mégis kellene hozzá csuklótámasz, úgy tűnik, lehet idehaza is kapni CM billentyűzetekhez külön:


1 Like

Rendben köszönöm. Azért még meghallgatnám mások véleményét is.

Nekem a CK530-van a CK550 TKL verziója. brown switch, jó nehéz, stabil, a gombok kicsit élesek, de megszoktam őket. Már több mint egy éve megvan és teljesen meg vagyok elégedve vele. Habár amikor vettem még csak 18 ezer volt.
A Red Dragon Kumara is nagyon jó, abból blue switch-et próbáltam.

1 Like