Sziasztok!
Elérkezett az idő, hogy a régi öreg laptopomat PC-re cseréljem, ehhez szeretnék egy kis segítséget kérni, illetve a véleményezéseket megköszönöm. Természetesen átböngésztem a Build ajánlót, onnan szedtem ki mindent, tulajdonképpen a Budget Plus - Intelt választottam, egy-két változtatással.
CPU: Intel Core i5-9400F
Memória: 16 GB ( 2x8 kit) DDR4 - 3200 Patriot Viper Black C16
Alaplap: MSI B360-A PRO
Videókártya: XFX RX 580 GTS XXX 8GB
SSD: 250 GB Kingston A2000 NVMe M.2
HDD: 1 TB Toshiba P300 7200rpm 64MB cache
Ház: Cooler Master Masterbox MB500
Tápegység: CoolerMaster MWE 550 Gold
Ahogy láthatjátok, a Mainstream verziókból emeltem át a nagyobb SSD-t, és a házat, előbbit azért, mert nagyobb és olvastam valamelyik topicban, hogy az A2000 jó választás, utóbbit pedig mert jobban tetszik.
Nem vagyok egy nagy gamer,vannak fix játékok amikkel játszom/játszanék, illetve ha kijön vagy találok egy-egy olyan játékot akkor azzal nyomom, tulajdonképpen ez a gép arra kellene, hogy néhány évig kitartson, és a jövőbeni esetleges fejlesztéseket úgy tudjam majd eszközölni, hogy ne kelljen mindenből újat venni.
Ebből kifolyólag választottam a Budget Plus videókártyát, reményeim szerint ha az elavulttá válik, nem okoz majd nehézséget a jobb példányra váltás.
A kérdésem tulajdonképpen az volna, hogy kompatibilitás szempontjából rendben lesz e ez így, illetve, hogy jól gondolom e, hogy ez a build kitarthat egy 5-6 évig nagyobb változtatás nélkül.
Még egy kérdésem lenne a végére, a pénz már megvan rá, keretet tudok növelni ha nagyon ajánlott, mi a véleményetek érdemes lenne várni a Black Friday-ig a vásárlással, vagy annyit nem lehet nyerni egy-egy elcsípett akción? Türelmes típus vagyok, pár tízezer forint megtakarításért hajlandó vagyok várni még egy hónapot
Válaszaitokat, meglátásaitokat előre is köszönöm!