Első PC laptop után

Hello, segítséget szeretnék kérni első gaming pc összerakásához. Általános használat, wow, elden ring. 10+ évet elvoltam laptoppal, most is hosszabb távra tervezek.
Kezdésnek vmi ilyesmit képzeltem el, nem akarok több pénzt költeni, mint ami szükséges, de rugalmas vagyok, ez csak egy kiindulópont. Rgb nem kell, márka nem számít, csak a lehető legjobb ár/érték arány.

Szia!

Amit változtatnék:
Alaplapból Asus TUF Gaming B550M Plus-t.
Hűtőből az Arctic Freezer 34 eSports DUO-t.
Videokártyából Asus, MSI vagy Sapphire kéne inkább, ha Radeon.

Ezekből ha semmit sem, de a tápból fogadd meg a tanácsomat és legyen Seasonic Focus GX 650W. (vagy nagyobb, attól függ miket tervezel még bele a későbbiekben, így kb. 520W-ot eszik a masina, tehát be kell takarnia a 650-esnek peak-estül, mindenestül, de persze az sem baj 700-750W-os)

1 Like

Köszönöm szépen a választ.

A táp tiszta sor, tényleg jobb választásnak tűnik, a hűtőt is érteni vélem, de az alaplap és gpu mit tud, hogy ennyivel drágább? Ha megéri, nem gond, de tényleg ennyivel jobb?
Xfx 266k vs többi 320-350 körül
Alaplap 37k vs 60-70
Nem akadékoskodni akarok, csak kicsit jobban szeretném érteni, mert ez már sok fejtörést okozott, főleg az alaplapoknál a különböző típusok, gyártók…

Alapvetően az erősebb RAM vezérlést, VRM hűtést, a jobb integrált audiót, M.2-es hűtőbordát, az RGB-t, a jó Asus Armoury software-t, meg ilyesmiket fizeted meg, ill. természetesen az Asus márkanevet. Ez az MSI lap nagyon alap, inkább az MSI MAG B550M Mortar amit mellé lehet állítani.

Nálam alapszabály, hogy PC-t hogyan építünk: jó ház, jó táp, jó alaplap. A többivel lehet variálni, de ha ezek nincsenek meg, akkor kuka az egész. Persze nem vagyok én hittérítő, de az évtizedek alatt viszont ezt tapasztaltam. (meg amúgy is Asus párti vagyok :innocent: - ami hülyeség, mert az MSI ugyanolyan jó, de én már nem fogok változni)

Az XFX miértjéről lehetne oldalakat írni, nem fogok, nekem nincs velük tapasztalatom (nem is lesz, ahogy a többi amcsi márkával sem), én jobban bízok az elterjedtebb, ismertebb ázsiai gyártókban. (a Gigabyte-ot leszámítva, nekik mostanában nagyon nem sikerül semmi, de főleg a videokártya gyártás)
Ezzel nem mondom, hogy rossz, félreértés ne essék. Akinek van XFX kártyája majd mond okosakat, én nem tudok. :smiley:

2 Likes

Értem, köszi szépen :slightly_smiling_face:

Kevésbé spórolós konfig vhogy így nézne ki akkor, ehhez mit szólsz? Gigabyte monitor maradhat?

Meglepő de az XFX a 6700XT ből elég jó értékeket produkált , Hőmérséklet és zaj terén, talán picit le is nyomja a Sapphire-t . Ami érdekles mer a 6600XT ugyan ebből a márkából meg annyira nem hoz jó hőmérsékleteket . Szóval én 6700XT ből simán venném ezek miatt , mivel néztem róla tesztet ahol össze hasonlítják a nitro+ al és hűvösebb zajszint meg ugyan ott van , ráadásul jóval olcsóbb is .

3 Likes

Arra figyelj ha ezt a házat és a vidikarit nézed (tesztek alapján jó vidiakari én nyugodt szívvel megvenném főleg mivel ennyivel olcsóbb ) hogy a ház 325mm -ig támogatja a vidikarit a vidikari pedig 323mm szóval igen csak centizni kell , mondjuk ennél a háznál talán be lehet tenni a ventiket előről is de ebben nem vagyok biztos .

4 Likes

Így már szebb és jobb az összkép. :slight_smile: Viszont nem akarlak lebeszélni az XFX-ről, csak elmondtam a szubjektív véleményemet róla. :smiley:
A monitort mindenképpen az Oázis-ból venném, akármilyen márka, típus. Pixelgaranciával, kalibrálva. Ill. tőlük meg lehet kérdezni, hogy mi a véleményük róla. (mire ragasztották a Gigabyte matricát az a fontos, ki a panel/elektronika beszállító)

1 Like

Oké, köszönöm a segítséget :slightly_smiling_face:

1 Like

Szívesen máskor is! :wink:

1 Like