Sziasztok
Az első PC-m összerakásához szeretném a segítségeteket kérni.
Eddig laptopot használtam, így semmi tapasztalatom a jó alkatrészek kiválasztásában, viszont amennyire csak lehet próbáltam az igényeimnek megfelelő legjobb alkatrészeket megtalálni. Ezekről az alkatrészekről kérnék véleményt, h jó-e így, vagy ti mit cserélnétek ki az összeállításból és mire.
Cél/Felhasználás: A PC alkatrészei legyenek frissek, nem 3-4 éves technológia, hanem új. Minden legyen legalább annyira megbízható, hogy még véletlen se rontja el a többit (gondolom ezt a táp/ház tudja leginkább). Lehetőleg a szükségesnél ne legyen drágább semmi. Jelenleg nincs időm játékra így nem érdekel az extra grafikus teljesítmény, de a lehetőség legyen meg a bővítésre.
Az általam választott alkatrészek indokkal:
- processzor: i5 10400
ok: új friss, jónak tűnik, ennél jobb nem kell, és a régebbiek se tűnnek annyival olcsóbbnak, hogy megérné az elavultabb
ezenkívül van benne integrált videókártya (uhd 630) - alaplap: MSI B460M-A PRO
ok: értelmezésem alapján kompatibilis a processzorral, népszerűnek tűnik és olcsó, de nem látom át miben korlátozna engem mongyuk egy 10-15e-el drágábbhoz képest
árukeresőn találtam egy hasonló árút MSI B460M PRO
de nem tudom miben különbözik….mit jelent az A betű a végén az M-A PRO-nak, melyik a jobb??? - SSD: SANDISK 240GB SDSSDA-240G-G26
ok: ezzel elfutna minden aktuálisan és van egy külső hdd-m 2TB-os, amire rá tudom pakolni a dolgokat ami nem létszükséglet, h 0-24 a gépen legyen. Gondolom ez kompatibilis a többi alkatrésszel… - Ram: DDR4 ADATA 2666MHZ 8GB - AD4U266638G19-S
ok: 8GB „biztos elég” alapon. Remélem ez is kompatibilis mindennel. - Táp: Zalman MegaMax 500W 80+ (ZM500-TXII)
ok: nem értek hozzá…olcsónak de jónak(=teszi a dolgát) tűnik. Amit ki tudtam szűrni, hogy vannak nem fix kábelezésű tápok és azok jobbak, de nem hiszem, hogy az én esetemben szükség lenne rájuk, illetve ez az árkategóriának megfelelően „normálisnak tűnik”. Ennél több wattosra nem hinném hogy szüksége lenne a többi alkatrésznek. De fogalmam sincs, mitől lehet jobb egy másik táp, nyitott vagyok bármire ha vki tud jobbat kb ilyen áron (15k) - Videókártya: ezt jelenleg nem vennék
ok: az i5 10400 uhd630 gondolom a játékokon és 3d munkán kívül visz mindent. Később lehetne bővíteni evvel a gépet úgyis. - HDD: Nem vennék.
ok: van külső HDD-m, a gépet meg vinné az SDD. - Ház: Zalman S2 (midi)
ok: olcsót akartam, de nem olyat ami nagyon retek, vagy amiben túl lennének zsúfolva az alkatrészek. Akygát néztem ezenkívül de az nagyon ócskának tűnt. Zalmanokból is voltak ennél olcsóbbak de azok is túlzsúfolósnak tűntek (pl:Zalman T3 mini). Illetve az S2-nél vannak hűtőventilátorok ha minden igaz 3 eleve hozzá. (Gondolom nem nagy szám de mégis biztos ér valamit) Látszólag nagyon jó a légáramlása.
Mit szóltok ehhez az összeállításhoz? Kompatibilisek az alkatrészek? Min változtatnátok a helyemben és miért? Nagyon köszi!!!