Szerintem majdnem minden részéből vérzik ez az összeállításod, amit az első posztban leírtál, úgyhogy elsőnek talán érdemes nézegetned alkatrészeket a Build ajánlóban, és a keretednek megfelelő összegben válogatni innen:
Pucér FET-es, nagyon gyér VRM-mel szerelt kb. irodai célokra jó alaplap, ami talán egy i3-at elbír throttling nélkül. Talán.
Relatíve drága 8600K, amihez nem jár hűtő. Szóval egy 10-12e Ft-os toronyhűtőt még számolj hozzá alaphangon.
4GB nagyon kevés manapság. Legalább egy 2x4GB-os készlet gamingre, de ha pénztárca engedi lehet lassan el lehet gondolkodni 2x8-as készleten is.
Merevlemezből Toshiba P300-as szériát inkább vagy WD-ből EZEX kódvégű 1TB-os változat.
Kicsi ház, még kisebb beltérrel, de legalább nem szellőzik.
Olcsó, nem terhelhető táp, kérdőjeles minőségű belsővel.
Három videókártyából ár-érték arányban Gigabyte WF2-es, valami jobb a hűtés a MSI Gaming X-en. 3GT OC változat pedig a tök alap, nem blower ventis változat. Teszi a dolgát az is, de lényegesen szerényebb a felszereltség rajt a másik kettőhöz képest.
A többiek nagyjából mindent leírtak, ez az alaplap jó, ha nem tuningolsz, bírja az erősebb ramot stb.
A táp még mindig gagyi…
SSD kuka, és máris sokkal jobb tápot vehetünk.
Pl.: FSP raider 2 450 silver.
U.i.: 60k ért nehogy megvedd a 8100-at, ugyanannyiért van 8350k, ami sokkal jobb. Vagy ryzen, jelen esetben, mivel az intel árak elszálltak.
A táp még mindig nem a legjobb, ez is rövid életű lesz ha tippelnem kéne. Én a helyedben Ryzen-t vennék, megfelelő alaplappal, RAM-mal stb, mert a brutálisan elszállt Intel árak miatt ez sokkal jobb deal.
Írták a többiek, mi a probléma, de új összeállításodnak is vannak gyenge pontjai.
Kb 245k körül van, amit összeraktál, jó lenne tudni, hogy ez a keret, vagy mennyi a max, amit szeretnél rákölteni.
Én is azt mondom, AMD most jobban megéri, egyszerűen kb ennyiért, vagy kicsit többért jóval erősebb gépet kapsz.
Én pl erre gondolnék, ami összesen 277k (ipon-os linkekkel, látom ott nézed):