TheVR Fórum

Első VR szemüveg - Samsung Gear VR?

Sziasztok, szeretnék vásárolni egy olcsóbb VR szemüveget.

Nemrég Oculus Questet volt szerencsém kipróbálni, de tudom, nyilván köze nem lesz egymáshoz a kettőnek, viszont a pénztárcámnak csak ezt engedhetném meg - ráadásul Oculus Quest ha jól láttam egy boltban sincsen most.

Felmerült bennem pár kérdés, amiben örülnék ha tudnátok nekem segíteni, mivel ebben a témában elég laikus vagyok:

 • Ha jól tudom, akkor a 324 és 325 verziókhoz jár alapból a kontroller, 323-hoz nem.
 • Tudnám-e ezt a mobilos VR szemüveget használni asztali PC-vel összekötve, riftcat-el?
 • Tudok-e ehhez a VR szemüveghez kontrollert, gamepadet csatlakoztatni, és azzal játszani? Ha igen, akkor mindegy milyet?
 • És összességében akinek van ilyen/próbált ki ilyet annak mi a véleménye róla?

Samsung Galaxy S6 Edge telefonnal lenne használva, és használtan venném, 15 ezer Ft körüli összegben (egyébként ahogy láttam semmilyen boltban nem elérhető már ez sem).

Nekem a második gear vr van, azt most nem tudom, hogy 324 vagy 325. De már nem a kicsi fehér hanem fekete de controller nincs hozzá. Nekem nagyon tetszik, S7-el meg S9±al használtam, Oculus Riftet is próbáltam régebben, meg HTC Vive-ot is, természetesen azok jobbak voltak. De nagyon jó élmény. Akármilyen controllert lehet használni ami bluetoothos, én személyszerint az új Xbox One controllerel használtam ami már bluetoothos. Tudtommal nem lehet összekötni PC-vel csak ilyen stream appokkal, ott meg nagy a késés.

Remélem segítettem

1 Like
 1. Nem javaslom a GearVR-t. Az Oculus már hivatalosan is bejelentette, hogy megszűnik az eszköz támogatása. Nem tudom az appstore meddig lesz elérhető vagy sideloaddal rátölthető e valami.
  Én rákerestem, itt olcsóbb ha mégis ez kéne:
  https://www.extratelgsm.hu/?oldal=2&kat=78504&termek=285891
  BT konzol kontrollert tudsz hozzá használni illetve volt valami egy kezes megoldás ezekhez de már nem tudom beszerezhető e.

 2. Akkor már inkább egy Oculus GO, ha találsz használtan olcsót akkor jó, amúgy 80 000 ft körül van újonnan 32 GB-os és nem kell hozzá a telefonod, sokkal szebb a képe és kapsz hozzá valami kontroller félét amivel lövöldözni is lehet.

 3. Questet mostanában lehet megint kapni német amazonon. Nem olcsó de az élmény összemérhetetlen. A Gear/GO-ra nagyon kevés app van és hamar megunhatóak. A Quest gyárilag kábellel ráköthető a PC-re és bármit tudsz vele játszani amit a PC-s headseteken. Érdemes még spórolni és várni rá. Jövőre kijön az újabb modell és lesz sok használt is eladó biztosan.

 4. Ha van jó PC-d hozzá akkor még egy használt Rift CV1 is jó lehet 100e Ft körül elérhető. De vigyázz, hogy mindenképp legyen hozzá 2 touch controller és min. 2 szenzor!

1 Like

Azt még hozzá tenném ahogy van egy eléggé jelentős hibája az oculus storenak telefonon. Igazából kb semmit nem tölt le, csak nagyon sok újra próbálkozás után. Ezt a problémát több embernél is láttam redditen. Ez lehet azért vam mert hogy már nem támogtaják, ezt nem tudom, de eléggé nagy probléma.