TheVR Fórum

Elveszett mappa

Sziasztok!

Van egy laptopom amiben eredetileg HDD volt, de beruháztam egy SSD-re amire a rendszer lett telepítve, de bentmaradt a HDD is.
A probléma, hogy eltűnt egy mappám amiben fontos egyetemi dolgok voltak ( 3D modellek, excel táblák, word, pdf stb.), de csak ez az egyetlen mappa.
Azt nem tudom mikor tűnhetett el, mert már nem használtam ezt a gépet egy ideje.Én arra gyanakszom, hogy akkor, vagy azután amikor SSD bekerült, de ez nem biztos.
Ahogy keresgéltem a HDD-n megtaláltam egy random helyen egy PDF fájlt ami az eltűnt mappában volt, de azt parancsikonként kezelte. Ha rávittem az egeret felhozta azt az elérési útvonalat, ahol eredetileg volt a PDF ( HDD->C meghajtó->asztal->egyetem->Tantárgyak….) viszont, ha megnyitom a HDD-n a régi asztalt akkor nincs ott a mappa amiben kellene lennie a dolgoknak és másik helyen sincs. A lényeg, hogy arra a mappára lenne szükségem amit a parancsikonként kezelt PDF eredeti (tehát ahová én anno mentettem minden egyetemi dolgomat) elérési útvonalaként felhozott.
Valaki találkozott már hasonló jelenséggel vagy tudna segíteni ebben a helyzetben, hogy mit lehet tenni?Esetleg van valaki aki ért az ilyen dolgokhoz? Nagyon hálás lennék minden segítségért, mert elég fontos adatok voltak benne.
Előre is köszönöm a segítségeket!

Szia!

Hogyan került bele az SSD? Telepített windows-os HDD mellé berakta valaki és arra újrapakolta a windows-t? A HDD-n megvan még a Progam Files, Windows, Users (vagy felhasználók) mappa?

@Error Laptop szervizbe csinálták, nem tudom pontosan hogyan. Igen a HDD-n minden mappa megvan, minden ugyanúgy van mint volt, csak az SSD-re lett a windows telepítve. Csak ez az egy mappa nincs meg.

Rejtett fájlok megjelenítése be van kapcsolva?
Az említett útvonalat próbáltad is meglátogatni (fájlkezelőn/parancssoron keresztül) vagy csak bámultátok egymást?

Egyetemen 101 dolgoknál a kiskutyákat tanítják biztonsági mentés helyett?

2 Likes

Gratulálok nekik innen is. Ha szerencséd van, akkor ahogy @RozvM írta, a felhasználók/users mappán belül rejtve ott lesz amit keresel.

1 Like

Inkább az a csoda, hogy nem formáztak mindent.

EaseUS Data recovery talán vissza tudja hozni ha még nem írták felül a területet a vinyón.

2 Likes

@RozvM Igen be van kapcsolva. Próbáltam megkeresni.

Ez az én felelőségem és mulasztásom, hogy nem mentettem, nem gondolnám, hogy erről az egyetem tehet.Ezentúl biztosan jobban fogok erre ügyelni.

Ha ez nem segít, maradnak az adatmentő cégek.

2 Likes