Építeni vagy készen venni?

Sziasztok!
Több év után arra a döntésre jutottam, hogy itt az ideje a fejlődésnek és beruházok egy új számítógépbe,de több kérdés is felmerült bennem.Világéletemben laptop párti voltam,de mivel a laptopok elég nehezen illetve drágán fejleszthetőek elhatároztam, hogy az asztali gépek felé kacsingatok.Több oldalt is olvastam a témában ahol ezt vesézték ki,de az összes kérdésemre kaptam választ.Olvastam, hogy sokkal jobban megéri építeni mint készen venni a gépet,de mivel nem nagyon értek ehhez az építés dologhoz, nem feltétlen jönnék ki ebből jól.Nem akarok hülyeségeket venni a gépbe, így mivel nem értek ehhez a kész gépek jobban elnyerték tetszésem.Mit gondoltok mennyire jönnék ki rosszul ha készen vennék egy 200ezer forint környéki összerakott számítógépet, mint ha magamnak építeném?Mennyit vesztenék a lehetséges erejéből amit saját kezi építéssel tudnék elérni?Nagy lenne a veszteség?

Lehet kérni összerakást több weboldalon. :slight_smile: Így a kecske is jóllakik a káposzta is megmarad.

Én úgy gondolom érdemes alkatrészenként összeválogatni a hardvereket, mivel az előre összerakot gépek csalókák tudnak lenni hogy finoman fogalmazzak…

Itt vagyunk segítünk összeállítani egy konfigot, ha szeretnéd, viszont érdemes lenne gépösszeszerelést kérdned (ahogy @SutkeXD is írta), ha nemvagy biztos a dolgodban :slight_smile:

Tudnátok ilyen weboldalt ajánlani?

PCX, iPon stb itt szoktak ilyent vállalni

Nem nehéz gépet összerakni, főleg mert itt az internet, én mindenkinek ajánlom, hogy maga állítsa össze, így nincs összeszerelési költése sem, illetve nem tudnak vele esetleg csalni, hogy mégis mit tesznek bele, mert te látod egyesével, hogy mi van nálad, és mit teszel bele.
Amikor összeraktam a PC-met, én is csak megnéztem milyen a trend egy-egy jó PC-hez, néztem összeállításokat, mik vannak egy-egy gépben, kiírtam őket magamnak, és közben így az árat is össze tudod kombinálni, hogy a keretbe mi fér még bele, hogy a lehető legjobbat tud venni az adott pénzből.
Utána néztem néhány videót youtube-on összerakásról, és kb ennyi, előzetes tapasztalat nélkül összeraktam a gépemet, csak keresni kell a neten az infót.

2 Likes

mindenképp építeni vagy max építtetni

Egyetértek az előttem szólóakkal, vagy építeni vagy éppítetni. Mivel a gépet te fogod használni így te tudod mire kell. Az előre összeállítottak gyakran drágábbak mint ha boltból vennék meg az alkatrészeket, illetve ahogy írták szoktak vele babrálni, főleg ha ki se írják pontosan mi kerül a setbe ( pl írják hogy 16Gb Ram, de hogy milyen arról már nem nyilatkoznak…) Az összeszerelés nem túl nehéz, de ha még nem csináltál ilyet vagy nézz utána nagyon és óvatosan állt neki, vagy ha van ismerősöd aki már csinált ilyet és vagy többször is akkor az ő segítséget is kérhetek.

Az összeállítása az alkatrészeknek az érdekesebb és nehezebb része szerintem, de a forumon jó páran értünk hozzá így segítünk.