Építés


#1

Sziasztok. Szerintetek ehhez elég ez a tápegység?
GIGABYTE B450 AORUS ELITE
AMD RYZEN 7 - 2700
BE QUIET! - PURE POWER 11 CM - 600W
GIGABYTE RTX2070 - WINDFORCE 2X
G.SKILL AEGIS 3000MHZ 16GB
PATRIOT VIPER VPN100 256GB
SEAGATE - BARRACUDA SERIES 1TB


#2

Elég, viszont az SSD-t ne hagyd ki.


#3

Ott a patriot viper az az SSD :slight_smile:


#4

Jah bocs, vak vagyok :smiley:

Viszont lehet SSD-ből jobbat vennék, alig vannak árkülönbségek.


#5

Mennyire gondolod jövőbiztosnak ezt a tápot?


#6

milyen SSD-t ajánlasz aminek ilyen jó az írási olvasási sebessége?


#7

Processzort mi alapján választottál? Mire szeretnéd használni? Sokat csökkent az ára,és elég olcsó lett,de pl gamingre vannak jobb procik házon belül hasonló árban.


#8

Teljesen.


#9

Én SSD-ből inkább a Samsungokra mennék rá, gyorsak, jó a hírük, sokáig bírják. Persze drágábbak is.


#10

Samsung 970 EVO ha M.2 kell. A PSU tökéletesen megfelel és a BeQuiet az egyik legjobb gyártó jelenleg a piacon.


#11

Nagyon jó ára van, átlagos felhasználásra tökéletes.


#12

PCI-E csatis ssd-t keresett a kérdező így a SATA nem játszik annyira, de valóban én is ilyesmit néznék 1TB méretben. Felhasználási célról nem tudunk túl sok mindent, lehet szükség van a gyorsabb ssd-re. A vélemények/tesztek alapján ez a Patriot nem rossz cucc főleg ezért az árért.


#13

Streaming és gaming egy gépről kezdésnek :slight_smile: meg a munkámhoz kell :slight_smile:


#14

Értem. Arra valószínű 8 magos éri meg jobban,ami belefér a keretedbe. Az új 3600 is egyébként elég erős lesz a 6 magjával. Láttam olyan tesztet,ahol verte több magos terhelésben a 2700x-et,pedig 6 vs 8 mag. De te esetedben attól még valószínű jobb lehet a több mag.


#15

Igen csak akkor hiszek annak a tesztnek ha valami magyar ember rakja fel mert azt nemigen tudják befolyásolni semmivel :slight_smile: Azok nem biztos hogy a tényleges valóságot fedik mert azért nehogy olyan teljesítmény legyen több magos teszten 6 mag mint 8. Ja és itt úgy hogy csak az elöző generációt veszük alapnak. :slight_smile:


#16

Nem a faszt nem :smiley: sokkal hamarabb mint egy külföldit.

Ebből látszik, hogy nem értesz hozzá. Olyan szintű technológiai ugrás van a két proci között, hogy röhögve. Pl első Quad core procik vs i5-ök 4 mag 4 szálon.


#17

Főleg hogy az igazán jó minőségű magyar youtube csatornák száma körülbelül 0.


#18
LoL a magyar “review” csatornák (ha lehet bármeiket annak nevezni) kb a vicc kategóriát sem ütik meg.

(Itt a TheVR Tech-ről nem is beszélek…ahoz SOOOOOKAL több videó kéne arra a csatornára, hogy bármiféle port kavarjanak review kategóriában)
Akik a legjobbak ÉS NEM köntörfalaznak, hanem a frankó 1000%-os tényeket mondják azok pl. Linus, Gamers Nexus, Hardware Unboxed, JayzTwoCents és még sokan mások (nekem ők a go2 kedvenceim…de kinek mi a zsánere)
AZ, hogy sokszor eltérnek 2-3%-ban az eredményeik nagyban függ attól, hogy mi a pontos konfig amin tesztelnek (alaplap, driver verzió, GPU, RAM) viszont nagyvonalakban MINDÍG ugyanazokat a számokat látod mindenkinél a várt határértékbeli eltérést figyelembevéve.
Az meg, hogy egy CPU 20 magos vagy akár 4 nem jelenti azt, hogy a 20magos leveri a 4 magosat… a magok száma NEM egyenesen arányos a teljesítmény növekedésével mivel APLIKÁCIÓSPECIFIKUS, hogy meik program (főleg játékok) hány magot tud egyáltalán kihasználni és hol van az a határ ahol a gyorsabb sebességű magok jobban teljesítenek mint a több de lassabb mag. (De ez csak egy elnagyolt magyarázat megpróbálva leegyszerüsítve elmondani, hogy miért badarság amit írtál…)

#19

A srácok nem tesztet csinálnak a termékekről, kb. első benyomást és véleményt alkotnak. Nem igazán tudok magyar oldalt akik teljesen független komoly tesztet készítenének ezekről a cuccokról, de szerencsére vannak angolok akik nagyon profik. Azokból is érdemes többet megnézni egy-egy témában a teljes infó miatt


#20

Egy magyar 5-10 ezer megtekintéses/videó csatorna mögé aligha állna be valaki,aki biztosítana termékeket tesztre. Pistiéknek esetleg lenne esélyük ilyen irányba elmenni a Tech csatornával,de külföldiek,akiknek a videóit itt osztja a közösség,azok elég magas szinten vannak ezen a téren.