Érdemes Gear VR-t venni? Várható rá tartalom, vagy már halott platform?


#1

Sziasztok!
Beújítottam egy Samsung S7 Edge-et és mivel Vive-ot vagy Oculust nem igazán tudok venni plusz a gépem sem biztos, hogy kihajtaná, vennék egy Samsung Gear VR-t, hogy legalább ízelítőt kapjak a VR élményből.
Szerintetek érdemes? Úgyértem, hogy várható még rá tartalom? Amilyen tartalom most van rá, nem túl combos, de azért vannak gyöngyszemek. De fejlesztik-e még ezt a platformot, vagy már halott?

Előre is köszönöm :slight_smile:
Márk a rókalány


#2

Szia!
Szerintem igen. Főleg, hogy most már lesz kontroller is hozzá. Az új headset nem drága, szerintem megér annyit ez a fajta szórakozás. Egyre több hullámvasút is kijön rá, ott az Affected vagy a Dreadhalls ha félni is akarsz.


#3

Köszönöm :slight_smile: én mondjuk Xbox one S bluetoothos kontrollerel használnám.


#4

Azzal is lehet de jön majd a Gear VR controller ami hasonló mint a HTC VIVE eszköze tehát kardozni, lövöldözni, tárgyakért nyúlni is lehet majd vele.
Sajnos egyenlőre grafikailag durván elmarad a PC-től de hát a telefon akkumulátorral együtt akkora mint egy átlagos grafikus kártya hűtőbordája. Mondjuk az Affected már megdöbbentően szépen néz ki mobilon is. De azért Resident Evil-t egy darabig nem kell várni :slight_smile:


#5

igen a kontrollerről is hallottam már :slight_smile:
Természetesen tisztában vagyok a korlátaival, de azért valamennyivel közelebb visz a VR élményhez :slight_smile:


#6

Szia nekem van egy gear vr- om és nagyon jó az Affected :smiley:
Várom az új kontrolert hogy kiprobálhassam a Dreadhalst :smiley:
Es bízok benne hogy lesznek még ilyen jó tartalmak gear vr-ra.


#7

Köszi :smiley: a dreadhallshoz miért kell az új kontroller?


#8

Nem kell hozzá de biztosan növeli az élményt ha támogatja majd. Bár 1 db kontrollerrel nem lesz az igazi. Valahol Youtube-on láttam egy összehasonlító videót és Ritben támogatta a játék a 2 touch controllert, az egyik kézzel fel lehetett emelni a lámpást, a másikban ott volt a térkép. Átélhetőbb biztosan. Bár nálam az a játék kiverte a félelem biztosítékot rendesen. Persze az Affected is. Aki csak 2D-ben videon látta és nem találja félelmetesnek (úgy én sem annyira) annak javaslom VR-ban kipróbálni. Khmmm… kicsit más. :slight_smile:


#9

na már alig várom, hogy végre meg tudjam venni :smiley:


#10

Helló :slight_smile: Én nemrég szereztem be az enyémet és imádom :grin: Viszonylag sok tartalom van, videóból és képből meg szó szerint rengeteg. Sok ingyenes van, ami nagy élményt nyújt, nekem pl a Temple Run nagyon bejött. Fizetőset még nem próbáltam ki, de ott is tuti vannak jók. Meg hát folyamatosan jönnek ki új dolgok és egyre jobbak és jobbak, szóval mindenképp megéri :blush:


#11

köszönöm a választ :slight_smile: hamarosan beszerzem


#12

majd írj, hogy mennyire tetszik :wink:


#13

Szerintem érdemes! Viszonylag olcsó és az Affected-ből kiindulva azért nem mondanam hogy nem combos! :grin: Annyi gond van vele hogy kb. 40 perc után túlmelegszik. Legalábbis az S6-om ezt csinálja, ami játékba pont elég. Illetve jott az új motion kontroller amire vannak új játékok is! Ugyhogy sztem érdemes belefektetni! :grinning:


#14

Akit érdekel esetleg én csak most vettem észre de már lehet kapni külön a Gear VR controllert. Valamivel 10 000 alatt van az ára.


#15

Igen, viszont beszéltem a Samsung Supporttal, csak az idei SM-R324-es Gear VR-ral működik a Simple Controller! Nehogy valaki a régihez vegyen, mert nem fog vele menni!


#16

Oh… ez nem jó. Köszi, hogy jelezted!


#17

Amúgy a GearVR-ról jut eszembe, hogy először még Note4-hez jött ki. De arra azután meg nem adtak ki. Pedig nekem Note4 telefonom van. Vagy túlságosan gyenge a hardvere a normális VR élmény kiszolgálásához? :slight_smile:


#18

Nem gyenge annyira, nekem egy egyszerű (blitzwolf) headsetem van, egész jól megbirkózik a kicsit régebbi cuccokkal. Kijelzőből azóta sem csináltak jobbat. A gearvr-os játékokról nem tudok viszont nyilatkozni, mert ugyan az appot kis küzdéssel el lehet indítani, de ott vége is van a történetnek. Az első generációs gearvr szemtelenül drága volt amikor utoljára néztem. :confused:


#19

Mára már lecsökkent az ára még a tavalyi modellnek is az új, kontrolleres változat miatt. 30 körülről leugrott 20-25-re az SM-R323, viszont az új modell 38 alatt nincs sehol, de ahhoz meg van kontroller, ami meg nagyon jó állítólag. Már majdnem megvettem egy tavalyi modellt, mikor pont kijött az idei :smiley: és most megint elgondolkoztam, hogy akarok-e én ennyi pénzt kiadni érte, de amúgy valószínűleg IGEN :smiley:


#20

Ha jól tudom note4-hez csak a 320 jó, megnéztem és 40 alatt nem talátam (ebay). :confused: A kínai szutyok pont a 10%-ába került. Az eredeti biztosan sokkal jobb, de kétlem hogy ennyivel. Maga a telefon, bár napi használatban teljesen jó még ma is főleg, hogy amúgy nem játszom rajta, már nem mai darab. Egy vadi új vr apptól biztos megfekszik.