TheVR Fórum

Érettségi, rossz a tanítási módszer

Sziasztok! Én középiskolába járok és olyan trágya tanárok vannak hogy az elképzelhetetlenek. Van olyan tanár aki nem jött be mert nem VOLT kedve. Ilyenek hogy lehetnek tanárok? Én Informatikát “tanulok” de így nem lehet a mostani tanítási módszerben mert az érettségi tantárgyakból annyi tanulnivalót adnak föl egy nap és másnapra meg kellene tanulni hogy az elképzelhetetlen hogy egy nap 8 tanítási óra után érjél haza és este 10-11 óráig tanulj, ÉRTEM hogy tanulni kell, de akkor is a mostani tanítási módszerek egyszerűen SZAROK, meg behozzák jövőre azt hogy az angol érettségihez kötelező lesz a középfokú angol. Ezzel azt szeretnék elérni, hogy ne érettségizzenek le a diákok és menjenek kukásnak vagy utcaseprőnek?

Rengeteg iszonyatosan sötét és primitív embert ismerek akinek van érettségije. Ebből én arra következtetek, hogy kegyetlenül butának kell lenni ahhoz hogy ne sikerüljön. Szóval ezen nem idegeskednék. A tanírtási módszerek pedig szerintem azért olyanok amilyenek (“szarok”) mert az emberek bután tartása a cél.

8 Likes

Én még annyit tennék hozzá ha egyszer eljutsz egyetemre akkor rájössz, hogy amit középiskolában tanulni kellet az ló■■■■ ahoz képest. :smiley:

6 Likes

De örülnék neki, ha megint az lenne a legnagyobb problémám, hogy tanulni kell.
Amúgy ahogy fentebb is írták, minden hülyét átrugdalnak az érettségin. Ahoz, hogy megbukj az kell, hogy feladod és egy mukkot nem szólalsz meg szóbelin.
Maga az érettségi csak továbbtanuláshoz kell, sokmindenre nem való magában, már csak elvárás egy valamire való munkahelyen.
Persze ezzel nem akarok lehülyézni senkit akinek nincs, csak multinál dolgozom és nálunk annyi sötét ember van, hogy még az ált.isk. bizonyítványát is elvenném.

6 Likes

College-t végzett emberek :D:D

Itt nézem az előttem írtakat, szerintem itt nem azzal van baj, hogy tanulni kell, mert ha valamit el akarsz érni, akkor ahhoz tanulni kell.Bizony, ez így van, ezt tagadni se lehet ma már.
Itt azzal van a probléma, hogy maga az oktatási rendszer hungariban itt borzasztó. 16 évesen ezt tanusíthatom. Persze az egyetemek valamilyen szinten kivételek ez alól. A múltkor nagymamám csűrjébe épített patkánycsapdámat lehet inkább a parlament elé kéne tennem nagyobb méretben.
Komolyan mondom, nem veszik észre, ott a nagyokosok az oktatási hivatalba, hogy mindenki erről panaszkodik? Vagy nem látják, hogy ez nem jó így?? Valamit szarul csinálnak? Ha már mást nem, nézzék meg, más országokban, más helyen mi van, miért teljesítenek ott jobban ilyen szempotnból? :thinking: :thinking::thinking:
Egyébként meg egyetértek @szakinorbert1988 -val.
Valamint a tanárok persze. Ha jó gimibe mész, ott töbnyire jó tanárok vannak, és egy jó tanár megtanít neked rendesen valamit, az tuti. Függetlenül attól, hogy benne van ennek a lóhúgy rendszernek a követelményeiben, vagy nem. Ha jó a tanár, akkor az megtanít arra, ami tényleg fontos.

1 Like

Ahogy írtad is a tanárok… Lehet hogy nem jó a rendszer nem megfelelőek az anyagok, DE ha egy tanár tanítani akar és át akar adni valami tudást azt át is adja. Fizetésért csapják az asztalt, de mikor a diákért kellene kiállni már sehol senki. Tisztelet a kivételnek, de az nagyon kevés van. Csak azért mert valami tanagyagon kívül esik, de hasznos már nem kell leadni? Egy valamit is érő tanár le fogja adni és meg is fogja tanítani. Nekem volt olyan tanárom aki addig íratta a dolgozatot amíg abból az adott anyagból legalább egy 2-es össze nem jött ( és az a 2-es az anyag legalább 60%-nak tudásáért járt). Szóval ja ha egy ilyen “szar”-rendszerben vannak olyanok akik képesek normálisan tanítani akkor ÉN úgy gondolom hogy a tanárok a hibásak és a hozzáállásukon kéne változtassanak. Persze a diák is hibás mert a tisztelet sehol, bár vannak tanárok akik meg sem érdemlik, de attól mégiscsak tanár… Egy jó tanár mellet az órán figyelve aztán otthon 1x-2x átolvasva az anyagot legalább egy 3-ast össze lehet hozni, hát még ha kicsit tanul is az ember… :slight_smile:
Én reggel 7:15-re jártam iskolába, délután 4-ig óráim voltak folyamatosan, utána kolesz pihenés 1-2 óra és sokszor éjfél -1 óra táján tértünk az ágyba. ( Hozzá kell tenni két tanítási nyelvűbe jártam, ott kicsit többet kell tanulni) Egy átlag szakközépbe meg egy gimibe nem kell megszakadni, kissé túlzás ahogy megélik ma ezt a fiatalok…
Egyébként meg ja… az egyetem ennél sokkal-sokkal rosszabb. Bemész órára figyelsz tanulsz aztán jön a ZH és azt kérdezik meg amit el se mondtak vagy éppen mondvacsinált indokkal meghúznak mert nem úgy néztél ahogy akarták stb…

5 Likes

Szia,

Az oktatási rendszerünk a világ sok más országához képest kiemelkedő, mindenkinek alanyi joga, hogy tanulhasson (ingyen),mivel ingyenes a rendszer ezért a színvonalas iskolákba bejutni nehezebb közép sulikba is, de felsőoktatásba inkább, ahová könnyebb bejutni ott a tanárok is gyengébbek, persze van kivétel. Előttem szólóknak igazuk van ha felsőoktatásba kerülsz rájössz egy érettségi piskóta volt egy egy ZH-hoz képest.
Az viszont nem helyes, hogy egy tanár nem teszi a kötelességét, akkor lehet fordulni az igazgatóhoz, vagy akár feljebb, bármikor válthatsz iskolát, persze a másik suli elvárásainak megfelelő különbözeti beszámolókat követően, élj a lehetőséggel.
Érettségihez nyelvvizsga kell? Akkor nyilván a középiskolák jobban fognak a nyelvre koncentrálni, nem saját magadnak kell majd a nyelvet megtanulni, szerintem ez az iskolák által levezényelt ingyenes nyelvvizsgákat hozza majd magával.

1 Like

Tudtommal nem az érettségihez kell, hanem a felsőoktatásba való jelentkezéshez kell, (Pl. Egyetem, főiskola) legalább egy nyelvből minimum középfokú nyelvvizsga.

2 Likes

Igen ez most így van, gondolom valahol hallotta hogy másképp lesz, de nekem is csak pletykának tűnik…

Ja, én meg annyit ha kikerülsz az életbe, akkor rájössz, hogy ami idáig az iskolákban történt az lóf** ahhoz az ívhez képest, amit az életben kapsz :smiley:

Szerintem be kéne vezetni a tanulóknál az általános iskola után egy év “élet” képzést, utána sokan szerintem úgy tanulnának tovább, mint a kisangyal. Persze ez csak vicc, sajnos ez nem lenne kivitelezhető semmilyen szinten. Viszont én is így felnőttként azt érzem, hogy ha most újra kezdhetném a sulis éveket, tuti sokkal keményebben, teljesen mást, teljesen máshogy csináltam volna. És most itt van a következő pont, hogy a lányom szeptembertől iskolás lesz, szóval kezdhetem kitalálni a következő évekre a különféle motivációs beszédeket, ha megmakacsolja magát :smiley:

5 Likes

Ez szerintem már (jó ideje) nem aktuális. Ha mégis, jöhet valami forrás, mert én nem láttam ilyesmit.

1 Like

Ilyesmit láttam magyarokkal is, nem volt kevésbé gáz. Sokan szerintem azóta is rettegnek, hogy mikor fogják bevezetni az arab számokat. :stuck_out_tongue:

Maximálisan egyetértek. :smiley:

az oké :smiley: a magyar átlag sem túl okos, de amikor egyetemi és főiskolai hallgatók/diplomások mondják, hogy a “hold nagyobb a napnál” vagy “nevezz meg egy dél-amerikai országot” és azt mondja, hogy “Afrika”, azért az gáz :smiley:

4 Likes

Igaz :smiley:

Nálam fater egyszerüen oldotta meg a dolgot. Nem akartam tanulni és ezért nyárra mehettem segédmunkásnak köműves mellé aztán egy hónapba kaptam 40k-t (2004-5 körül). Rögtön rájöttem, hogy tanulni akarok. :smiley:

3 Likes

Jómagam 2013-ban érettségiztem,akkor is voltak már olyan tantárgyak amelyek csak arra voltak jók hogy az embert idegeljék.Én is egy informatikai suliba jártam,s volt dolgunk bizony kémiával,földrajzzal,környezettel,elektronikával de még szakrajzzal is.(Gépészetet is tanítottak,csak a másik szakon,faszom se tudja egy informatikustól mit vártak mégis mit fog kezdeni az AutoCAD-el meg az elektronikával).Ezzel szemben ugye “informatikából” csak a Microsoft Office ment 4 évig,1 évig tanultunk gépelni(de csak azért mert angol előkészítőn voltunk,amúgy az se lett volna),meg 4 évig volt egy programozásnak nevezett valami ami a részeges tanár miatt szarra se volt jó.Szóval pont arra nem tanítottak meg ami minden “informatikusnál” alap szeritnem:Az önálló gondolkodásra,hibaelhárításra,meg amúgy a számítógép alap alkatrészeinek működésére.

Maga az érettségi nem volt gond,szerencsére az amúgy évközben “gáz” tanárok is maximálisan segítőkészek voltak felkészülésnél és szóbelin is.Tudtommal a 2-es még mindig 25-30 százalék körül mozog,aki annyit nem szed ösze az meg is érdemli a bukást,hogy őszinte legyek.(Ezt mondom úgy hogy az órákon jegyeztem meg a dolgok 80%-át,otthon csak akkor tanultam ha valami nehezebb anyag jött,házit is összecsaptam vagy másoltam órák előtt.3-asnál rosszabb jegyem nem kaptam érettségin az is csak a nemezisem a matek lett.)

1 Like

Az egyetem is nehéz lesz, és nem lesz mindenkiből atomfizikus. Egyébként nem olyan sok az az anyag amit meg kell tanulni utólag visszagondolva. Akkor biztos sok.
Nem megugorhatatlan a közepiskola.

2 Likes

Aki magyarországon tanul az szerintem így is nagy handicap-el indul… Én Nagybáradon születtem ott jártam suliba/egyetemre… Alapból 2 nyelvel indulnugye az első osztály…Román és Magyar amit ugyanabban az óraszámban…azután 2iktól jön az Angol 5iktől pedig a Latin és mégegy nyelv…

De persze 1tól 10ig megy az osztályozás és 5-ös a legkissebb átmenő jegy…

De igazából a rohadt sok tantárgyon kívül semmi más dolga nincs az embernek ebben a korszakban…úgyhogy sírni lehet :slight_smile: de ha megkell b.szódni akkor megkell b.szódni…TANULNI KELL!

Rossz tanár mellett is meglehet tanulni az anyagot ahogyan jó tanárhoz is hiába jár be aki nem hajlandó rá… Az egyetem az ahol rájön az ember, hogy a “tanár” az csak egy irányt hivatott mutatni nem azért van, hogy kikövezze az utat előttünk…de ezt sokan nem fogják fel csak mikor már rég késő.

2 Likes

Amin kiégtem Xeno az az, hogy egy ismerősöm az edinburghi főiskolán tanult computer sciencet (3 éves a suli ) és másodév végén vették elő az alap sinus, cosinus, tangens, cotangenst. Én meg igy álltam, hogy "Really ??? " Nálunk ez 10. osztály középiskola :smiley: Engem szét szivattak első évben deriválás és integrálás néven. Be sem tudtam fejezni :smiley: (munka mellett persze)

3 Likes