Erősítő (DFR-1600-es házimozi egység) helyett

Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy nincs-e esetleg valakinek valamilyen tippje, hogy a régi Philips DFR1600-as hangfalait valamilyen másik erősítővel életre lehetne-e kelteni a mostani Lg tévémhez. Ugye sajnos ezek a hangfalak az erősítőn kivűl csak ilyen meztelen kábelvégesek, tehát még normális csatija sincs a hangfalaknak. Viszont elég fontos lenne, mert akkor talán lehetne használni a cuccot.
Válaszokat előre is köszi:)

Szia!

Ha jól nézem, akkor azok a hangfalak egy régi 5.1-es kombi DVD lejátszó hangfalai. Mi a terved velük? 5.1-ben szeretnéd használni? Mire kötnéd? TV-re, PC-re?

Szia! Igen 5.1 és abban is szeretném használni és egy smart lg tv-re szeretném kötni mint 5.1 rendszer, csak ugye ez se optikai kábellel nem megy mert csak kimenet van a lejátszóból, se hdmi-vel mert az nincs a lejátszón.

Hardverapón célszerű körülnézned, ott olcsón ki lehet fogni minőségi japán (Onkyo, Pioneer, Yamaha, Denon, etc.) 5.1-es “sima” erősítőket. Toslink-esek (azaz optikai bemenettel rendelkezők) már 20-25e forintért vannak, HDMI-sek 70-75e forinttól indulnak.

Rendben utánanézek:)
Köszi szépen!

1 kedvelés

Igazán nincs mit. :slight_smile: