Érthetetlen, idegesítő PUBG probléma


#1

Csáó Mindenki!

Olyan probléma ütötte fel a fejét nálam, hogy PUBG közben egyszer csak úgy random a semmiből olyan szinten elkezd szaggatni az egér mozgása, hogy játszhatatlanná válik a játék. Ugyan 60 Hz-es monitorom van és 140 fps körül játszok a játékkal, de a screen tearinget kizárnám, mivel az nem ilyen zavaró jelenség, mint ami nálam tapasztalható, ez sokkal durvább. Egyébként ez a jelenség még tapasztalható CoD WWII-ben is, de viszont CS:GO-ban már egyáltalán nem jelenik meg. Van egy MSI GTX 1070-es kártyám, i5 7600-as procim és egy steelseries rival 110-es egerem ha valakit érdekel. A probléma minden DPI és polling rate beállításnál jelentkezik sajnos. Esetleg tapasztalt már valaki hasonló jelenséget? Ha van olyan aki tud erre megoldást ne fogja vissza magát, írjon bátran! :slight_smile:

Köszi a válaszokat előre is!

Üdv: TG


#2

Amúgy mi értelme van a 60hz es monitoron 140 fps-sel játszani? Ezt most tényleg érdekel, mert nem te vagy az első akinél ezt látom. Ha 60fps nél nem tud többet megjeleníteni a monitor minek feleslegesen terhelni a vga-t?


#3

Mert a v-sync bekapcsolásával egy bizonyos input laggot tapasztalsz, ami ellehetetleníti a pontos célzást, ezért muszáj kikapcsolnom a v-syncet, hogy ez megszűnjön, így nyilván magasabb lesz az fpsem mint 60.


#4

Szia,

be tudsz egyébként max fps-t állítani, az nem v-sync, de csak annyi fps-el fogsz játszani amennyit bír a monitorod. :wink:
Egyébként az alap kérdéshez: Az fps végig meg van csak az egered akad, vagy maga a game is szaggat? :thinking:


#5

Az fps ugrál 100-140 között, de alapvetően a game nem szaggat, teljesen simán megy, majd kap egy képet a rendszer és elkezd ugyanígy 100-140 fps között szaggatni az egér. Úgy képzeld el a jelenséget, hogy pl húzom az egeret A-ból B pontba és A és B pont között többször is megakad, hol kisebb, hol nagyobb mértékben.


#6

Csak játék kozben tapasztalod? Esetleg egy egér driver update?


#7

PUBG és CoD WWII-ben tapasztalom, CS:GO-ban nem, illetve játékon kívül se tapasztalom, tehát totál nincs ötletem. Már szétgugliztam az agyam, de megoldást nem sikerült még találnom. Egyébként volt driver update, a legfrissebb steelseries engine van fent.


#8

Ha esetleg használsz avira-t töröld le, volt akiknek az okozott problémát.


#9

Nem használok.


#10

Én csak annyit tudok hozzászólni, ha segít, hogy nekem is pont ilyen egerem van, de egyik játéknál sem tapasztaltam ilyent, pedig egy ideje megvan az egér.Mondjuk PUBG az nincs meg, de CoD nál sincs ilyen nekem


#11

Köszi, hogy megírtad. Egyébként már egy ideje én is erősen gyanakszom arra, hogy a problémámhoz nincs köze az egeremnek.


#12

Nekem is ez a problémám, kipróbáltam más egeret is és semmi se változott szóval nem az egér a hibás.


#13

Valami megoldás nagyon kellene rá, mert ez így eléggé játszhatatlanná teszi. :frowning:


#14

Annyit módosítanék a problémán, hogy mégis csak az fps ingadozás alatt jelentkezik ez a szaggatás. Ez normális, hogy 100-140 fps közötti ingadozásnál is ilyen zavaró az említett szaggatás?


#15

megoldás 1:
Vegyél egy 144 hz-s monitort.

Mivel most jön a rinya, hogy nincs pénz:

Megoldás 2:
Limitáld már az fps-t 60ra!!! Vagy simán kapcsold be a vsync-ket.

Tudom, hogy most bunkónak tartasz, de legnagyobb baromság 60as monitoron 60felett tolni.
Másodpercenként a monitor akkor is csak 60 képkockát jelenít meg, ha a fejed tetejére állsz is. Hiába tolja 120az a kártya.
Az, hogy fps-ingadozásnál van? Nanááááá 100ról 30ra azért megfejel minden látványt.

Ha a modok szerint nem megflelő a stílusom, vállalom a retorziót, de ezt már rossz olvasni.


#16

Nem tartalak bunkónak, csak megértettem, hogy nem érted miről beszélek.

A zsebben kotorászást talán kihagyhattuk volna.

A 60-as fps limittel és a vsync-kel leírtam fentebb mi a gond, nem farokméregetés céljából játszom annyi fpsel amennyivel játszom, valamint az általad említett “100ról 30ra” történő fps ingadozás olyan szinten más mint a 100-140 fps között történő ingadozás, mintha én egy gólyát és egy zsiráfot hasonlítanék egymáshoz csak mert mindkettő állat és mindkettőnek hosszú a nyaka.

Az meg, hogy rossz olvasni? Hát kérlek… Úgy gondolom kulturáltan, többé-kevésbé érthető nyelven megfogalmaztam egy problémát, amire nem találok megoldást és segítséget kértem. Ha ez valakinek fájdalmat okoz…

Ui.: Tisztelt moderátorok, tisztelt pajkosdildo, nem vitát akartam szítani, csak úgy gondoltam, a tisztán látás érdekében ezt le kellett írnom.

Üdv,

TG


#18

#19

de pont az a jópár képkocka, amit nyom a kártya, de nem jelenít meg a monitor tartalmazni fogja az egered mozgását. Nem hiszem, hogy 10 perc kipróbálást nem ér meg. Ha úgy is fet áll a gond, akkor még mindíg ott a felettem olvasható frissitési gond.
(az, hogy más számokat írtam droppra, teljesen mindegy. Pédavolt)


#20
  1. (Most abban, hogy baromság amit írt mi a sértő, hogy ki kellett javítanod @lengyelb? NE írj a nevemben badarságot…vagy legalább ne azt, hogy SZERINTEM nem működik így mert ez KONKRÉTAN NEM így működik)…ez az egész nem így működik

  2. A 1080Ti tud 210 fps-t PUBG-be egy olyan 60Hz-es monitoron ami kicsit drágább és nem szaggat, nem akad és tökéletes minden input is.

Pont, hogy 60Hz-es monitoron is látszik pozitív különbséget minőségben ha magasabb FPS-en játszik az ember.


#21

Köszi a válaszokat.