TheVR Fórum

Excel makró segítség kérés

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni egy makró írásához. Dolgoztam már VBA-ban, keveset értek is hozzá, de úgy tűnik most túl nagy fába vágtam a fejszémet és kicsit elakadtam. Elöljáróban még annyit szeretnék mondani, hogy mivel Felvidéken élek és itt is dolgozok ezért a megnevezések szlovákul lesznek.

Szóval adott egy UserForm, aminek a neve NovaZakazkaForm. Ezen a form-on található 5 db ComboBox, mellette 5 db TextBox-al. A ComboBox-ok fel vannak töltve raklapnevekkel. Azt szeretném ha a ComBox-ba begépelt raklapnevet megkeresné a táblázat “palety” fülén található E7:E1341 tartományban. Ha talált egyezést, akkor az M oszlopba írja be a TextBox-ba begépelt darabszámot a raklap neve mellé.
Például: beírom a ComboBox1-be hogy TesztRaklap, a mellette lévő TextBox6-ba beírom hogy 10. Ha rányomok az Import gombra, akkor megkeresi a TesztRaklap-ot a tartományban, majd beírja a darabszámot a TextBox-ból.

A fölső 4 TextBox működik. Azoknak nincs közük ehhez a kódhoz.
Ezután kellene egy autofilter és másoló kód is, de azokat már megtudom én is csinálni.

Nem tudom ez mennyire megoldható, próbáltam keresgetni több oldalon több féle kódot és azokat a kódokat összeollózni, de sajnos sikertelenül.
Előre is köszönöm a segítséget. Ha esetleg valami nem lenne tiszta, akkor Discordon nyugodtan írjatok DM-et (Gandalf357#0400).

PS: nem tudom ez pontosan milyen kategóriába tartozik itt Fórumon, ezért az Egyéb-be raktam