Exynos 9410 - 4Gb vagy 6Gb ram?

Sziasztok.
A közeljövőben szeretnék vásárolni egy telefont. Az a kérdésem, hogy szerintetek meddig lesz elég az Exynos 9610, kb 3-4 érvre tervezem a leendő telefon használatát, illetve elég lesz ha 4Gb ram lesz benne, vagy inkább legyen 6Gb. Sokat nem játszok telefonon, de szeretem kihasználni a képességet. Ezalatt azt értem hogy sokat használom az osztott képernyőt, internetmegosztást és nem szoktam bezárni a háttérben futó alkalmazásokat (multitasking). A jelenlegi telefonom egy 4 éves Galaxy S5, ezt szeretném lecserélni terveim szerint egy Galaxy A50-re.

Szerintem ha reálisan 3-4 évre tervzel, akkor vagy tiszta Andoidos telefont keress (Pl Pixel) vagy iPhone.

Sajnos a Samsung nem a szoftverfrissítések sebességéről híres, főleg nem ha szolgáltatótól veszed, ergo azzal hamarabb lehet gondod mint a hardverrel. Plusz a sok letörölhetetlen extra app miatt több memóriát is fogyaszt.

Nálam az iphone teljes mértékben ki van zárva(ne menjünk bele, hogy miért), viszont a több mint négyéves samsungommal én visszagondolva teljes mértékben meg vagyok/voltam elégedve. Lehet azért, mert akkor a samsung csúcsmobilját vettem meg, de sajnos mára már elöregedett és lelassult.
Más gyártóval nincs tapasztalatom, talán még a huawei jöhetne szóba, de a samsung nekem szimpatikusabb.

Lehet ez csak az én véleményem, de inkább vennék egy jobbfajta Xiaomit (ahogy azt én is teszem évek óta), ami jóval olcsóbb, igaz nem is fogod vele húzni 3-4 évig. De a mai világba szerintem teljesen oké ha 1,5-2 évente cserélsz mobilt (van aki gyakrabban is…), gari is friss lesz legalább mindig. Persze ha nagyon Samsungot szeretnél, akkor tárgytalan, ez pont ugyanolyan mint mikor valaki mindenáron Intel/AMD PC buildet szeretne…

1 Like

Huaweit nem vennék a jelenlegi helyzet miatt, de továbbra is azt mondom, ha hosszú távra tervezel, akkor Google Pixel széria körül nézelődnék, ha nem sürgős, az októberben érkező 4-et már lehet megvárnám, mivel hosszú ideig szerentéd használni.

Huawei kérdésben csak az alábbi cikket ajánlanám egyébként egyet értek azzal, hogy tiszta android vagy iphone az út hosszabb tábon

Kb. 1,5 éves az s9-em de vannak már jelek arra hogy lassan cserélni kellene, habár az átlagnál sokkal többet használom.

S5-ről nem A50-re váltanék, ha ilyen hosszú időre tervezel, hanem inkább S9/S10e/S10-et néznék. Nekem most múlt két éves az S7-em és bőven használható még, lazán kibírnám vele még két évig, ha nem lett volna közben egy másik céges telefonom (S10).

1 Like

Igen, ezt olvatam, de ahogy feloldották, bármikor újra be is vezethetik, szóval szerintem alapvetően ezt figyelembe kell vennie annak aki nem csak Huawei hanem úgy általában kínai gyártók telefonjaival tervez.

Elsősorban pénzről szól ez a döntés attól még az alap probléma nem oldodott meg. Továbbra sem javasolnám én sem megvételre a cuccot… , de jelenleg nem annyira kritikus a helyzet mint korábban volt.