TheVR Fórum

Eyefinity gondok

Sziasztok!

Adott 3 monitor, 2db jobb, és bal oldalt 24" 1080p,illetve egy középen 27" 1440p, de ezt is 1080p-ben használom.

A középső displayen fut, a jobboldali dvi-display, a baloldali pedig dvi-HDMI átalakítóval. Sajnos nem mai high end monitorok ám.

A videokártya egy rx 5700 xt nitro +, a problémám pedig a következő. Ha a Radeon szoftverben bekapcsolom az eyefinity nevű cuccot, a középső monitort felrakja 1440p-be, és a monitor alsó 1/3a üres marad. Nagyon sok minden próbáltam már állítani, de egyszerűen nem sikerül.

Nincs valakinek valami ötlete mi lehet a gond?

Valszeg az a baja, hogy felismerte a monitor felbontását és utánaállított. Winen belül maradt a 1080p és annyi képkockán jelenik így meg, amennyi valójában.
Vagy a radeonon nyúlj bele manuálisan, hogy 1080p legyen, vagy winben, hogy 1440p.

1 Like

Mikor atkapcsolom az eyefinity-t akkor a Windowson belül már csak a három monitor felbontását tudom állítani, ami alapvetően 6400x1064-re kerül beállításra. Sajnos valószínűleg itt a probléma, de ezt módosítani (úgy hogy megmaradjon a 3 kijelzős mód) csak 5040x838-ra,vagy 4266x708-ra tudom módosítani, amik szintén nem megfelelőek.

A Radeonon belül sajnos nem tudok mit állítani ilyen téren, ha pedig a Windowsban teszem át azt az egy monitort 1440p-re, akkor ugyan ez a helyzet áll fent. A középső monitoron látszik, hogy mikor atvaltok az eyefinity re, akkor ott ő atvalt 1440pbe, csak ugye hiányos kijelző el. :frowning:

Ha a Radeonon belül adnék neki egyedi (1920x1080) felbontast, akkor azt írja, hogy : Az egyedi felbontás beállítások nem kompatibilisek ezzel a kijelzővel. Konfigurálja a beállításait, és próbálkozzon újra. Pedig csak a felbontast írom át ugye.

Korábban volt ilyen gondod?
Nem frissült le a softver?
Ha frissült, akkor egy próbát megér legyalulni és az előző verziót feltolni.

Első 3 monitoros setupom, mióta megvan próbálom, kb 3.frissites van azóta de nem érek el vele többet. Most már rajottem hogy a virtuális Szuper felbontás segítségével át tudom lőni a két 1080-as monitort 1440re, de az sem segített a dolgon. A középső valamiért ugyanúgy csak 2/3ban látszik. Vagyis látszik az egész asztal, csak mintha osszenyomna valamiért…

Monitoron magán a gombokkal/joystick nem lehet állítani a megjelenítési területet?

Sajnos nem. De A régi catalyst-tal úgy tűnik elő tudom belőle csalni a dolgokat.

1 Like