Ez a laptop jó lehet egyetemre + hosszútávra?

Sziasztok, idén megyek egyetemre (infó szak), egyáltalán nincs laptopom, csak egy régebbi asztali gép, azzal nem megyek túl sokra, így hosszú távra szeretnék venni.
Az acer ultrabookjai közül csak a Swift 3 játszik, Mac egyáltalán nem, Asust annyira nem ismerem, Dell-ben és HP-ben gondolkodom még az Aceren kívül.

Ezt néztem:
https://www.arukereso.hu/notebook-c3100/acer/aspire-swift-3-sf315-52g-84cw-nx-gzaec-002-p420793596/

https://www.digiprime.hu/laptop/acer-swift-3-sf315-39147-elado/?utm_source=arukereso&utm_medium=39147-acer&utm_campaign=konverzio

Származhat belőle nagy hátrányom, hogy dedikált típusú kártya van benne intergált helyett?

Ha pedig ezt nem javasoljátok, akkor a Dell/Hp közül melyiket érdemes ha hosszú távra tervezek? Max 380K-ig. Asztalit semmiképp se szeretnék, mert sokat fogok mászkálni és nincs közel az egyetem se.

Kezdjük ott, hogy mire akarod használni?
Gyakorlati órákra tudtommal az egyetem ad gépet.

Programozásra és általános, mindennapi használatra. Mindenképp kell saját laptop :slight_smile: A régi gépemet itthon hagyom.

Leglényegesebb kérdés, hogy játékra szeretnéde használni mert akkor kell a dedikált kártya ami agyoncsapja a könnyü hordozhatóságot és az akuidőt. Ha nem cèl a game akkor ebben az árban vannak jobb opciók

Melóra kb 2 hónapja az alábbi gépet vettük és eddig nagyon bevált

Egy szintel jobb is szóba jöhet esetleg

Jók lennének, ha legalább 14’’ lenne a kijelző, az alatt semmiképp sem akarok venni.

Nincs lényegi különbség a kettő méret között, szerintem ha a 14 neked jó lenne, akkor biztosan a kisebb is.

Az alábbi lenovo esetleg. Nehezebb az atlagosnál de ez a seria jól bírja a strapat

Acerből ez

Az egyik legfontosabb szempont, hogy pár évig jó legyen és ne kelljen újabb majdnem 400K-t rászánni, játszani egyáltalán nem akarok rajta. Egyikkel sincs tapasztalatom, a thinkpadokról jót olvastam, az acerről viszont azt mondják, hogy nem valami strapabíró, pedig egyébként nagyon tetszik külsőre, hardveresen is megfelelne, de én is megkérdőjelezem, hogy egy ilyen vékony és könnyű laptop mennyire bírná ki… Szerinted nem zsákbamacska? Kb. csak ez tart vissza, pont “tökéletes” lenne, mivel olyat keresek, amitől nem undorodom ha ránézek és a teljesítménye is megfelelő. A thinkpad kevésbé tetszik külsőre, de ezen kívül teljesen oké, a súlya sem visszatartó erő.

Ezek a vékony kisebb gépek arra vannak kitalálva hogy hordozd és elég jól bírjak a strapát. Acer-rel csak az alsóbb kategóriaval van tapasztalatom és nem ajánlanám senkinek, de ez már egy másik szint.
Közelröl megnéztem pár ilyesmi gépet, egész strapabírónak tünnek a teljes fém burkolattal nem hiszem hogy para lenne és tök jól néznek ki. A 8 órás üzemidő sem rossz érték amit a gyartó igér, valószinü valamivel kevesebb lesz használat melett de egy sulis napot kibír. A sulya meg 1kg körül alakul ami ha sokat hordozod hidd el sokat számit.

Az, hogy meddig lesz elég bármelyik gép amit ebben az ársávban találsz nagyon jó kérdés, csak valószínúsíteni lehet, hogy azzal az acerrel rendben el lehet boldogulni jó néhány évig.

Thinkpadeket használok már egy ideje a 12,5-ös méretüeket és amit elmondhatok róluk az hogy piszok rondák, ormotlan kialakítasuak, full műanyag gépházzal rendelkeznek, de nagyon jól bírják a strapát és nagyon jó a billentyüzetük :slight_smile:

2:26-tól… :smiley:


Ez elég röhejes szerintem.

Swift 3-ból van olyan típus, ahol csak annyi a különbség, hogy nehezebb valamivel és 16gb ram helyett 12gb van benne, árban is hasonló, kicsivel olcsóbb, de nem mozog ennyire brutál mód, mintha mindjárt szétesne…

Akkor te a Lenovot ajánlanád?

Olyan gépet nem vennék amiben alaplapra épített memoria modul van mint ahogy írtad a swift 3 12gb verziót, mindenképp 2 slotban és 16-os méretben gondolkodnék. Nem rosszak azok a lenovo gépek de saját igényre és tapasztalatra építve a kisebb méretre mennék ra mint amilyen a korábban linkelt dell 7386-os. Körbenézhetsz még a hp envy, pavilion es probook tipusok között is esetleg
Az hogy mennyire mozog a kijelző tény hogy zavaró tud lenni bizonyos esetekben

Én személy szerint nem használom az érintőkijelzőt laptopokban, arra ott van a telefon, tablet.
És szerintem átlag felhasználással nem fogod hajlítgatni a kijelzőt. De tény, hogy így nem a legjobb

Nekem ez elég elrettentő, hogy ennyire lehet hajlítani, hiába nem csinálnám soha. :smiley:

Végül kettőt néztem, muszáj leadnom valamiből sajnos… (kijelző mérete)

https://www.digiprime.hu/laptop/dell-inspiron-7386-43190-elado

https://www.digiprime.hu/laptop/asus-zenbook-flip-13-ux362fa-numberpad-44318-elado

A Dellt ajánlatottad már, erősen gondolkodom, hogy ez lesz. Közben találtam Asust is, azzal van tapasztalat? Nekem azt mondták, hogy lehetőleg ne válasszak tőlük.

Hogy öszinte legyen a zenbook külsöre föleg a szürke kivitel megvesz kilóra, nem beszélve a numpad megoldasról, az igért aksi időt viszont nem annyira hozza és a kijelzője sem az igazi. Ha ájanlanom kell a dell fele hajlok mert több tapasztalatom van vele és azok jók. Irták itt forumon többször is hogy a dell szervíz nem az igazi, de a többivel is vannak bajok.

A dell-ben valamennyivel jobb a kijelző megjelenítési minősége, az asusban elvileg gyorsabb az ssd + a touchpad is jobb egy picit, na meg sokkal elegánsabb :slight_smile:

Aaaaz összes szervízről el lehet mondani, hogy bajok vannak :smiley: