Ez a pc megéri?

Cpu: intel i3-8100
Gpu: GeForce GTX 1050 Ti
Ram: HyperX Fury Black DDR4 1x8 GB 2400 MHz
Alaplap: Gigabyte B360M DS3H
Hdd: 1Tb 7200 rpm SATA-3
( mechanikus billenytű és gamer füles ajándél) 30,000 forint értékben.
Megéri ez a konfog 2 éves garanciával 200,000 forintért?
Válaszaitokat előre is köszönöm!

Az ár érte kicsit sok amit felsoroltál az olzyan 140-160e környéke egyben.

Nagyon nem éri meg! Véletlenül se vedd meg!

300-ért mainstream plus-t kapsz, ami sokkal erősebb!

itt nézz körül.

1 Like

Bocsánat, elirás tortént, 200.000 és nem 300.000 ezer

Akkor annyiért budget plus intel.

Ramból inkább vegyél 2x4 gigát, ne 1x8-at.
SSD ajánlott, mert rengeteget dob a gép fürgeségén ( nem fps-ben ).

De az a füles meg bill hidd el benne van az árban. Úgy annyira nem rossz, bár a táp minősége kérdéses.

Segotep:H9PLUS+ 540W

Hát ez elég putri tápnak tűnik…

Nem éri meg és az előre összerakott gépeket felejtsd is el, olcsóbban kijössz, ha te magad veszed meg az alkatrészeket, ha meg nem tudod hogyan kell összerakni, akkor kérhetsz pár boltban összeszerelést, még így is olcsóbban jössz ki a végén.
SSD-t meg ne vegyél még, az extra pénzt inkább költsd jobb VGA-ra, így jobb teljesítményt kapsz a játékok alatt, cserébe tovább tölt be a windows, na bumm, túléled valahogy, ráadásul később SSD-t bármikor tudsz venni a gépedbe, VGA-t már nehezebben.

Az előre összerakott konfigokat el kell felejteni. Mindenhol. Normálisat itthon még nem láttam.

(kicsit off, de mi a fenéért nem csinálnak a boltok “normális” előre összerakott gépeket?? Egyvalaki elkezdené, és kb letarolná a piacot, mert igény igenis lenne rá, sokan nem igazán értenek hozzá. Igen, kevesebb lenne a haszon ha / darab nézzük, de a forgalom növekedése simán behozná szerintem)

4 Likes

Én annyit változtatnék rajta hogy semmiképpen se 1x8, hanem 2x4GB RAM-ot vegyél.


Itt nézelődhetsz

(OFFhoz:
Valszeg mert aki előre összerakottat kertes az nem ért hozzá annyira, ergo kifizeti a gyér alkatrészekből összerakott de “jólárasított” konfigot (így sok esik a boltnak). Aki meg már ért annyira hozzá, hogy összeválogassa az már nagyrészt össze is rakja vagy max pár ezer forintért összerakatja. Egyébként ha meg nem rendeli, mint még mindig nagyon sokan, akkor bármely lokál számtech bolt összerakja neki freebe ha onnan veszi bármit is kér (ott annyival drágább is, de legalább van hol verni a pultot ha garis gond van). Az már más kérdés, hogy mennyire jó szándékú a helyi kollega és mit sóz az illetékesre.
Szvsz ha összeraksz egy fasza konfigot és úgy árulod árában, max pár ezer forint haszonnal, ugyanott vagy mintha pár ezerért vállalsz gépösszerakást, márpedig nagyon sokan szeretnek variálni ha már pénzt adnak ki). Az viszont igaz, hogy a nagyobb boltok legalább javaslatokat tehetnének ki, vagy gépösszerakókat jófele “presettel”, de a PC már közel nem akkora biznisz nekik mint anno, a gamer réteg viszonylag perifériára került szerintem, már ha az összképet nézzük. Tartalom fogyasztásra szinte nem is használják, hiába a legjobb ár/érték arány, mind teljesítményben, élettartamban, javíthatóságban és bővíthetőségben is, mégis a telefon, tablet, noti piac viszi el a nagyját, nem beszélve a gaming jó részét főleg nyugatabbra a konzolok.)

Itt a biznisz lényege az kellene legyen, hogy a bolt eleve nagy mennyiséget vesz a termékekből, ergo sokkal olcsóbban kapja mint amennyiért tovább adja. És egyben több mindent el lehet adni ha normális áron teszik, mint külön külön, plusz jó imidzset is építenének maguknak.

Külföldön elég sok ilyen cég van (Pl maga az NZXT is csinál ilyet), sajnos itthon nem elérhetőek :frowning:

Ott azért nagyobb a piac. Itthon főleg ilyen átlag fizu mellett, az ilyen minőségű és árú komplett PC-kre úgy tűnik nincs akkora igény, hogy rengeteget tudjanak tartani raktáron. Ha olyan jó biznisz lenne, biztosan meglovagolnák. Minden estre kíváncsi vagyok, hogy egy kizárólag minőségi komplett PC-kel foglalkozó shop mennyire menne kishazánkban.

Csak a magyar piac nyilván nem tartaná el, de nem is kell, hiszen itt az egész EU. Kicsiben nem érné meg nekikezdeni.

Azért az elég nagy meló amig kiépited a bizalmat az emberekben, hogy téged válasszanak pc vásárlásnál és a befektetésed is sok idő amig megtérül. Könnyebb dolga lenne valamelyik már piacon lévő webshopnak inditania egy ilyen mentalitásu pc build részleget. Lenne rá igény az biztos

1 Like

Unbox Therapy pont nemrég rakott fel egy videót amiben ez az NZXT configolás szóba kerül. Elég durván megcsinálták ezt a game and fps based shop systemet. Szerintem sok kis tizenéves puja lenne aki egy ilyen oldalon gond nélkül eltudná költeni apuci pénzét.

Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy a mostani webshopok előre összerakott gépeinek már pont annyira pocsék a hírük, hogy nagyobb meló lenne ezt megváltoztatni, mint akár egy webshopnak csinálni egy új brandet és tiszta lappal indulni.

Így van, elég jól megcsinálták. Sajnos itthon nem elérhető :frowning:

A jelenleg is működő webshop esetében egyetértek és valahol erre is céloztam de egy tök új vállalkozás kiépítése nehéz falat és igencsak költséges…

Nem kell új vállalkozás, ha lenne esze, valamelyik webshop csinálna simán egy új “brandet”. Annak egy külön honlapot (ami sokkal egyszerűbb mint a teljes webshopé), designt, és kész is. Csak tényleg normális alkatrészeket kellene a gépekbe tenni az elejétől, versenyképes áron.

1 Like