TheVR Fórum

Facebook hackertámadás ért?!

Sziasztok!

Egy olyan dolog ért ami ma enyhén lesokkolt, van egy Facebook oldalam és ezen belül szerintem történt egy hackertámadás vagy én nem is tudom micsoda. (amit ennek hatására töröltem is, mert amúgy se foglalkoztam már az oldallal annyira).

A lényeg, megvolt adva a PayPal-om mert egyszer egy nagyon olcsó hirdetést vásároltam, hogy be indítsam az oldalt, meg kíváncsi is voltam milyen ez, és, hogy működik.

Nos ma kb 21 óra tájék kaptam 3 db e-mail-t, hogy valami hirdetést hoztak létre az oldalam nevében, full orosz szöveg volt vagy én nem tudom, utána láttam, hogy a Facebooknál ahol ki lehet jelentkezni ott megjelent ilyen Vállalkozáskezelő két furcsa név-el (linkelek képeket)
És 1200Ft-ot le tudtak venni úgymond a kártyámról, mert megvolt adva a PayPal-om ott meg ugye a Bankkártyám, valami hirdetésre és ezzel nem tudom mi volt a cél, de ugyan úgy édesanyám Facebook fiókjánál is hasonló dolog történt, viszont nála meg random Facebook oldalak jelentek meg ahol ilyen orosz vagy tudja a fene milyen nyelvvel jelentek meg a hirdetések. (neki ugye nem volt megadva a kártyája, sőt sose volt semmilyen oldala így ő vele nem történt úgy komoly baj) amikor ez megtörtént velem abban a pillanatban töröltem a kártyámat a PayPal fiókomba és utána már jött az értesítés, hogy nem tudtak több összeget le vonni a hirdetésre, pedig próbálkozott…és be volt állítva valami napi 77.000 forint költségkeret…Amikor rá mennék a Vállalkozás végleges törlésére, hogy teljesen tűnjön el, akkor meg hibát ír ki.

(bocsánat ha értelmetlenül lett fogalmazva kis pánikba estem, mert ilyen még sose történt velem.)

Szóval szerintetek ez mi és miért jelentek meg ilyenek?

!SEMMIRE NEM MENTEM RÁ, SEMMILYEN VÍRUST NEM NYITOTTAM MEG AZ ILYENEKRE ODA FIGYELLEK!

Mit?

1 Like

Le tudtad állítani a kampámyt? Van kiegyenlítetlen számla a fiokban? Megvan még az admin jogod?
Igen, feltőrték a fiókot, a fenti válaszok függvényében tudsz további lépeseket tenni.

Nem használtad ezt a fiókot pl webshop bejelentkezéshez? Legtöbbször ott szivárog jelszó, hogy ezek a kis boltok nem foglalkoznak az adatvédelemmel.

Jelen pillanatban ezeket látom, van egy olyan rész, hogy admin hozzáférés ott ott a nevem illetve egy furcsa e-mail cím ami nem az enyém

Nem, nem volt ilyen

Itt mit és, hogyan kellene csinálnom? Mert nem igazán értem :frowning:

A pénzt már nem tudja tovább levonni, mert a PayPal fiókomból töröltem minden kártya adatott, és lehet a fiokomat is fogom mert úgyse használom

Amíg nem fizeted ki a tartozást addig nem tudod törölni a fiókot.
Azonnal töröld a kampányt, ha tudod és az ismeretlen adatokat, majd jelszó változtatás és 2 faktoros azonosítás beállítás.
Írj a facebook supportnak, hogy mi történt és ha megfelelően igazolod, hogy tied a fiók van esély rá, hogy visszakapod a lovédat.

Az be van kapcsolva. Jelszó változtatás is történt, a kampányt meg ezért nem engedi akkor törölni?

Leellenőrizni, hogy megfelelsz-e te és a vállalkozásod az adott feltételeknek.

1 Like

Annyit sikerült tennem, hogy a “Jenta Fer” nevű vállalkozásba az e-mail címet megtudtam változtatni a sajátomra, így már olyan mintha én lennék az admin de mégsem, viszont mikor rá megyek arra, hogy vállalkozás végleges törlése akkor azt írja ki, hogy nem lehet, mert ki kell jelöljék egy másik admint, hát ez mi? Most ha én nem akarok ezt, akkor miért nem engedi teljesen kitörölni?

Egy kis helyzetjelentés!

Ezt kaptam a Facebook-tól 2 napja, ha minden igaz azt a pénzt visszakapom, és volt jelszó cserém is. Viszont a legördülő sávban még mindig ott van ez a két furcsa nevű vállalkozás. Sehogy se engedi törölni mindig hibát dob ki vagy azt, hogy nem törölhetem mert ki kell jelölnöm egy új admint.
Van valakinek valami ötlete?

kep

1 Like