Fejhallgató ajánlás

Ha fontos a hangzás (és a jó ár/érték arány), akkor elsősorban a hangtechnikai gyártókat kell nézni, a periféria gyártókat és a divatmárkákat inkább kerülni. (Hyperx cloudok és sound blasterx h5 kivétel).

1 Like

Köszi a választ!

A sima DT770-t néztem, az tetszik a pro mennyivel lehet jobb?
Az M40x mennyivel gyengébb hangzásban, mert az ára egy jó tízessel olcsóbb?

Audo Tachnica M50x tetszene, bár az összecsukhatóság nem tudom mennyire teszi gyengévé a mechanikáját.

Vehetsz simát DT770-et, csak azt már nem árulják úgy tudom, azért mondtam a pro-t. A pro nem olyan szép és kicsivel szorosabb, úgy tudom.
Az m50x-et nem ajánlom, nem jó a hangja, de hallgasd meg, ahogy a többit is, ha teheted. Nézz teszteket, bemutatókat, összehasonlításokat. :slight_smile:

Sziasztok!:slight_smile: én sem szeretnék új topic-ot nyitni ha nem baj, szóval itt kérdezném meg ,hogy valaki próbálta már ki ezt a fülest? : PIONEER SE-M521 (elsősorban zenére, és néha játékra használnám :slight_smile: )

Nem ismerem, de az MS5T ajánlott és az se olyan drága.

Az itteni áraknál nem fér bele a keretembe :confused:
Viszont még néztem fejeseket amik nagyobb árkategóriájuak csak lennébb van véve az áruk, esetleg ezekkel találkozott valaki? :smiley:
PHILIPS SHX50/00
JVC HA-MR60X-E

Nézz Superluxokat. A 681 Evo pl egy ajánlott, de ár/érték arányban sok egész jó.

1 Like

óó köszi szépen :slight_smile:

Helló!
Már megint én; a karácsonyi fejhallgatóvásárlásból nem lett semmi,ugyanis az egér tönkrement,szóval nem volt kérdés,hogy mit veszek karácsonyra.
Azóta eltelt egy kis idő,sikerült összekaparnom megint egy szűk 20ezer pénzt,de most jobban utánanéztem a dolgoknak.
Az tényleg igaz,hogy játékra is sokkal jobb ár/érték arányban egy hangechnikai fejhallgató kint egy túlárazott gamer?Ez alapján kutakodtam kicsit,és találtam kettő fejhallgatót:
Beyerdynamic dtx 910
Sennheiser HD 451
Ezek még büdzsén belül vannak,és elég jóknak tűnnek. Mit mondanak a ninjon hangtech-szakik, ideális ezek közül valamelyik fps gaming/ filmnézésre,vagy totál rossz irányba nézelődök?
A válaszokat előre is köszi!

Igen, igaz. :smiley:
Nézz át az Audio FAQ topikba, épp szóbakerült 2 (cal és pió), mindkettő jó belépő szint.
Az k612 pedig egy jó következő lépcsőfok lehet majd.

Budget megoldásokban Spíler jártas a prohardver fórumon. :smiley:

Gaming fejhallgató guide (nem belépő szint):

Kicsit utánanéztem mik a jó gaming fejesek 2 ág van ugyebár, az egyik a kompetitív gaming, a másik a sima szórakozásos. Előbbinek kell imaging, részletesség és jól hallható lépések, illetve fontos, hogy a mély ne nyomjon el semmit, utóbbi pedig olyan mint a filmnézés, a mély legyen ütős, a tér nagy, a hangzás kellemes és szórakoztató.

Kompetitív (szori, de mind nyitott):

 • K712 pro (valaki azt mondja, hogy ennek a legjobb az imagingje 1000 dollár alatt, kényelmes, cserélhető kábeles, a mély talán éppen nem sok)
 • Ad700x (nem tudom miért, de elvileg jó és a széria feljebb lévő tagjai is. Azzal, hogy sok a mély, itt nem lesz baj. :smiley: )
 • K612 (legjobb imaging, viszonylag olcsón, mély kevesebb, mint a 712-nél)
 • A HD650 is ajánlott elvileg, ami nem lep meg, úgy emlékszem tényleg jó volt ilyen téren.
 • A Fostex TH-X00-ról is hallottam jókat, de az kevésbé illik ide
 • A HD598 is ajánlott, de arról nem találtam beszámolót ott, ahol néztem.
 • HD700 (csak játékra, zenére nem)

Nem kompetitív (és filmnézés):

 • DT770 (zárt)
 • K712 pro
 • Fostex TH-X00
 • E-mu teak
 • Meze 99 classic (Zárt, zenére nekem túl sok mély)
 • DT990 (zenére nem ajánlott, mert a magasai a legtöbb ember fülét bántják)

Tudom, tudom, nem olyan olcsóak, de ezek már a jobb kategória, ajánlott melléjük továbbá valami jó DAC+fejhallgatóerősítő is.
Én azt mondom csak az audio részre érdemes annyit költeni legalább, mint a perifériákra (monitor, egér, billentyűzet) összesen. :slight_smile:
Mikrofonnak Antlion Modmic vagy olcsóbban Zalman ZM-MIC1

2 Likes

@Miki
Nehéz szülés volt,sok körülmény ellendolgozott,de végre megtörtént a fejhallgató upgrade :slight_smile: Végül a pioneer ms5t-t vettem meg,a muziker.hu -tól,szerda este adtam fel a rendelést egy adag gitárhúrral együtt,péntek du. megjött.
Köszönöm a sok segítséget Miki,és azt is,hogy meggyőztél ,hogy a HiFi fejhallgatók verik a gamereket. Életem egyik legjobb fejhallgatójához jutottam ma hozzá (nem volt sok eddig és egyik sem volt drága) , fülgazmust élek át valahányszor zenét hallgatok, :star_struck: Egyszóval; köszi Miki,hogy eligazítottál,nélküled ezt nem hallgathatnám amit most hallgatok :stuck_out_tongue:
Mivel nincsen nagyon viszonyítási alapom nem akarok nagyhangú véleményt alkotni,de azt megjegyzem ,hogy a Pio ms5t kenterbe veri az összes eddigi fejhallgatómat,és számomra hatalmas élmény! Bátran ajánlom mindenkinek aki ebben az árkategóriában keres fejhallgatót.

1 Like

Na, zsír, örülök! :slight_smile:

Halkan jegyzem meg, hogy a pió csak 10-20k és van tőle sokkal feljebb is, persze azokat jobb kerülni, mert pénznyelők… Most vettem egy újonnan 250k-s, akciósan 180k-s fejest, használtan 100k-ért… :ok_hand::joy:

2 Likes

Sziasztok!

Had kezdjem egy kis bevezetővel. Kb Fél éve vettem egy Razer ManO’ War fülest. Sajnos ennek eltört a fejpárna tartó konzolja, visszavittem, gondoltam kipróbálok másik fajtát. Így lett egy HyperX Cloud Flight-om. A Razer után ez egy borzalmasan béna/gagyi füles (pedig egy árban volt mindkettő) sírom vissza a Razert. Na de nem gond hétvégén viszem ezt is vissza a pénzt pedig visszakapom.

Ezután már szeretnék biztosra menni úgyhogy 2 jelölt van: Asus Centurion 7.1 vagy Astro A50. Mást ne is ajánljatok kell a 7.1 és a wireless kivitel. (Razer csak azért esett ki mert tartok tőle hogy állandóan gariztathatom az újabb és újabb fejpárna törés miatt)

Érdekelne néhány tapasztalat, vélemény olyanoktól (is) akik találkoztak már vmelyik kiszemeltemmel, esetleg mindkettővel…

Hali

A centurion nem wireless. Sőt… Én jobban ajánlom a Rog stix wireless-t. mindkettőről van vélemény ebben a topikban.-> Akik igazán ROG-osok! ASUS ROG
A strix wirelessnek is nagyon jó a hangzása bár az A50-hez képest nem tudom mert azt még nem próbáltam de a centuriótól nincs sokkal lemaradva, viszont sokkal kényelmesebb a használata.

Köszi a linket és az infót!
Valamit akkor én nagyon elnéztem mert úgy tudtam a Centurion is vezeték nélküli.

szerk.: még egyszer köszi a linket, igazán hasznos volt ahogy leírtad róla a véleményed mindkét fülesről! Tanulságos volt így biztos vagyok benne hogy vagy visszatérek a ManO’ War-ra vagy az Astro-t választom.

Hali,az AD700xet vagy a DT770et,esetleg a HD598at ajánlanád jobban?
Elsősorban film és zene,de megy a csgo és a pubg is elég sokat :smiley:

Filmre DT770, zenére nem tudom, mindenkinek más hang jön be, játékra mind jó, a maguk előnyeivel és hátrányaival, nem tudnám egyértelműen megmondani. Ha nem akarod, hogy kihallatszódjon és hogy a külső zajok behallatszódjanak, akkor DT770, ha játék közben beszélsz másokkal és nem akarsz kiabálni, akkor a másik 2, hogy halld magad.

Valaki használ itt Superlux HMC660X nevezetű fülest?

Én tudom ajánlani az Skullcandy crusher-t, nekem nagyon tetszik benne az a vibrálás a mély hangoknál. Ha valaki ki akarja próbálni akkor az érettségi után nyugodtan kipróbálhatja az enyémet.