Fejhallgató / Headset vásárlás

Sziasztok! Egy régebbi fejhallgatóm egy Epos GSP 302 kezdi feladni a szolgálatait. Régóta használom, gari nincs már. Akad manapság ennél jobb fejhallgató 50k-ig avagy inkább ugyanebből érné meg beszerezni másikat? Gaming célra, mikrofon szükséges lenne rá. Kacsingattam a Predator Galea 350 felé is, de hátha valaki tudna tapasztalatból tanácsot adni. Előre is köszi!

Szia!

A GSP 302-esnél hirtelen ebben az árban jobbat nem tudok. A Galea-ról hallottam már nagyon rossz véleményeket. (ahogy a Kinsgton a HyperX-el, az Acer a Galea-val, stb., úgy vagyok vele, hogy a cipész maradjon a kaptafánál - ebbe beletartozik, a Razer, Cooler Master, meg az összes periféria gyártó, akiknek semmi közük sincs az audióhoz - a Logitech-et leszámítva, ők a kakukktojás)

Azonban megérné átgondolni azt is, hogy érdemes lenne különválasztani a fejhallgatót és a mikrofont. Egy Audio-Technica ATH-M40x például mindig jobban fog szólni, mint akármelyik 2-3x ennyibe kerülő “gamer” headset. Vagy egy Sennheiser, Beyerdynamic, AKG, Pioneer, Denon, etc. (főleg egy DAC-al) Mikrofonból pedig kismillió lehetőség akad. Akár fejesre erősíthető miki, akár asztali.

Először is köszönöm a választ! Régen szemeztem már ezzel a fejhallgatóval vagy legalábbis Audio-Technica márkával, szét akartam én már választani nagyon sokszor a fejhallgatót és a mikrofont, de kicsit gátlást szab, hogy az 50 ezres küszöböt nem nagyon szeretném átlépni, ezért kerestem elsősorban headsetet, persze szerintem is sokkal jobban megérné és minőségileg is jobb lenne külön. Viszont amit olcsóbb mikrofonokról hallottam, olvasgattam eddig, hogy nem annyira megfelelőek. Márkákat sajnos nem ismerek, a Blue Yetit nagyon sokan ajánlották, de szóval igen, ahogy olvastam különválasztani a 2-t, ahhoz kevés a keret. Persze én nyitott vagyok ajánlásokra, mert mint mondtam ezekhez a márkákhoz, ehhez a témához nem igazán értek. Még, ha esetleg van egy jó mikrofon, a fejhallgató mellé, amihez nem kellene sokat ráfizetni még, akkor szívesen túlcsúszok az 50 ezren kicsivel.

Az M40x-et meg tudod toldani pl egy vmoda boompro-val (vagy akár olcsóbb csiptetős mikroporttal) és akkor megvagy 50-ből simán. Szvsz ez még mindig bőven gámer cucc feletti minőség az árában(cserélhető kábelek, fejpárnák stbstb).

1 kedvelés